Forumowe topy wszech czasów

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Forumowy perkusista wszech czasów

Post autor: krusejder »

Phil Collins - co za nieporozumienie!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

krusejder pisze: ndz paź 08, 2017 10:13 pm Phil Collins - co za nieporozumienie!
A czemuż to? Jego gra na Foxtrot, czy Selling England to lepsze rzeczy niż większość ścieżek perkusyjnych nagranych po tym ;)

Dla mnie nieporozumieniem jest obecność Nicko w pierwszej 10, ale jego wysoka pozycja była oczywista
Ostatnio zmieniony ndz paź 08, 2017 10:46 pm przez Sardi, łącznie zmieniany 1 raz.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Dziadek Collins niszczy również na żywo, przynajmniej tak zapamiętałem jego grę w Chorzowie, prócz Genesis mamy sporo różnych świetnych płyt z jego udziałem np Brand X, to ceniony drummer, mnie jego pozycja nie dziwi, gdyby nie głosy Lukasa, to by wygrał :>
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ja też lubię Collinsa. Co do Nicko pełna zgoda z Sardim. On po prostu musiał być w top-10, ale myślałem, ze Clive Burr będzie jednak wyżej od Nicko.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Wardrumdrums

Post autor: Wardrumdrums »

Neil Peart moim zdaniem za nisko, jak tak patrzę na różne rankingi to wiele razy wygrywał zamiennie z Bonzo.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Sorry, ale jeśli Bonham, Cozy Powell i Neal Peart przegrywają z Billem Wardem, Nicko Mc Brainem i Philem Collinsem, to coś jest bardzo nie tak.

Jakby dokładnie odwrócić tę 10tkę, bardziej by odzwierciedlała mój pogląd na muzykę.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Mogłeś przecież zagłosować:D
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

Teraz po wsłuchaniu się w albumy Hatriot wymieniłbym pałkera z Onslaught albo Drovera na Nicka Souzę w swojej liście. Cóż, bywa... :/
Deleted User 2259

Widzę, że chętnych na klawiszowców brak jak na razie.
Deleted User 2259

Daję ostatnie 2 dni, nie ma sensu liczy jednego głosującego, chyba nikt tutaj nie słucha zespołów z klawiszowcami :/
live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: live_evil »

Słucha, słucha. Tylko po co głosować, skoro wiadomo, że pierwszy jest Jon Lord, a drugiego dzielą lata świetlne?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Popieram :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

Słucha, słucha, ale albo nie zwraca się na nich uwagi, albo jedynie przeszkadzają.
Deleted User 2259

Ziomaletto pisze: ale albo nie zwraca się na nich uwagi, albo jedynie przeszkadzają.
live_evil pisze: pn paź 16, 2017 3:54 pm Słucha, słucha. Tylko po co głosować, skoro wiadomo, że pierwszy jest Jon Lord, a drugiego dzielą lata świetlne?
To faktycznie lepiej, że nie robiliśmy tych klawiszowców.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Gdybym głosował, to jednak nr 1 byłby Józef Skrzek ;) Ale myślę, że to głosowanie nie miałoby sensu
Deleted User 2259

krusejder pisze: wt paź 17, 2017 9:04 am Gdybym głosował, to jednak nr 1 byłby Józef Skrzek ;) Ale myślę, że to głosowanie nie miałoby sensu
U mnie oczywiście byłby to Jordan Rudess, a co do Józefa Skrzeka, to miałem go kiedyś okazję spotkać na próbie w kościele, gdzie występowali krakowscy filharmonicy z jakimiś sławnymi tenorami (bardzo dobry koncert tak swoją drogą) uścisnąłem mu dłoń, a on skomplementował moją koszulkę DT 8) a fotki i zdjęć niestety nie udało mi się zrobić, bo jestem zwolennikiem starych fonów bez aparatu, a nic do pisania przy sobie nie miałem, btw zmieniłem nazwę tematu.
Deleted User 2259

Re: Forumowe topy wszech czasów

Są jacyś chętni na utwór wszech czasów? powiedzmy top 30 - 50, tylko wersje studyjne i bez coverów, ilość wałków granych przez jednego artystę nieograniczona.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Spoko, głosowałbym.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

Jak zbierzemy chociaż 5-6 osób, to można zrobić.

To lista głosujących

1. Shizoid
2. Invader
3. Pz
4. Lipa
5. FaithNoMore
6. kam
7. paulek
Ostatnio zmieniony ndz paź 22, 2017 6:58 pm przez Deleted User 2259, łącznie zmieniany 3 razy.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Też bym się dołączył, jakbyś dał trochę więcej czasu do namysłu.

ODPOWIEDZ