07-11/04/2014 - Paul Di'Anno - Polska
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- dewastator88
- -#Prisoner

Re: 07-11/04/2014 - Paul Di'Anno - Polska
szukam biletu na łódź
Sold out jest? Albo to kameralny klub, albo nie doceniałem Di'Anno.
sprawdzam...
Cóż za niespodzianka
)) Paul w znakomitej formie wokalnej
))) A także, co równie ważne, bardzo pozytywnie nastawiony do świata i sympatyczny. Nie ten bufon, arogant i maruda, który często wychodził na scenę.
Do tego instrumentaliści, 3 z Night Mistress, 1 ze Scream Maker - grali tak, jakby przez 5 ostatnich lat dzień w dzień tłukli numery Maiden. Niektóre na luzie, inne z nakur***niem jak trzeba.
Koncert o atmosferze Live At The Rainbow.
Do zobaczenia w Krakowie
Do tego instrumentaliści, 3 z Night Mistress, 1 ze Scream Maker - grali tak, jakby przez 5 ostatnich lat dzień w dzień tłukli numery Maiden. Niektóre na luzie, inne z nakur***niem jak trzeba.
Koncert o atmosferze Live At The Rainbow.
Do zobaczenia w Krakowie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Interesuje mnie czy Paul pojawił się na sali/przy barze w klubie przed koncertem ? Czy tylko zostaje Meet&Greet ?
A publika, ze 100 osób było?
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Widziałem gościa po raz drugi no i rzeczywiście jak na swoje możliwości w całkiem przyzwoitej formie wokalnej. Zgadzam się z krusejderem co do gości z Night Mistress, ale sorry typek ze Scream Maker kaleczył solówki straszliwie, już podczas własnego koncertu przepięknie położył solo w "Kill the King" Rainbow.
Przynajmniej w Wawie, był dostępny tylko po m&g, bo z tego co mi wiadomo do samej Proximy przyjechał dopiero w okolicach 21. Zresztą ja olałem nawet to m&g. Po koncercie słyszymy obwieszczenie, że ci co mają ochotę na spotkanie z Paulem niech pozostaną w środku. 15 minut później jakiś gościu trąbi, że pierwszeństwo spotkania z Paulem mają osoby, które zakupiły bilety przez internet ( czyli właściwie większość ), no a ja kupiłem wczoraj osobiście w Proximie. To się wkurzyłem i olałem.
Set? Proszę bardzo
Sanctuary
Purgatory ( największa dla mnie niespodzianka
)
Wrathchild
Prowler
Marshall Lockjaw
Murders in the Rue Morgue
The Beast Arises
Children of Madness
Genghis Khan
Remember Tommorow ( z dedykacją dla Clive'a, Paul pokazał klasę w przeciwieństwie do niektórych innych starych kolegów... )
Faith Healer
Charlotte the Harlot
Killers
Phantom of the Opera
Running Free
-.-
Transylvania
Iron Maiden
Breaking the Law
Przynajmniej w Wawie, był dostępny tylko po m&g, bo z tego co mi wiadomo do samej Proximy przyjechał dopiero w okolicach 21. Zresztą ja olałem nawet to m&g. Po koncercie słyszymy obwieszczenie, że ci co mają ochotę na spotkanie z Paulem niech pozostaną w środku. 15 minut później jakiś gościu trąbi, że pierwszeństwo spotkania z Paulem mają osoby, które zakupiły bilety przez internet ( czyli właściwie większość ), no a ja kupiłem wczoraj osobiście w Proximie. To się wkurzyłem i olałem.
Set? Proszę bardzo
Sanctuary
Purgatory ( największa dla mnie niespodzianka
Wrathchild
Prowler
Marshall Lockjaw
The Beast Arises
Children of Madness
Genghis Khan
Remember Tommorow ( z dedykacją dla Clive'a, Paul pokazał klasę w przeciwieństwie do niektórych innych starych kolegów... )
Faith Healer
Charlotte the Harlot
Killers
Phantom of the Opera
Running Free
-.-
Transylvania
Iron Maiden
Breaking the Law
Dla mnie największą niespodzianką było Breaking The LawDeJMIeN Wielki pisze:Po koncercie słyszymy obwieszczenie, że ci co mają ochotę na spotkanie z Paulem niech pozostaną w środku. 15 minut później jakiś gościu trąbi, że pierwszeństwo spotkania z Paulem mają osoby, które zakupiły bilety przez internet ( czyli właściwie większość ), no a ja kupiłem wczoraj osobiście w Proximie. To się wkurzyłem i olałem.
Paul jest w takiej formie, że przyzwoicie wykonałby nawet Twilight Zone. Pamiętam, że gdy był 2gi raz w Polsce, ok. 2004 r. pytałem go o wykonywanie tego numeru, to się zarzekał, iż nie na jego wokal. A tu - proszę
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
No to super, oby utrzymał tę formę do Wrocławia
Breaking The Law też bym chętnie usłyszał na żywo, mam nadzieję że to nie tylko w Wawce.
