Somewhere on Tour

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Somewhere on Tour

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Czy wie ktoś, czy koncert z Sheffield mógłby zostać wydany na DVD? Z tego co wiem, był nagrywany, a IM mieli na tej trasie najlepszą scenografie. Wie ktoś coś więcej o tym zapisie?
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Somewhere on Tour

Post autor: matik »

Jest zapis z tego koncertu ale na DVD nie ma go o ile wiem i nigdy nie został wydany oficjalnie . Jest amatorski zapis VHS tego wieczoru , kiedy Bruce był zdrowy , bo kolejnego wieczoru już w zasadzie recytował tylko teksty z powodu infekcji gardła. Poszukaj na YT ;-)
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ależ ja wiem doskonale o tych nagraniach. Oglądałem te bootlegi nie raz, widać tam, że zespół nagrywał to show. Wiem, że nie zostało to nigdzie wydane, ale czy ktoś wie, czy jest możliwe, aby to wydać na DVD? Można by to wydać razem z Maiden England, a że chodzą ostatnio słuchy o wydaniu DVD z trasy Siódmego Syna, to zastanawiam się co z Somewhere on Tour. Tym bardziej, że to była druga co do ilości show trasa IM, a nie mamy z niej żadnego oficjalnego wydawnictwa.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Druga - ależ jak wielkie było zainteresowanie... Zagrali wtedy wiele wspaniałych dat w Stanach, o czym mówił Dave Murray. szkoda, że nie sfilmowano koncertów w Stanach. Mieli zajebista produkcja z ogromnym ekranem nad sceną, masa świateł ... no i tren EDDIE (EEECH!).

Zawsze mnie dziwiło, że nie nagrali tej trasy. Na DVD "Maiden England" ma być ok. godzinny fragment z tej trasy. Pewnie poskładają kilka filmów, co lepszej jakości. Bowiem nawet Sheffield jakościowo zawodzi (obraz).

Danie główne to będzie NEC w Birmingham i Donington (70 min ma BBC).
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Czyli wydanie koncertu z Sheffield jest niemożliwe? Jak bardzo ten obraz "zawodzi"? Skąd masz takie informacje?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Parę lat temu S. Harris się szerzej wypowiadał w temacie. całego koncertu nie wydadzą!
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

A był filmowany może jakiś inny koncert na tej trasie?
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Nie wierzę, żeby żadnego koncertu z tej trasy nie wydali na DVD. Chyba nie po to zaczęli "The History of Iron Maiden", żeby niektóre części pomijać? Idealnie do tego nadawałoby się wydanie 2DVD "Maiden England", jako głównego dania, a na drugiej płycie byłoby coś z Somewhere on Tour. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. Kwestia tylko: kiedy to wydadzą?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

2DVD na bank, 2013...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

RALF pisze:2DVD na bank, 2013...
Fajnie by było :twisted: Ale co w takim razie z koncertami z The Final Frontier Tour? Miały pod wyjść "później w 2011", który kończy się jutro... A wydawać rok po roku DVD? :???:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Prawdopodobnie DVD i CD wyjdą wiosną 2012. Trasa (ewentualna) w przyszłym roku, może je pomóc wypromować....
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Kto wie w sumie co mają nagrane? Jak p.Harris pogrzebie w archiwaliach to kto wie może znajdzie jakąś perełke z trasy SOT , która po odpowiednim masteringu i obróbce nada sie na DVD ... sam chciałbym bardzo zobaczyć chociażby to widowisko z Sheffield , bo hala super, zespół gra u siebie w domu i jest kapitalna scenografia :pijak: Jakby to tak wygladało chociażby troche jak klip do SIASL to byłaby super sprawa !
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Mr. M pisze:
A wydawać rok po roku DVD? :???:
nie martw się. Maidenfani nie świnie, wszystko zeżrą :lol:
Nomad1985
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nomad1985 »

Jakby ktoś chciał sobie posłuchać Caught SOmewhere in Time w miarę dobrej wersji to proszę. Poprzedzane słynnym intrem Vangelisa.

http://www.youtube.com/watch?v=1vUC-k5RPTI

Chyba najlepsze wykonanie tego utworu na żywo jakie słyszałem. Aż by się chciało to wydać w dobrej jakości video. W solówkach niektóre partie są nawet wzbogacone, totalny kosmos!
Ten utwór tak cholernie kojarzy mi się z wakacjami 2007 gdy wręcz ścigaliśmy się z kumplami na to kto jest większym Ironowskim po**bem. (autocenzura ;) )
ODPOWIEDZ