07-11/04/2014 - Paul Di'Anno - Polska

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
dewastator88
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: 07-11/04/2014 - Paul Di'Anno - Polska

Post autor: dewastator88 »

szukam biletu na łódź
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Sold out jest? Albo to kameralny klub, albo nie doceniałem Di'Anno.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

sprawdzam...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Cóż za niespodzianka :))) Paul w znakomitej formie wokalnej :)))) A także, co równie ważne, bardzo pozytywnie nastawiony do świata i sympatyczny. Nie ten bufon, arogant i maruda, który często wychodził na scenę.

Do tego instrumentaliści, 3 z Night Mistress, 1 ze Scream Maker - grali tak, jakby przez 5 ostatnich lat dzień w dzień tłukli numery Maiden. Niektóre na luzie, inne z nakur***niem jak trzeba.

Koncert o atmosferze Live At The Rainbow.

Do zobaczenia w Krakowie :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
G.R.E.G
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: G.R.E.G »

Interesuje mnie czy Paul pojawił się na sali/przy barze w klubie przed koncertem ? Czy tylko zostaje Meet&Greet ?
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Jaki set?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

A publika, ze 100 osób było?
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Widziałem gościa po raz drugi no i rzeczywiście jak na swoje możliwości w całkiem przyzwoitej formie wokalnej. Zgadzam się z krusejderem co do gości z Night Mistress, ale sorry typek ze Scream Maker kaleczył solówki straszliwie, już podczas własnego koncertu przepięknie położył solo w "Kill the King" Rainbow.

Przynajmniej w Wawie, był dostępny tylko po m&g, bo z tego co mi wiadomo do samej Proximy przyjechał dopiero w okolicach 21. Zresztą ja olałem nawet to m&g. Po koncercie słyszymy obwieszczenie, że ci co mają ochotę na spotkanie z Paulem niech pozostaną w środku. 15 minut później jakiś gościu trąbi, że pierwszeństwo spotkania z Paulem mają osoby, które zakupiły bilety przez internet ( czyli właściwie większość ), no a ja kupiłem wczoraj osobiście w Proximie. To się wkurzyłem i olałem.

Set? Proszę bardzo

Sanctuary
Purgatory ( największa dla mnie niespodzianka :D )
Wrathchild
Prowler
Marshall Lockjaw
Murders in the Rue Morgue
The Beast Arises
Children of Madness
Genghis Khan
Remember Tommorow ( z dedykacją dla Clive'a, Paul pokazał klasę w przeciwieństwie do niektórych innych starych kolegów... )
Faith Healer
Charlotte the Harlot
Killers
Phantom of the Opera
Running Free
-.-
Transylvania
Iron Maiden
Breaking the Law
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

DeJMIeN Wielki pisze:Po koncercie słyszymy obwieszczenie, że ci co mają ochotę na spotkanie z Paulem niech pozostaną w środku. 15 minut później jakiś gościu trąbi, że pierwszeństwo spotkania z Paulem mają osoby, które zakupiły bilety przez internet ( czyli właściwie większość ), no a ja kupiłem wczoraj osobiście w Proximie. To się wkurzyłem i olałem.
Dla mnie największą niespodzianką było Breaking The Law :) A co do M&G, to nie masz racji. Zasadniczo opcja M&G przysługiwała pierwszym osobom, które kupiły bilety przez internet; była darmowym bonusem. To, że Paul i organizatorzy zgodzili się rozszerzyć ją na pozostałych, było miłym ukłonem w stronę publiki.

Paul jest w takiej formie, że przyzwoicie wykonałby nawet Twilight Zone. Pamiętam, że gdy był 2gi raz w Polsce, ok. 2004 r. pytałem go o wykonywanie tego numeru, to się zarzekał, iż nie na jego wokal. A tu - proszę :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Brooce
-#Invader
-#Invader

Post autor: Brooce »

No to super, oby utrzymał tę formę do Wrocławia :D Breaking The Law też bym chętnie usłyszał na żywo, mam nadzieję że to nie tylko w Wawce.
Awatar użytkownika
Kimal_
-#Invader
-#Invader

Post autor: Kimal_ »

