No właśnie to samo miałem. Ja kocham stare horrory, mam pokój oblepiony plakatami ze starych filmów grozy (jest tez pare plakatów z EdkiemZłapanyWCzasie pisze:Co do Eddiego to nawet wrażenie robił , kojarzył mi się ze starymi horrorami klasy b
Iron Maiden - kicz lat 80-tych?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden - kicz lat 80-tych?
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Wiem, mi też koledzy tak mówią... "słuchasz Justina Biebera?" lecz go dobrze nie znają, on jest całym światem XD
A tak na poważnie, ten "kicz" z lat 80 to najlepsze co mogło zostać stworzone moim zdaniem...
Horrory (Freddie Kruger etc.), muzyka - nasi Ironi itd.
A tak na poważnie, ten "kicz" z lat 80 to najlepsze co mogło zostać stworzone moim zdaniem...
Horrory (Freddie Kruger etc.), muzyka - nasi Ironi itd.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Niektórzy uważają za kicz takich klasyków jak Vivaldi, więc nie ma co się spinać 
Wiele utworów muzyki klasycznej, za życia ich twórców było uważane za "kicz"... 
Winić Maidenów o to, że są kiczowaci to tak jak czepiać się Żywca o to, że jest gorzki - jak się nie podoba to proszę bardzo lać w mordę wredną warkę strong, ale nie brać się za krytykowanie czegoś, o czym nie ma się pojęcia.
Nie wyobrazam sobie metalu bez kiczu ;p Takiego dystansu do siebie, swiadomosci, ze po troszku to wszystko to jaja. Kto z was widzial filmy Global Metal i jego poprzednika ? Gdzies tam jest wywiad z Alice Cooperem, ktory mowil jak uwielbia jezdzic do Skandynawii, gdzie maja takie fajne czasopisma, gdzie black i death metalowcy groznie spogladaja ze zdjec. I zawsze ma z tego ucieche ;p Branie metalu calkowicie na powaznie to jest dopiero porazka, dla mnie musi to byc traktowane z dystansem. Dlatego tak lubie klasykow jak Ironi, czy im podobni, ktorzy na scenie odgrywaja po czesci pewne role, zas poza nia nie udaja ze sa kims innym niz naprawde. Dlatego mysle bez zaglebiania sie w temat ktos bez wiedzy rzeczywiscie moze stwierdzic ze sa kiczem. Ale to jak nazwac filmy Tarantino bezgusciami. Bo lepsze sa iranskie filmy o dwoch chlopcach, ktorzy szukaja na pustyni zaginionych trampkow.
A Eddie to mistrzostwo i kolejny dowod, ze chlopaki traktuja to jak takze jako zabawe. No ale to moze tylko ja, bo uwielbiam spojrzenie na swiat z pewnym dystansem, a pewna dawka swiadomego kiczu jest niezbedna w zyciu
A Eddie to mistrzostwo i kolejny dowod, ze chlopaki traktuja to jak takze jako zabawe. No ale to moze tylko ja, bo uwielbiam spojrzenie na swiat z pewnym dystansem, a pewna dawka swiadomego kiczu jest niezbedna w zyciu
Hah tez o Monty Pythonie chcialem wspomniec, ale wystarczylo mi jedno porownanie z Tarantino. Ale rzeczywiscie i Python pasuje. Tym bardziej, ze Monty Python nieprawnym okiem wyglada czasami na debilny humor, ale "w tym szalenstwie jest metoda" i drugie dno.RALF pisze:No jasne - to jak Monthy Python - świat w krzywym zwierciadle, jak ktoś tego nie kuma to jego strata. Koniec i bomba, kto nie lubi ten trąba, jak mawiał klasyk
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Rzeczywiście jest w tym pewien stopień kiczu, ale ten kicz jest w takiej dawce że w sumie nie razi tak po oczach, a dodaje temu wszystkiemu fajnej otoczki i klimatu(Eddie) ale faktycznie te wszystkie 'true black' zespoły ze Skandynawii co tak groźnie spoglądają z tych okładek to jest 100% kicz i zamiast pewnie(w domyśle twórców) przerażenia wywołuje śmiech
I mimo że być może ten pan jest jakimiś poważanym twórcą black metalowym to wygląda bardzo TRUEkomicznie
śmieszny pan
I mimo że być może ten pan jest jakimiś poważanym twórcą black metalowym to wygląda bardzo TRUEkomicznie
śmieszny pan
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Ten stopień kiczu jest tak wielki, aż oczy wypala i w sumie ciężko znaleźć jakiś kawałek Dziewicy, który byłby go zupełnie pozbawiony - w sumie na myśl przychodzi mi tylko Hallowed, który swoją drogą jest chyba największym arcydziełem w całej historii ciężkiego grania.Mike Stanley pisze:Rzeczywiście jest w tym pewien stopień kiczu, ale ten kicz jest w takiej dawce że w sumie nie razi tak po oczach, a dodaje temu wszystkiemu fajnej otoczki i klimatu(Eddie)
Ja na szczęście jestem prostym człowiekiem i kocham takie wiochowe klimaty - wolę lekki zapach obornika od tej całej artystycznej spiny i szukania coraz to nowych środków wyrazu, by jeszcze wymyślniej pieprzyć o niczym.
Poczytaj teksty utworówPanPrezes pisze:i w sumie ciężko znaleźć jakiś kawałek Dziewicy, który byłby go zupełnie pozbawiony
www.MetalSide.pl
wszystkie są mi doskonale znane 
Wszystko może byc kiczem zależy z której strony na to patrzymy
Taki Justin Beiber jest tak kiczowaty aż głowa boli ale dla milionów fanek na świecie jest niemal bogiem .
Pojęcie kiczu jest względne , Lady Gaga albo Madonna są kiczowate ale są uważane jednoczesnie za największe artystki na naszej planecie .
Ktoś powiedział , że "opinie są jak dziury w d... , każdy ma swoją" i tak moim zdaniem właśnie jest w sprawie kiczowatości tego czy owego
Taki Justin Beiber jest tak kiczowaty aż głowa boli ale dla milionów fanek na świecie jest niemal bogiem .
Pojęcie kiczu jest względne , Lady Gaga albo Madonna są kiczowate ale są uważane jednoczesnie za największe artystki na naszej planecie .
Ktoś powiedział , że "opinie są jak dziury w d... , każdy ma swoją" i tak moim zdaniem właśnie jest w sprawie kiczowatości tego czy owego
Who motivates the motivator
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Zważywszy na datę powstania tej postaci jestem pewien, że inspiracją dla niej stał się Zespół. Krewna Edka? 
www.marvunapp.com/Appendix/ironmad1.htm
www.marvunapp.com/Appendix/ironmad1.htm