Żelazna Kolekcja

Rarytasy, rzadkie wydawnictwa, bootlegi - wszystko dla kolekcjonerów Iron Maiden!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Żelazna Kolekcja

Post autor: Budziol »

alez wariacja, ale skoro dodruk to juz chyba nie bedzie tak mocno limitowany?
ladna cena - 100 funciakow i wysylka tego do Polski z kolejna stowke tym razem zlotych :)
Awatar użytkownika
nurni
-#Invader
-#Invader

Post autor: nurni »

Czytam i czytam o tym boxie...i coraz bardziej cieszę się, że go upolowałem :)
Tym bardziej, że zapakowany był perfekcyjnie i dotarł w idealnym stanie.
Swoją drogą zastanawiam się, czy można się spodziewać w przyszłym roku boxu nr2, z kolejnymi płytami.
Cała dyskografia jako picture discs - miodzio :)
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Własnie do dupy raczej; o ile ucieszylem sie na wieśc o reedycjach pierwszych 8-miu albumów (nieważne czarne czy picture), ale gdyby mieli wydac reszte do Virtuala, bo potem to juz tylko picture disc były, to bym miał mieszane uczucia. Wiadomo ze i tak kupie, bo zawsze fajnie jest miec cos nowego z logo iron maiden, ale tyle dysków tylko po to zeby sie kurzyło to troche za dużo.
Ja nawet czarnych słucham okazjonalnie, jak mnie najdzie wena i mam czas; fajnie tak posiedzieć w spokoju, rozpakowac, połozyc na talerzu; masz wielka okladke przed sobą, teksty i inne bajery, można sie przyjrzeć, powachać i w ogóle. A z picture disc'ami tak nie ma, nie żebym był jakims melomanem czy coś, ale na kolorowe to sobie mozna co najwyżej popatrzec, choc jak dla mnie to i tak nie cieszą oka tak jak czarne krażki.

W ogóle mogliby zrobic taka porządną reedycje dwu-płytowa każdego albumu z lat 80-tych na czarnych płytach , ale skoro dopiero co wydali ten box to mozemy tylko pomarzyć ;-)
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

porównywanie dźwięku z marniutkiego kompakcika, a audiofilskiego winylu jest trochę nie na miejscu
Awatar użytkownika
alistair
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: alistair »

Odbiegając nieco od tematu boxu, to znana jest już może konkretna data rozpoczęcia sprzedaży następnych dwóch płyt (TNOTB i PoM)?
Gutek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Gutek »

paniron pisze:Własnie do dupy raczej; o ile ucieszylem sie na wieśc o reedycjach pierwszych 8-miu albumów (nieważne czarne czy picture), ale gdyby mieli wydac reszte do Virtuala, bo potem to juz tylko picture disc były, to bym miał mieszane uczucia. Wiadomo ze i tak kupie, bo zawsze fajnie jest miec cos nowego z logo iron maiden, ale tyle dysków tylko po to zeby sie kurzyło to troche za dużo.
Ja nawet czarnych słucham okazjonalnie, jak mnie najdzie wena i mam czas; fajnie tak posiedzieć w spokoju, rozpakowac, połozyc na talerzu; masz wielka okladke przed sobą, teksty i inne bajery, można sie przyjrzeć, powachać i w ogóle. A z picture disc'ami tak nie ma, nie żebym był jakims melomanem czy coś, ale na kolorowe to sobie mozna co najwyżej popatrzec, choc jak dla mnie to i tak nie cieszą oka tak jak czarne krażki.

W ogóle mogliby zrobic taka porządną reedycje dwu-płytowa każdego albumu z lat 80-tych na czarnych płytach , ale skoro dopiero co wydali ten box to mozemy tylko pomarzyć ;-)
A ja właśnie lubię pictury i kolorowe winyle - wytropiłem i kupiłem nawet pionowo odtwarzający płyty gramofon, żeby jednocześnie słuchać i oglądać winyle. Czarne jakoś mnie nie rajcują - wszystkie takie same. :) A na kompakcie Ironów nie mam w ogóle.
edii
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: edii »

alistair pisze:Odbiegając nieco od tematu boxu, to znana jest już może konkretna data rozpoczęcia sprzedaży następnych dwóch płyt (TNOTB i PoM)?
Już są!!
Awatar użytkownika
nurni
-#Invader
-#Invader

paniron pisze:Własnie do dupy raczej; o ile ucieszylem sie na wieśc o reedycjach pierwszych 8-miu albumów (nieważne czarne czy picture), ale gdyby mieli wydac reszte do Virtuala, bo potem to juz tylko picture disc były, to bym miał mieszane uczucia. Wiadomo ze i tak kupie, bo zawsze fajnie jest miec cos nowego z logo iron maiden, ale tyle dysków tylko po to zeby sie kurzyło to troche za dużo.

A widzisz - dla mnie do słuchania są CD.
Grafika IM na vinylach prezentuje się po prostu pięknie, stąd myśl o wszystkich picture discach - ot tak, żeby mieć :)
Awatar użytkownika
nurni
-#Invader
-#Invader

edii pisze:
alistair pisze:Odbiegając nieco od tematu boxu, to znana jest już może konkretna data rozpoczęcia sprzedaży następnych dwóch płyt (TNOTB i PoM)?
Już są!!
Ano są. Zamówione też są :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

A ja pierwszych dwoch nie kupilem bo wciaz licze ze upoluje z boxem
To moze chociaz kolejne dwa kupie, gorzej jak komplet z boxem wydadza pozniej:-/
edii
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: edii »

Budziol pisze:A ja pierwszych dwoch nie kupilem bo wciaz licze ze upoluje z boxem
To moze chociaz kolejne dwa kupie, gorzej jak komplet z boxem wydadza pozniej:-/
Ja tam kupuje na razie. W przyszłości może będę miał okazję to kupie samą kopertę do tego boxu i będę miał komplet.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

pictureow nie wykupia ;)
Awatar użytkownika
nurni
-#Invader
-#Invader

Budziol pisze:A ja pierwszych dwoch nie kupilem bo wciaz licze ze upoluje z boxem
nie życzę Ci źle, ale liczę że box pozostanie bardzo limitowany :D
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

a wiec bede na niego polowal, znow byla sztuka na allegro, ale sprzedala sie w moment :/
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Nie wiem czy ktoś już pisał, ale całkiem sporo tych picture disców jest w media. Po 79,90, także taniej nawet niż na Amazonie ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

tyle ze boxu szukamy ;)
Awatar użytkownika
nurni
-#Invader
-#Invader

mila pisze:Nie wiem czy ktoś już pisał, ale całkiem sporo tych picture disców jest w media. Po 79,90, także taniej nawet niż na Amazonie ;-)
no to ja kupiłem po 68pln z groszem :)
Gutek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Budziol pisze:a wiec bede na niego polowal, znow byla sztuka na allegro, ale sprzedala sie w moment :/
Zdaje się, że to ja go zgarnąłem. :twisted: :twisted: :twisted: Przepłaciłem w stosunku do tego, co było na Amazonie, ale w obecnych warunkach to i tak była okazja.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Gdybys chcial sie pozbyc daj znac;-)
Gutek
-#Wrathchild
-#Wrathchild