27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Post autor: krusejder »

Co jest nieuczciwe w działaniach Evil Nation?
Ano to, że dla nich pojęcie: "koncert wyprzedany" nic nie znaczy. Nie ma jasnych kryteriów które bilety kiedy są dostępne/ niedostępne itp. Parchy starają się utrzymać interesariuszy w jak największej niepewności. To nie są standardy partnerstwa umów. Ile osób kupuje bylepatrykjakie bilety na trybuny, by mieć coś w garści, a chętniej wzięłoby droższe i lepsze miejsca?

Jestem pewien, że na niektóre gigi rzucili 10 biletów, a mogli je wpisać na listę dostępnych "po 80 zł"
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Dzosef pisze: Ja jestem zawiedziony, że nikt z forum nie chciał wspolnie polowac i sobie pomóc dla zwiększenia szans...
Zawsze można spróbować, teoretycznie jeszcze promocja trwa, więc może coś się pojawi. Gdyby jakimś cudem bilety się pojawiły (sprawdzam kilka razy dziennie) to mogę wziąć więcej.
Co jest nieuczciwe w działaniach Evil Nation?
Ano to, że dla nich pojęcie: "koncert wyprzedany" nic nie znaczy.
Dokładnie tak.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

krusejder pisze: pt maja 04, 2018 12:40 pm Co jest nieuczciwe w działaniach Evil Nation?
Ano to, że dla nich pojęcie: "koncert wyprzedany" nic nie znaczy. Nie ma jasnych kryteriów które bilety kiedy są dostępne/ niedostępne itp. Parchy starają się utrzymać interesariuszy w jak największej niepewności. To nie są standardy partnerstwa umów. Ile osób kupuje bylepatrykjakie bilety na trybuny, by mieć coś w garści, a chętniej wzięłoby droższe i lepsze miejsca?

Jestem pewien, że na niektóre gigi rzucili 10 biletów, a mogli je wpisać na listę dostępnych "po 80 zł"
Tu akurat racja. Skoro te za 80 pln się wyprzedały mogli by to ustrojstwo wyłączyć, a tak człowiek traci czas i nerwy i odświeża.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Gazetka w Tesco trwa całą majówkę i trzeba codziennie cedzić towar. Przecież ludzie mają przyjść i kupić inne rzeczy. A jak nie zdążą to jutro kolejna próba i kolejne zakupy... Ach to naciąganie.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Dzosef pisze: pt maja 04, 2018 10:55 am Ja jestem zawiedziony, że nikt z forum nie chciał wspolnie polowac i sobie pomóc dla zwiększenia szans...
A widzisz, trzeba było zaproponować to wcześniej. Ja bym poszedł na taką współpracę. Pewnie kilka jeszcze osób by się znalazło.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

IgorW pisze: pt maja 04, 2018 1:05 pm
Dzosef pisze: pt maja 04, 2018 10:55 am Ja jestem zawiedziony, że nikt z forum nie chciał wspolnie polowac i sobie pomóc dla zwiększenia szans...
A widzisz, trzeba było zaproponować to wcześniej. Ja bym poszedł na taką współpracę. Pewnie kilka jeszcze osób by się znalazło.
Pisalem kilka razy
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

krusejder pisze: pt maja 04, 2018 12:40 pm Co jest nieuczciwe w działaniach Evil Nation?
No to temat rzeka ;) Ja pytałem o obecną promocję ;)
hipcio_stg pisze: pt maja 04, 2018 12:55 pm Gazetka w Tesco trwa całą majówkę i trzeba codziennie cedzić towar. Przecież ludzie mają przyjść i kupić inne rzeczy. A jak nie zdążą to jutro kolejna próba i kolejne zakupy... Ach to naciąganie.
O to to... ale jakoś nikt nie krzyczy Tesco oszukujo ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 7379

Post autor: Deleted User 7379 »

Czy jest tu ktoś kto siedzi od 3 dni, odświeża to i widział jakieś bilety za 80 zł na IM (oprócz RALFa :D)?
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Znajomy miał w koszyku 2 bilety w 1 dzień o godzinie 10, ale go wywaliło.
Deleted User 4876

Dudrix pisze: pt maja 04, 2018 2:31 pm Czy jest tu ktoś kto siedzi od 3 dni, odświeża to i widział jakieś bilety za 80 zł na IM (oprócz RALFa :D)?
też mnie to pytanie chodziło po głowie :D
Deleted User 7379

Post autor: Deleted User 7379 »

Invader pisze: pt maja 04, 2018 2:33 pm Znajomy miał w koszyku 2 bilety w 1 dzień o godzinie 10, ale go wywaliło.
u mnie było to samo, jedynie na impact zdążyłem kupić
Deleted User 4876

na Impact to dalej są dostępne. Jestem ciakw ile tych za 335 sprzedali... sto biletow?? ;) a już GC-EE na Impact to w ogóle śmiech.

teraz na Lennyego są dostępne po 80 pln GA2
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Jakby był w Warszawie, to bym sobie kupił :)

