Zmienione logo Iron Maiden - czy ktoś wie dlaczego???
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Zmienione logo Iron Maiden - czy ktoś wie dlaczego???
Pytanie może banalne, ale nurtuje mnie od samego początku czyli od 1998r., czyli od premiery VIRTUAL XI: mianowicie dlaczego zmieniono w logo zespołu fantastyczne i charakterystyczne litery: M, N i R???
Szukałem po internecie, w wywiadach czy też oficjalnej biografii, ale nie znalazłem odpowiedzi.
A tak na marginesie to moim zdaniem nowe stare logo bez charakterystycznych "ogonków" straciło na ostrości. A jakie jest wasze zdanie?
Szukałem po internecie, w wywiadach czy też oficjalnej biografii, ale nie znalazłem odpowiedzi.
A tak na marginesie to moim zdaniem nowe stare logo bez charakterystycznych "ogonków" straciło na ostrości. A jakie jest wasze zdanie?
Re: Zmienione logo Iron Maiden - czy ktoś wie dlaczego???
Starali się przystosować do "nowych czasów", może tamto "stare" było zbyt old school'owe, nie wiem. Dla mnie logo IM, to to z czterech pierwszych płyt, jeszcze na tle union jack - miazga!!! Powinni je przywrócić, bezzwłocznie!
W 100% się z Tobą zgadzam co do tych pierwszych czterech albumów. Nawet to nowe"obrzezane" logo z The Final Frontier jest całkiem ok, właśnie dzięki oryginalnej kolorystyce. Ale liternictwo z Virtual XI, Rock In Rio czy Dance Of Death - porażka. Niby szczegół i błahostka, ale nie pasują mi te litery "pod linijkę". Brak w tym tej pierwotnej zadziorności. 
czyli pasuje do muzykiBamoko pisze: Brak w tym tej pierwotnej zadziorności.
+1voivod pisze:czyli pasuje do muzykiBamoko pisze: Brak w tym tej pierwotnej zadziorności.
:0IgorW pisze:+1voivod pisze:czyli pasuje do muzykiBamoko pisze: Brak w tym tej pierwotnej zadziorności.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Mnie osobiście logo IM ani nie ziębi ani nie parzy. Jeśli chodzi o moje konkretne odczucia to mi to nowe logo pod linijką się podoba. Podobają mi się też te zabiegi zmieniające kolorystykę takie właśnie jak na DOD, Rock In Rio itp
A co do samych liter to zawsze wkurzało mnie konkretnie "A"
Dlatego dobre było podejście na The Final Frontier. Nie ma w ogóle loga - nie ma problemu. 
-
Deleted User 5453
Mi się logo na TFF podoba
Tradycyjne, czerwono-białe, tu ciemniejsze, tam jaśniejsze tylko tych ,,ogonków'' brakuje. Fajnie, że na Flight 666 jest normalne. Właśnie kątem oka spoglądam sobie na pięknego Eddiego rozpieprzającego samolot
Przypomniało mi się jak mój dziadek, gdy zobaczył plakat powiedział, że już wiadomo co się stało z Tupolewem 
Mimo wszystko uważam, że nie powinni zmieniać zmieniać loga. Jak już ktoś wyżej napisał ,,straciło na swojej zadziorności".
Ale nie zgadzam się z opinią, że muzyka też straciła na ostrości. Może albumy nie są już takie jak na początku ich kariery, ale nadal są dobre.
Mimo wszystko uważam, że nie powinni zmieniać zmieniać loga. Jak już ktoś wyżej napisał ,,straciło na swojej zadziorności".
Ale nie zgadzam się z opinią, że muzyka też straciła na ostrości. Może albumy nie są już takie jak na początku ich kariery, ale nadal są dobre.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Też wolę stare logo, ale z drugiej strony trzeba przyznać, że ucięcie ogonków trochę je odświeżyło. Na Virtual XI tego tak bardzo nie widać, ale na BNW już tak.