Najbardziej przeceniane zespoły.

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Najbardziej przeceniane zespoły.

Post autor: Shedao Shai »

Dzosef pisze: śr wrz 06, 2017 9:42 pm Jak Rust in Peace może nudzić :shock: . Przecież ten album jest tak wykręcony, napakowany świetnymi partiami każdego instrumentu (jest jakaś thrashowa płyta poza Peace Sells z tak genialnym basem jak ten na RiP?).
Nie cierpię thrashu, na równi z death to są dla mnie chyba najmniej ciekawe podgatunki metalu. Nie odmawiam temu albumowi obiektywnej jakości, po prostu sam jej nie dostrzegam :) a koncert to był dla mnie "Jezu... każdy kawałek brzmi tak samo" :mrgreen:
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

Shedao Shai pisze: czw wrz 07, 2017 4:53 pm a koncert to był dla mnie "Jezu... każdy kawałek brzmi tak samo" :mrgreen:
Dla osób w thrashu nieobeznanych pewnie nie będzie robiło różnicy, czy aktualnie grają 'Hangar 18', czy 'Tornado of Souls', choć to dwa różne utwory, z jednej płyty, różniące się klimatem, szybkością itd.
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

Jak momentami widzę listy w tym temacie, to wydaje mi się, że ktoś otworzył losowy numer "Teraz Rocka" i pospisywał zespoły z recenzji płyt albo spisu treści :D
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

AC/DC, Guns'n'Roses.
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

L1P4 pisze: czw wrz 07, 2017 8:13 pm Jak momentami widzę listy w tym temacie, to wydaje mi się, że ktoś otworzył losowy numer "Teraz Rocka" i pospisywał zespoły z recenzji płyt albo spisu treści :D
Machine Head pojawił się kiedyś w Teraz Rock? :shock:
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Ziomaletto pisze: pt wrz 08, 2017 2:36 pmMachine Head pojawił się kiedyś w Teraz Rock? :shock:
A jak najbardziej, jeszcze jak :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

^ Szanuję, że w ogóle chciało Ci się szukać. :P
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Guns n roses - nigdy nie zrozumiem fenomenu. Nie lubię, nie słucham.
Ac/dc - sytuacja podobna jak u GNR.
Nocny Kochanek - jeszcze pierwsze wcielenie było naprawdę dobre, ale to co teraz ten zespół odwala..
Metallica
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ziomaletto pisze: pt wrz 08, 2017 2:58 pm ^ Szanuję, że w ogóle chciało Ci się szukać. :P
15 sekund w Google Grafika :wink:

A tak oprócz Beatlesów, bo chyba tylko i nich w tym temacie pisałem, warto też chyba zaznaczać na jakiej płaszczyźnie dany zespół jest przeceniany. O ile takie AC/DC czy Guns n' Roses to nazwy znane w całym społeczeństwie, o tyle pisanie, że Machine Head czy Slayer są przeceniani, gdzie 95% słuchaczy rapu czy disco polo powie, że pierwszy raz tę nazwę słyszy na uszy, to średnio z tym przecenianiem bym powiedział :B
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

No bez przesady, przeceniany może być nawet Scream Maker, który gra dla 10 osób, a nie powinien grać w ogóle
Ostatnio zmieniony sob wrz 09, 2017 3:04 pm przez Bon Dzosef, łącznie zmieniany 1 raz.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Dzosef pisze: pt wrz 08, 2017 10:51 pm No bez przesady, nie przeceniany może być nawet Scream Maker, który gra dla 10 osób, a nie powinien grać w ogóle
+1 :D
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

To są ci którzy dopłacają by grać jako support ?
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

Invader pisze: sob wrz 09, 2017 7:18 pm To są ci którzy dopłacają by grać jako support ?
Tak xD
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

- Guns`n`Roses
- AC/DC
- Meta
- U2
- Red Hot Chilli Peppers
- Slipknot
- Scorpions
- Kiss
- Slash
- Nocny Kochanek
- Muse
To tak na szybkości
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Slipknota nigdy nie rozumiałem. Mam od nich Iowę, raz na jakiś czas sobie zapuszczę. Wiem o przeżyciach Taylora i rozumiem, że od zawsze przekładał depresję i złe emocje na muzykę, ale no...Dla mnie ich twórczość często brzmi jak muzyczka zbuntowanych nastolatków, któzy oceikają pozerstwem i żałością. Te stroje im nie pomagają. Jest parę numerów, które lubię - If The Rain Is What You Want mnie bardzo miło zaskoczyło. Ale kiedy tak sobie słucham tej Iowy, to przecież to jest bardziej na jedno kopyto, niż 90% thrashu. A płyta jeszcze wygrywa jakieś głosowania i nagle się dowiaduję, że to jakieś arcydzieło :P

