Zmienione logo Iron Maiden - czy ktoś wie dlaczego???

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bamoko
-#Prisoner
-#Prisoner

Zmienione logo Iron Maiden - czy ktoś wie dlaczego???

Post autor: Bamoko »

Pytanie może banalne, ale nurtuje mnie od samego początku czyli od 1998r., czyli od premiery VIRTUAL XI: mianowicie dlaczego zmieniono w logo zespołu fantastyczne i charakterystyczne litery: M, N i R???
Szukałem po internecie, w wywiadach czy też oficjalnej biografii, ale nie znalazłem odpowiedzi.
A tak na marginesie to moim zdaniem nowe stare logo bez charakterystycznych "ogonków" straciło na ostrości. A jakie jest wasze zdanie?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Zmienione logo Iron Maiden - czy ktoś wie dlaczego???

Post autor: RALF »

Starali się przystosować do "nowych czasów", może tamto "stare" było zbyt old school'owe, nie wiem. Dla mnie logo IM, to to z czterech pierwszych płyt, jeszcze na tle union jack - miazga!!! Powinni je przywrócić, bezzwłocznie!
Awatar użytkownika
Bamoko
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Bamoko »

W 100% się z Tobą zgadzam co do tych pierwszych czterech albumów. Nawet to nowe"obrzezane" logo z The Final Frontier jest całkiem ok, właśnie dzięki oryginalnej kolorystyce. Ale liternictwo z Virtual XI, Rock In Rio czy Dance Of Death - porażka. Niby szczegół i błahostka, ale nie pasują mi te litery "pod linijkę". Brak w tym tej pierwotnej zadziorności. :twisted:
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Bamoko pisze: Brak w tym tej pierwotnej zadziorności.
czyli pasuje do muzyki
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

voivod pisze:
czyli pasuje do muzyki
+1
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

IgorW pisze:
voivod pisze:
czyli pasuje do muzyki
+1
:0
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Mnie osobiście logo IM ani nie ziębi ani nie parzy. Jeśli chodzi o moje konkretne odczucia to mi to nowe logo pod linijką się podoba. Podobają mi się też te zabiegi zmieniające kolorystykę takie właśnie jak na DOD, Rock In Rio itp :D A co do samych liter to zawsze wkurzało mnie konkretnie "A"
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Dlatego dobre było podejście na The Final Frontier. Nie ma w ogóle loga - nie ma problemu. ;-)
Deleted User 5453

Post autor: Deleted User 5453 »

Mi się logo na TFF podoba :D Tradycyjne, czerwono-białe, tu ciemniejsze, tam jaśniejsze tylko tych ,,ogonków'' brakuje. Fajnie, że na Flight 666 jest normalne. Właśnie kątem oka spoglądam sobie na pięknego Eddiego rozpieprzającego samolot :D Przypomniało mi się jak mój dziadek, gdy zobaczył plakat powiedział, że już wiadomo co się stało z Tupolewem :twisted:

Mimo wszystko uważam, że nie powinni zmieniać zmieniać loga. Jak już ktoś wyżej napisał ,,straciło na swojej zadziorności".

Ale nie zgadzam się z opinią, że muzyka też straciła na ostrości. Może albumy nie są już takie jak na początku ich kariery, ale nadal są dobre.
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Też wolę stare logo, ale z drugiej strony trzeba przyznać, że ucięcie ogonków trochę je odświeżyło. Na Virtual XI tego tak bardzo nie widać, ale na BNW już tak.
ODPOWIEDZ