Fajna sztuka. Dal rade. Spodziewalem sie tragedii a zabawa byla przednia. Z tym m&g to bez przesady. Ktos tam krzyknął o jakims pierszenstwie ale nikt tego nie egzekwowal. Nawet nie bedac na koncercie mozna bylo tam wejść. Dla zainteresowanych brak merchu PD'A. Pozdrawiam spotkanego Deleted User 804a i chyba przy barierce Dejmiena
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

DeJMIeN Wielki pisze:
Set? Proszę bardzo

Sanctuary
Purgatory ( największa dla mnie niespodzianka :D )
Wrathchild
Prowler
Marshall Lockjaw
Murders in the Rue Morgue
The Beast Arises
Children of Madness
Genghis Khan
Remember Tommorow ( z dedykacją dla Clive'a, Paul pokazał klasę w przeciwieństwie do niektórych innych starych kolegów... )
Faith Healer
Charlotte the Harlot
Killers
Phantom of the Opera
Running Free
-.-
Transylvania
Iron Maiden
Breaking the Law
Praktycznie samo Maiden, w przeciwieństwie do Blaza który grał chyba z 4 kawałki. I dobrze, po to w końcu jadę.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Jak z biletami w Łodzi? Orientuje się ktoś czy są czy można będzie zakupić bez stresu w klubie??
Jedziemy w 3 osoby, trochę kawałek trasy i nie mamy jeszcze ogarniętych, albo niech ktoś napisze do mnie albo do Luka Sieki na prywatną wiadomość.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

krusejder, a w jakich koszulkach ludzie na koncercie ? Iron Maiden nie kuje w oczy Paula ? Słyszałem że nie lubi i bywa agresywny w stosunku do osób w koszulkach IM ? Po prostu pytam bo idziemy z córką i zastanawiamy się czy ubierać koszuli Maiden bo ktoś naopowiadał że bywa nieprzyjemnie w takich okolicznościach ?
Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygi »

Patrząc na ten set, to bardzo bym się zdziwił jakby tak było :lol:
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Jack »

Raz jeszcze drogie koleżanki i koledzy :roll: Kto jedzie po koncercie w Łodzi do trójmiasta
stawaim brooo :D i dokładam do wachy/paliwa !!
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Widziałem tego jegomościa po raz trzeci i muszę napisać, że był to najlepszy jego występ. Forma faktycznie nieco lepsza niż w poprzednich latach, ale podniecać się jakoś specjalnie też raczej nie ma czym. Po prostu kaleczył mniej niż zwykle i tyle, momentami było poprawnie. No i jak na Paula to jednak zagrał sporo rzeczy poza Maiden no i była niespodzianka w postaci Purgatory, którego nie grywał wcześniej. Ale z koncertem BB sprzed kilkunastu dni to jednak nie ma nawet co porównywać... Obu panów dzieli obecnie przepaść i to w zasadzie pod każdym względem.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

PdA był w znakomitym usposobieniu, bardzo nam dziękował, że przychodzimy na jego koncerty itp itd. Jak nie on :o Nie wiem, może był już po spowiedzi wielkanocnej :B tak to trochę wyglądało.

Nie było żadnych aktów buractwa, agresji, niestosownych komentarzy, fochów.

Natomiast wiadomo, że jest to człowiek w stylu "Bolka" Wałęsy, więc gdyby pod barierką był typ w FOTD i krzyczał Fear Of The Dark, to zapewne udałoby mu się wyprowadzić Paula z nerw.

----

@Mr. Hankey - Blaze jest zdecydowanie sympatyczniejszym gościem, ale musiałby się urodzić na nowo, by śpiewać choćby na takim poziomie jak Paul wczoraj.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

No nie rób sobie jaj, błagam... Można dyskutować nad tym, który z panów BYŁ lepszym wokalistą, ale na dzień dzisiejszy i parę lat do tyłu pewnie też, Blaze trzyma jakiś tam poziom śpiewania, natomiast Paul to jedynie wrzaski, piski i wszechobecne fałsze, przeplatające się z momentami, w których brzmi tak jak powinien. Zgodzę się natomiast, że wczoraj Paul brzmiał zadziwiająco dobrze, nie przeszkodziło mu to jednak w położeniu większości numerów.
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

To jak w końcu? Można iść w koszulce Maiden a konkretnie Sanktuarium ?
ODPOWIEDZ