tam chociaz jakies OBI cuda wianki
New Live DVD (EN VIVO!)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: New Live DVD (EN VIVO!)
no ale steel od zwyklego tylko pudelkiem sie rozni 
Obi to też jest część opakowania. 
nie no jasne, zartuje kazdy ma swoje "zboczenia", akurat nie kupuje zwyklego i limitowanego, ale duzo innych wydan rozniacych sie naprawde niewiele, poki co na ebay za duzo wydan EN VIVO nie widze
Ostatnio zmieniony ndz mar 25, 2012 11:20 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomimo, ze sam mam zamówione w internecie, byłem dziś w Szczecinie w Saturnie w CH Kaskada. Widziałem, że mieli CD, winyla, ale nie widziałem BluRay 0_o, dziwne to trochę, a co do DVD to już nie szukałem...
A ja tam poczekam i zakupię na Allegro za pół ceny, bo ceny są skromne, ale na konkretny portfel.
NIE DLA CZARNEGO ROBOCOPA!
ja mam na razie cd + steel box, jeszcze tylko LP ale to z empika zamówie bo najtaniej, no i jakies promo by sie przydało albo z 5 róznych najlepiej 
aha mam to z tego sklepu:
en vivo dvd
dodatkowo są cztery naklejki wielkosci insertu CD
aha mam to z tego sklepu:
en vivo dvd
dodatkowo są cztery naklejki wielkosci insertu CD
Przyklej sobie na Hondę Civic.paniron pisze:dodatkowo są cztery naklejki wielkosci insertu CD
rok temu sprzedana dałnie 
spoko, podoba mi sie te wideo, obejrze jeszcze z raz a potem sie bedzie kurzyc na półce :j
haha własnie zauważylem ze jest nawet ostrzezenie dla co bardziej wrazliwych bo moga kopsnąć od częstych migawek, co za bzdura
:j
spoko, podoba mi sie te wideo, obejrze jeszcze z raz a potem sie bedzie kurzyc na półce :j
haha własnie zauważylem ze jest nawet ostrzezenie dla co bardziej wrazliwych bo moga kopsnąć od częstych migawek, co za bzdura
- Mercenary155
- -#Invader

Już obejrzałem.
Piękny koncert, te dzielone ujęcia nie są aż tak denerwujące.
Jedyne co zasmuca to jednak trochę kiepska jakość obrazu.
Piękny koncert, te dzielone ujęcia nie są aż tak denerwujące.
Jedyne co zasmuca to jednak trochę kiepska jakość obrazu.
Porównując jakość z wersji dvd a na blueray to dvd wypada rzeczywiście tak sobie. Polecam tą drugą wersję, jakość powalaMercenary155 pisze:Jedyne co zasmuca to jednak trochę kiepska jakość obrazu
Jakby ktoś się zastanawiał, to na YT już jest dłuższy spoiler tego wydawnictwa 
Podpatrzałem, już większość urywków z tego DVD jest na YT no i muszę przyznać że jest elegancko. Na razie z powodu braku kasy poczekam z kupnem, ale i tak ze względu na przeciętną setlistę nie mam zbyt gorących chęci na zakup tego DVD 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Dzisiaj sobie zakupiłem jedynie Audio a DVD musi poczekać jeszcze z tydzień. W tej chwili słucham Dance of Death i muszę przyznać, że jestem pod niemałym wrażeniem. Tak jak ktoś pisał wcześniej - utwory z nowej płyty zagrane na tym koncercie były z taką energią, że aż szkoda, że studyjnie tak nie wypadły, bo płyta byłaby jeszcze genialniejsza.
El Dorado na przykład jest utworem o niebo lepszym niż w wersji z albumu. Mam wrażenie, że jest zagrany odrobinę szybciej i dzięki temu dużo przyjemniej się go słucha. W Coming Home publiczność jest rewelacyjna. Póki co jedynie 23:58 tak sobie wyszło. No i samo DoD brzmi na prawdę genialnie.
Szkoda, że nie zagrali The Alchemist podczas tej trasy, bo moim zdaniem ten kawałek ma potencjał na hit koncertowy
El Dorado na przykład jest utworem o niebo lepszym niż w wersji z albumu. Mam wrażenie, że jest zagrany odrobinę szybciej i dzięki temu dużo przyjemniej się go słucha. W Coming Home publiczność jest rewelacyjna. Póki co jedynie 23:58 tak sobie wyszło. No i samo DoD brzmi na prawdę genialnie.