Fajna sztuka. Dal rade. Spodziewalem sie tragedii a zabawa byla przednia. Z tym m&g to bez przesady. Ktos tam krzyknął o jakims pierszenstwie ale nikt tego nie egzekwowal. Nawet nie bedac na koncercie mozna bylo tam wejść. Dla zainteresowanych brak merchu PD'A. Pozdrawiam spotkanego Deleted User 804a i chyba przy barierce Dejmiena
Praktycznie samo Maiden, w przeciwieństwie do Blaza który grał chyba z 4 kawałki. I dobrze, po to w końcu jadę.DeJMIeN Wielki pisze:
Set? Proszę bardzo
Sanctuary
Purgatory ( największa dla mnie niespodzianka)
Wrathchild
Prowler
Marshall Lockjaw
The Beast Arises
Children of Madness
Genghis Khan
Faith Healer
Charlotte the Harlot
Killers
Phantom of the Opera
Running Free
-.-
Transylvania
Iron Maiden
Breaking the Law
Jak z biletami w Łodzi? Orientuje się ktoś czy są czy można będzie zakupić bez stresu w klubie??
Jedziemy w 3 osoby, trochę kawałek trasy i nie mamy jeszcze ogarniętych, albo niech ktoś napisze do mnie albo do Luka Sieki na prywatną wiadomość.
Pozdrawiam
Jedziemy w 3 osoby, trochę kawałek trasy i nie mamy jeszcze ogarniętych, albo niech ktoś napisze do mnie albo do Luka Sieki na prywatną wiadomość.
Pozdrawiam
krusejder, a w jakich koszulkach ludzie na koncercie ? Iron Maiden nie kuje w oczy Paula ? Słyszałem że nie lubi i bywa agresywny w stosunku do osób w koszulkach IM ? Po prostu pytam bo idziemy z córką i zastanawiamy się czy ubierać koszuli Maiden bo ktoś naopowiadał że bywa nieprzyjemnie w takich okolicznościach ?
Patrząc na ten set, to bardzo bym się zdziwił jakby tak było 
Raz jeszcze drogie koleżanki i koledzy
Kto jedzie po koncercie w Łodzi do trójmiasta
stawaim brooo
i dokładam do wachy/paliwa !!
stawaim brooo
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Widziałem tego jegomościa po raz trzeci i muszę napisać, że był to najlepszy jego występ. Forma faktycznie nieco lepsza niż w poprzednich latach, ale podniecać się jakoś specjalnie też raczej nie ma czym. Po prostu kaleczył mniej niż zwykle i tyle, momentami było poprawnie. No i jak na Paula to jednak zagrał sporo rzeczy poza Maiden no i była niespodzianka w postaci Purgatory, którego nie grywał wcześniej. Ale z koncertem BB sprzed kilkunastu dni to jednak nie ma nawet co porównywać... Obu panów dzieli obecnie przepaść i to w zasadzie pod każdym względem.
PdA był w znakomitym usposobieniu, bardzo nam dziękował, że przychodzimy na jego koncerty itp itd. Jak nie on
Nie wiem, może był już po spowiedzi wielkanocnej
tak to trochę wyglądało.
Nie było żadnych aktów buractwa, agresji, niestosownych komentarzy, fochów.
Natomiast wiadomo, że jest to człowiek w stylu "Bolka" Wałęsy, więc gdyby pod barierką był typ w FOTD i krzyczał Fear Of The Dark, to zapewne udałoby mu się wyprowadzić Paula z nerw.
----
@Mr. Hankey - Blaze jest zdecydowanie sympatyczniejszym gościem, ale musiałby się urodzić na nowo, by śpiewać choćby na takim poziomie jak Paul wczoraj.
Nie było żadnych aktów buractwa, agresji, niestosownych komentarzy, fochów.
Natomiast wiadomo, że jest to człowiek w stylu "Bolka" Wałęsy, więc gdyby pod barierką był typ w FOTD i krzyczał Fear Of The Dark, to zapewne udałoby mu się wyprowadzić Paula z nerw.
----
@Mr. Hankey - Blaze jest zdecydowanie sympatyczniejszym gościem, ale musiałby się urodzić na nowo, by śpiewać choćby na takim poziomie jak Paul wczoraj.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

No nie rób sobie jaj, błagam... Można dyskutować nad tym, który z panów BYŁ lepszym wokalistą, ale na dzień dzisiejszy i parę lat do tyłu pewnie też, Blaze trzyma jakiś tam poziom śpiewania, natomiast Paul to jedynie wrzaski, piski i wszechobecne fałsze, przeplatające się z momentami, w których brzmi tak jak powinien. Zgodzę się natomiast, że wczoraj Paul brzmiał zadziwiająco dobrze, nie przeszkodziło mu to jednak w położeniu większości numerów.
To jak w końcu? Można iść w koszulce Maiden a konkretnie Sanktuarium ?