New Live DVD (EN VIVO!)

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: New Live DVD (EN VIVO!)

Post autor: Budziol »

no ale steel od zwyklego tylko pudelkiem sie rozni :)
tam chociaz jakies OBI cuda wianki ;)
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Obi to też jest część opakowania. :P
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

nie no jasne, zartuje kazdy ma swoje "zboczenia", akurat nie kupuje zwyklego i limitowanego, ale duzo innych wydan rozniacych sie naprawde niewiele, poki co na ebay za duzo wydan EN VIVO nie widze
Ostatnio zmieniony ndz mar 25, 2012 11:20 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Pomimo, ze sam mam zamówione w internecie, byłem dziś w Szczecinie w Saturnie w CH Kaskada. Widziałem, że mieli CD, winyla, ale nie widziałem BluRay 0_o, dziwne to trochę, a co do DVD to już nie szukałem...
Maczup
-#Invader
-#Invader

Post autor: Maczup »

A ja tam poczekam i zakupię na Allegro za pół ceny, bo ceny są skromne, ale na konkretny portfel.
NIE DLA CZARNEGO ROBOCOPA!
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

ja mam na razie cd + steel box, jeszcze tylko LP ale to z empika zamówie bo najtaniej, no i jakies promo by sie przydało albo z 5 róznych najlepiej :B

aha mam to z tego sklepu:
en vivo dvd

dodatkowo są cztery naklejki wielkosci insertu CD
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

paniron pisze:dodatkowo są cztery naklejki wielkosci insertu CD
Przyklej sobie na Hondę Civic. :B
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

rok temu sprzedana dałnie :B

spoko, podoba mi sie te wideo, obejrze jeszcze z raz a potem sie bedzie kurzyc na półce :j

haha własnie zauważylem ze jest nawet ostrzezenie dla co bardziej wrazliwych bo moga kopsnąć od częstych migawek, co za bzdura :B :j
Awatar użytkownika
Mercenary155
-#Invader
-#Invader

Post autor: Mercenary155 »

Już obejrzałem.
Piękny koncert, te dzielone ujęcia nie są aż tak denerwujące.
Jedyne co zasmuca to jednak trochę kiepska jakość obrazu.
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

Mercenary155 pisze:Jedyne co zasmuca to jednak trochę kiepska jakość obrazu
Porównując jakość z wersji dvd a na blueray to dvd wypada rzeczywiście tak sobie. Polecam tą drugą wersję, jakość powala ;-) Co do łączenia ujęć to na szczęście patrząc na cały koncert nie są przesadnie często, no i zdecydowanie polecam oglądanie koncertu na minimum 32 calach :razz:
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Jakby ktoś się zastanawiał, to na YT już jest dłuższy spoiler tego wydawnictwa ;-)
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Podpatrzałem, już większość urywków z tego DVD jest na YT no i muszę przyznać że jest elegancko. Na razie z powodu braku kasy poczekam z kupnem, ale i tak ze względu na przeciętną setlistę nie mam zbyt gorących chęci na zakup tego DVD :razz:
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

Dzisiaj sobie zakupiłem jedynie Audio a DVD musi poczekać jeszcze z tydzień. W tej chwili słucham Dance of Death i muszę przyznać, że jestem pod niemałym wrażeniem. Tak jak ktoś pisał wcześniej - utwory z nowej płyty zagrane na tym koncercie były z taką energią, że aż szkoda, że studyjnie tak nie wypadły, bo płyta byłaby jeszcze genialniejsza. :)
El Dorado na przykład jest utworem o niebo lepszym niż w wersji z albumu. Mam wrażenie, że jest zagrany odrobinę szybciej i dzięki temu dużo przyjemniej się go słucha. W Coming Home publiczność jest rewelacyjna. Póki co jedynie 23:58 tak sobie wyszło. No i samo DoD brzmi na prawdę genialnie.
Szkoda, że nie zagrali The Alchemist podczas tej trasy, bo moim zdaniem ten kawałek ma potencjał na hit koncertowy
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Journeyman666 pisze:Szkoda, że nie zagrali The Alchemist podczas tej trasy, bo moim zdaniem ten kawałek ma potencjał na hit koncertowy
+1

Audio szczerze mówiąc nijakie. DVD ogląda się bardzo dobrze, mając efekty wizualne nie zwraca się uwagi na pewnie niedociągnięcia dźwiękowe. Publika genialna, ujęcia z helikopterka dodają fajnej majestatycznej atmosfery, Talisman majtersztyk, Wickerman'a jednak wole w poprzednich wcieleniach, dzielenie ekranu myślałem, że będzie wkurzające po obejrzanych wcześniej Trailerach, natomiast po 5 minutach idzie się przyzwyczaić, a później to już nawet z przyjemnością mi się oglądało, trochę kiczowo, że te same ujęcia w kilku klatkach.
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Budziol pisze:no ale steel od zwyklego tylko pudelkiem sie rozni :)
tam chociaz jakies OBI cuda wianki ;)
A ja kupuje komplecik w celach czysto kolekcjonerskich. Mam mnóstwo vinylow, cd, DVD które nigdy nie były grane/używane. Myśle ze za 20 lat bedą miały swoją wartość
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

No to powinieneś kupować rzeczy, które wychodzą w limitach <2000 na świat. Polecam zwłaszcza złote monety ;))

Wracając do ad remu. DVD na moim telewizorze 42 cale prezentuje się średnio. Porównując je z różnymi ripami z blueray, jakie mam - nie jest dobrze. Czas zainwestować w lepszy sprzęt, zwłaszcza, że piszecie, iż dźwięk też byłby lepszy.

Koncert fajny, energetyczny, wydaje się, że za wiele nie podciągany w studiu. Podziały obrazu wciąż irytują. Nie kupię tego pomysłu. Natomiast bardzo podobają mi się ujęcia ze śmigłowca i innych kamer fruwających nad stadionem.

\m/ UP THE IRONS \m/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Patrzyłem na YT jak na razie ale po DVD sie wybieram w najblizszym czasie .

Z tego co widziałem kapitalnie wypada Talisman , zagrany szybciej z większym kopem no i Bruce , który przechodzi samego siebie w tym kawałku ( kopara mi opada w refrenie bez ściemy żadnej ) .
Poza tym DoD miodziio , El Dorado baaardzo fajnie , 100 razy lepiej niż na płycie . Zgodze sie co Wicker Mana , troche wolniej zagrany ale jest ok .
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

W lubelskim MM płyty dostępne były od piątku a dzisiaj można kupić jedynie 2CD. Wszystkie egzemplarze DVD, Steelbox, blue-ray oraz vinyle po 10 sztuk już się sprzedały. Nie jest to jakaś oszałamiająca ilość ale zainteresowanie potencjalnych klientów którzy musieli odejśc z kwitkiem, jest spore.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Normalne - ja mam Steel Book - film oszałamiający, na mnie ogromne wrażenie robi sam początek - ten collage ujęć poprzetykany klipem z kosmosu.... REWELACYJNY KONCERT, a "Behind The Beast"... nie, nie będę zdradza zbyt wielu detali - kupcie i zobaczcie!

UP THE IRONS - FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Bamoko
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Bamoko »

Witam.
Mam pytanie do posiadaczy regularnej wersji DVD En Vivo: otóż na mojej kopii słyszalne są skoki poziomu głośności podczas odtwarzania koncertu (np. podczas solówki Adriana w The Number of the Beast), czy ktoś ma podobnie???
Nie wiem czy to wina mojej płyty, czy może cała seria tak ma?
ODPOWIEDZ