O Nocnym Kochanku pisałem wiele razy (w tym i na forum), ale po krótce: też nie są moimi faworytami i myślę, że ich popularność za niedługo się skończy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Bartek_ »

Slipknot to zespół dla kinder metali, którzy słuchają "ambitnej muzyki".
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ozzy solo
Wszystkie Pearl Jamy, Soundgardeny, Alice in Chainsy
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Właśnie chciałem o Ozzym napisać, ale nawet nie tylko solo, a ogólnie.

Od kilku lat jest tendencja na kreowanie go na jakiegoś króla muzyki metalowej. Pal sześć, że w tej muzyce jest od groma lepszych wokalistów. Przecież on z metalem nie ma tak naprawdę nic wspólnego. No fajnie, śpiewał sobie w Black Sabbath, ale solowo jego numery to jest hard rock (miejscami nawet nie hard), czasami z metalowym zacięciem. Śmieszy mnie też ta cała otoczka "Prince Of Darkness", która pasuje do niego, jak do mnie szaty papieża. No popatrzcie się na teledysk The Ultimate Sin i powiedzcie mi, że oto jest Książę Ciemności :lol: Dla mnie Osbourne to dobrze przemyślany produkt marketingowy. Dzieciaki się podniecą typem, który je nietoperze, posłuchają Crazy Train z Youtube i pójdą na koncert. A Sharon podliczy $$$ i wyda kolejną składankę.

Ten "wielki" i powszechnie wychwalany album, jakim jest Blizzard Of Ozz, uważam za naprawdę dobry, ale to tyle. Wyżej stawiam chyba No More Tears. Dla mnie nieporozumieniem jest robienie z tego pana niewiadomo kogo, jeśli na dobrą sprawę na przestrzeni 37 lat wydał tylko 5 bardzo mocnych (według krytyków itp.) krążków, a na koncie ma dużo więcej płyt.
Ostatnio zmieniony sob gru 02, 2017 1:19 am przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Bardzo fajny temat.

O tak, podbijam. Ozzy solo to coś kompletnie niezrozumiałego dla mnie. Gdyby nie był w BS tylko wydawał te solowe albumy to byłby 'jednym z wielu'. By przepadł między innymi wykonawcami.

Oprócz tego ode mnie:
- Queen (bez kitu nigdy nie zrozumiem fenomenu tego zespołu; co ciekawe nawet Wojtek Waglewski wspomniał kiedyś, że ich nie trawi)
- Guns n Roses
- Muse, The Kooks, The Subways, Arctic Monkeys i reszta tego indie brytyjskiego gówna (mimo ze wszystko widzialem na żywo to jednak w żaden sposób nie kumam na czym oni budują ten fejm)
- Red Hot Chili Peppers (od Californication nie nagrali nic ciekawego)
- Slayer (byłem chyba 3 koncertach, ok, ale nigdy nie przesłuchałem całego albumu w całości)
- The Australian Pink Floyd Show i inne syfy coverujące Floydow. Pozdro dla ludzi, którzy ładują hajs do kieszeni tego typu tworów poprzez łażenie na ich koncerty.

Więcej to w sumie nie przychodzi mi na myśl o tej porze, ale pewnie coś by się znalazło.

Z polskich bandów (to jest w ogóle temat na osobną dyskusję, co się u nas promuje i co zyskuje lokalny fejm):
- Pogodno
- Hey
- Scream Maker (no kurwa..., już sama nazwa jest zjebana)
- Nocny Kochanek
- Kumka Olik
- Holak
- Coldair
- SIQ
- The Dumplings (oni wyprzedają całe trasy...)
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

kam pisze: sob gru 02, 2017 1:09 amZ polskich bandów (to jest w ogóle temat na osobną dyskusję, co się u nas promuje i co zyskuje lokalny fejm):
- Pogodno
- Hey
- Scream Maker (no kurwa..., już sama nazwa jest zjebana)
- Nocny Kochanek
- Kumka Olik
- Holak
- Coldair
- SIQ
- The Dumplings (oni wyprzedają całe trasy...)
To rzeczywiście byłby dobry temat do dyskusji, bo połowę z tych nazw musiałem wygooglować co to jest :B
ODPOWIEDZ