Szkoda, że nie zagrali The Alchemist podczas tej trasy, bo moim zdaniem ten kawałek ma potencjał na hit koncertowy
+1Journeyman666 pisze:Szkoda, że nie zagrali The Alchemist podczas tej trasy, bo moim zdaniem ten kawałek ma potencjał na hit koncertowy
Audio szczerze mówiąc nijakie. DVD ogląda się bardzo dobrze, mając efekty wizualne nie zwraca się uwagi na pewnie niedociągnięcia dźwiękowe. Publika genialna, ujęcia z helikopterka dodają fajnej majestatycznej atmosfery, Talisman majtersztyk, Wickerman'a jednak wole w poprzednich wcieleniach, dzielenie ekranu myślałem, że będzie wkurzające po obejrzanych wcześniej Trailerach, natomiast po 5 minutach idzie się przyzwyczaić, a później to już nawet z przyjemnością mi się oglądało, trochę kiczowo, że te same ujęcia w kilku klatkach.
A ja kupuje komplecik w celach czysto kolekcjonerskich. Mam mnóstwo vinylow, cd, DVD które nigdy nie były grane/używane. Myśle ze za 20 lat bedą miały swoją wartośćBudziol pisze:no ale steel od zwyklego tylko pudelkiem sie rozni
No to powinieneś kupować rzeczy, które wychodzą w limitach <2000 na świat. Polecam zwłaszcza złote monety
)
Wracając do ad remu. DVD na moim telewizorze 42 cale prezentuje się średnio. Porównując je z różnymi ripami z blueray, jakie mam - nie jest dobrze. Czas zainwestować w lepszy sprzęt, zwłaszcza, że piszecie, iż dźwięk też byłby lepszy.
Koncert fajny, energetyczny, wydaje się, że za wiele nie podciągany w studiu. Podziały obrazu wciąż irytują. Nie kupię tego pomysłu. Natomiast bardzo podobają mi się ujęcia ze śmigłowca i innych kamer fruwających nad stadionem.
\m/ UP THE IRONS \m/
Wracając do ad remu. DVD na moim telewizorze 42 cale prezentuje się średnio. Porównując je z różnymi ripami z blueray, jakie mam - nie jest dobrze. Czas zainwestować w lepszy sprzęt, zwłaszcza, że piszecie, iż dźwięk też byłby lepszy.
Koncert fajny, energetyczny, wydaje się, że za wiele nie podciągany w studiu. Podziały obrazu wciąż irytują. Nie kupię tego pomysłu. Natomiast bardzo podobają mi się ujęcia ze śmigłowca i innych kamer fruwających nad stadionem.
\m/ UP THE IRONS \m/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Patrzyłem na YT jak na razie ale po DVD sie wybieram w najblizszym czasie .
Z tego co widziałem kapitalnie wypada Talisman , zagrany szybciej z większym kopem no i Bruce , który przechodzi samego siebie w tym kawałku ( kopara mi opada w refrenie bez ściemy żadnej ) .
Poza tym DoD miodziio , El Dorado baaardzo fajnie , 100 razy lepiej niż na płycie . Zgodze sie co Wicker Mana , troche wolniej zagrany ale jest ok .
Z tego co widziałem kapitalnie wypada Talisman , zagrany szybciej z większym kopem no i Bruce , który przechodzi samego siebie w tym kawałku ( kopara mi opada w refrenie bez ściemy żadnej ) .
Poza tym DoD miodziio , El Dorado baaardzo fajnie , 100 razy lepiej niż na płycie . Zgodze sie co Wicker Mana , troche wolniej zagrany ale jest ok .
Who motivates the motivator
W lubelskim MM płyty dostępne były od piątku a dzisiaj można kupić jedynie 2CD. Wszystkie egzemplarze DVD, Steelbox, blue-ray oraz vinyle po 10 sztuk już się sprzedały. Nie jest to jakaś oszałamiająca ilość ale zainteresowanie potencjalnych klientów którzy musieli odejśc z kwitkiem, jest spore.
Normalne - ja mam Steel Book - film oszałamiający, na mnie ogromne wrażenie robi sam początek - ten collage ujęć poprzetykany klipem z kosmosu.... REWELACYJNY KONCERT, a "Behind The Beast"... nie, nie będę zdradza zbyt wielu detali - kupcie i zobaczcie!
UP THE IRONS - FOREVER!!!
UP THE IRONS - FOREVER!!!
Witam.
Mam pytanie do posiadaczy regularnej wersji DVD En Vivo: otóż na mojej kopii słyszalne są skoki poziomu głośności podczas odtwarzania koncertu (np. podczas solówki Adriana w The Number of the Beast), czy ktoś ma podobnie???
Nie wiem czy to wina mojej płyty, czy może cała seria tak ma?
Mam pytanie do posiadaczy regularnej wersji DVD En Vivo: otóż na mojej kopii słyszalne są skoki poziomu głośności podczas odtwarzania koncertu (np. podczas solówki Adriana w The Number of the Beast), czy ktoś ma podobnie???
Nie wiem czy to wina mojej płyty, czy może cała seria tak ma?