Avenged Sevenfold

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Avenged Sevenfold

Post autor: Roberrcik »

Bardzo fajny zespół! Póki co najbardziej porwały mnie kawałki: Bat Country, Nightmare, Beast and the Harlot i Buried Alive.

Zobaczymy co pokażą na nowej płycie. Gdzieś czytałem, że prawdopodobnie dzisiaj zaprezentują utwór Hail to the King :)
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Roberrcik pisze:Bardzo fajny zespół!
Teraz już rozumiem dlaczego SYL - Detox dostał Shita od Ciebie. :D Nie dogadamy się w kwestiach muzycznych. :D
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pawcio »

Ktoś, kto uważa Avenged Sevenfold za dobry zespół momentalnie wyklucza się z jakiejkolwiek dyskusji o muzyce. Toż to wtórny, pedalski zespolik dla zbuntowanych nastolatków
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

http://deathbatnews.com/

Nowy utwór:)
Pawcio pisze:Ktoś, kto uważa Avenged Sevenfold za dobry zespół momentalnie wyklucza się z jakiejkolwiek dyskusji o muzyce. Toż to wtórny, pedalski zespolik dla zbuntowanych nastolatków
Pozostawie to bez komentarza.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Invader pisze:Nowy utwór:)
Przyzwoity...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Invader - szczerze nie rozumiem, co Ty znajdujesz w tej kapeli, tutaj przeca się nic nie dzieje, a refren jest słodki do porzygu.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Deleted User 2259

mimski pisze:Invader - szczerze nie rozumiem, co Ty znajdujesz w tej kapeli, tutaj przeca się nic nie dzieje, a refren jest słodki do porzygu.
Cenię ich za te epickie kompozycje w stylu:Strength Of The World(polecam końcówkę),The Wicked End,M.I.A,Sidewinder,Save Me itp.
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Ja tam nie rozumiem co jest złego w tym zespole. Wiadomo, że nie każdemu musi się podobać, ale nie trzeba przy tym wyzywać od pedalskich :neutral:

A nowy kawałek całkiem niezły, dość prosty, wpadający w ucho refren, zobaczymy jak z pozostałymi utworami.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Utwór niezły. Czekam na całość. Na pewno będzie trudno przebić płytę Nightmare.

Ja też nie rozumiem co w Avenged Sevenfold jest złego. Widocznie wygląd komuś nie pasuje. Ktoś tam powiedział, że muzyka wtórna? Wątpie, żeby zespoły stosunkowo młode w swej działalności nagrywały mega odkrywcze utwory i płyty jak Black Sabbath w latach 70. Wszystko już wymyślono w muzyce metalowej i trudno nie kopiować czyiś patentów sprzed lat.
Deleted User 2259

Moim zdaniem oni i tak się rozwijają więc następuje duży Progres,szłyszeliście jak ewoluuje wokal Shadowsa,brzmi trochę jak Lemmy to tylko moje odczucia.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Invader pisze:Moim zdaniem oni i tak się rozwijają więc następuje duży Progres,szłyszeliście jak ewoluuje wokal Shadowsa,brzmi trochę jak Lemmy to tylko moje odczucia.
Muzycznie z pewnością (wystarczy porównać City of Evil z Nightmare). Wokal Shadowsa - również. Wokalnie może być nawet lepiej niż na ostatniej płycie.
Deleted User 2259

FaithNoMore pisze:Wokal Shadowsa - również. Wokalnie może być nawet lepiej niż na ostatniej płycie.
Mam nadzieję,swoja drogą wymieniłeś 2 najlepszy albumy IMO,za niedługo Survivor A7X.
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

"Avenged Sevenfold" - dobra płyta, nie podszedł mi tylko utwór Lost. A Little Piece of Heaven na początku mi nie podeszło, ale później się zmieniło, w porządku utwór.

City of Evil póki co mój numer 1.
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Ja chyba jednak też się zachłysnąłem tym zespołem, niby wszystko fajnie, ale fakt faktem te refreny są takie delikatne, grzecznie mówiąc :P

W dodatku ilość hejtu na ten zespół, wystarczy zobaczyć na facebooku komentarze pod zdjęciem Ironów z okładką Metal Hammera :lol:
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Roberrcik pisze:Ja chyba jednak też się zachłysnąłem tym zespołem, niby wszystko fajnie, ale fakt faktem te refreny są takie delikatne, grzecznie mówiąc :P
To teraz jeszcze daj szansę Detoxowi SYL'a i bydą z Ciebie ludzie. :D
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

mimski pisze:To teraz jeszcze daj szansę Detoxowi SYL'a i bydą z Ciebie ludzie. :D
To się chyba szybko nie stanie :lol:

A i chciałbym zaznaczyć, że mój poprzedni post niekoniecznie stwierdza, że A7X to słaby zespół. Według mnie mają fajne kawałki, w których refren jest całkiem znośny, a nowy utwór, Hail to the King to zupełnie coś innego niż wcześniej, więc może i płyta będzie ciekawa.

Ale ich wygląd... masakra... Kto wie jakie byłby o nich opinie gdyby mieli "trochę" inny styl :P
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pawcio »

takie same, bo muzyka strasznie ch**owa
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Uprzejmie proszę nie powoływać się w tym temacie na tak zajefajny zespół jak SYL
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Uprzejmie proszę nie powoływać się w tym temacie na tak zajefajny zespół jak SYL
Kolega Roberrcik w temacie Hit or Shit na moją propozycję "SYL - Detox" dał Shita, a następnie po kilkunastu minutach napisał w niniejszym temacie, że mu się A7X podoba. Stąd moja uwagą w tym temacie parę postów wyżej, że teraz rozumiem, dlaczego SYL dostał shita, bo nasze gusta muzyczne zupełnie się rozmijają w ten sposób. :) Stąd został przywołany w niniejszym wątku tak zacny i zasłużony zespół jakim jest Strapping Young Lad. :)
Deleted User 2259

ODPOWIEDZ