A jeżeli chodzi o Maidenów, to komp sobie stoi na stole i mapa się sama odświeża... ale raczej nie liczę, że się trafiło i jeszcze, żebym akurat spojrzał na ekran :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Ja próbuję z 2szt, potrzebuje jeden na 28.07 wiec jak sie uda dam znac ze mam na zbyciu
Liczę z Waszej strony na to samo do 06.05 jeszcze dwa dni warto probowac :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Budziol pisze: pt maja 04, 2018 4:07 pm Ja próbuję z 2szt, potrzebuje jeden na 28.07 wiec jak sie uda dam znac ze mam na zbyciu
Liczę z Waszej strony na to samo do 06.05 jeszcze dwa dni warto probowac :)
To ja też probuje dwie :)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Ano to, że dla nich pojęcie: "koncert wyprzedany" nic nie znaczy. Nie ma jasnych kryteriów które bilety kiedy są dostępne/ niedostępne itp.
To jest dokładnie to o czym pisałem już jakiś czas temu. Ja np. czuję się po prostu oszukany. Nie mam czasu wysiadywać i oglądać kropek. Kupiłem bilety na 28 w sektorach, które w moim mniemaniu były najlepsze z "dostępnych". Był to początek sprzedaży. Najlepsze niedostępne - mówię, pierwszy koncert poszedł gładko pewnie te najlepsze sektory też, więc wezmę gorsze. I co? I 3,5 miesiąca później je dodali :) No ku$$$ dziękuję. Jak kupuje bilety na początku sprzedaży to znaczy, że mi zależy żeby być na widowisku w dobrym miejscu tym bardziej, że płacę za nie nie małe pieniądze bo ponad 700 zł. Dlaczego mam mieć gorszy bilet niż ludzie, którzy w myśl zasady może sobie pójdę, może sobie nie pójdę robią to ponad 3 miesiące później? Mam to w dupie i więcej z LiveNation Polska nie kupię nic. Pewnie mój protest wszyscy podobnie jak ja mają w dupie, ale trudno. Niedaleko jest świetna Praga, czasem coś wpadnie na Litwie. Jest Berlin. Przynajmniej organizacja będzie na poziomie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

No cóż, trzeba od razu brać te najlepsze miejsca, jeśli Ci zależy na komforcie i dobrym odsłuchu koncertu. Ja tak uczyniłem z koncertem 27. Wiesz, oczywiście masz rację, co do polityki LN w naszym kraju. Jest jeszcze druga strona medalu - jeśli tak postąpi - powiedzmy - 80% ludzi i zamiast polskiej daty wybierze Pragę czy Berlin, to raczej na kolejną wizytę IM nad Wisłą nie ma co liczyć. Nie wejdą w to organizatorzy lokalni ani management formacji. Praktycznie o IM u nas mówi się więcej przy dwóch okazjach: premiery albumów i koncertów w Polsce. Taka prawda, bez wsparcia tutejszej publiczności i grania dla niej w Polsce, tego zespołu u nas nie ma... Mam nadzieję, iż zdecydowana większość ludzi zainwestuje pieniążki na poczet zakupu biletu w kraju, bo wiąże się z tym o wiele więcej, niż tylko 'wygoda uczestnictwa i organizacja'. Ja jestem reprezentantem tzw. starej szkoły - kiedyś mój komentarz brzmiący tak jak powyżej - byłby uznany za truizm. Choć zgadzam się w zupełności, iż polskie LN to nie jest dobry wzór uczciwej firmy.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Czyli wniosek taki: dawać się posuwać bez nawilżenia monopoliście i być wdzięcznym, że Iron Maiden przyjeżdża do tego wygwizdowa.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jeśli dla Ciebie Polska to 'wygwizdów' - nie mam pytań, cóż kwestia wartości. To czy będziemy 'dawać się posuwać monopoliście' czy nie, nic nie zmieni. LN podpisali z IM kontrakt na wyłączność w większości krajów, z punktu widzenia managera zespołu to najlepsza możliwa opcja, pełna profeska i duże pieniądze, bez szemrania spełnią ich żądania. O to chodzi kierownictwu grupy. Gdybyśmy zapytali Smallwooda, co sądzi o firmie LN - otrzymalibyśmy litanię komplementów, nie dziwię się, z punktu widzenia managera to bardzo dobry deal. Wiem tylko jedno: o Mystic i MMP - kierownictwo Maiden nie chce słyszeć. Firma z Katowic do tej pory nie rozliczyła się z Dickinsonem odnośnie kilku solowych płyt dystrybuowanych przez nich. Mystic skopał koncert na Ślaskim - chodziło o reklamę, PR, takie sprawy. Kierownictwo grupy takie rzeczy bierze sobie do serca. Kto zostaje: Prestige (taa, na bank by były tańsze bilety :lol: )oraz kilka firm niezależnych. Cieszyłbym się, gdyby choć raz ich koncert zrobili KnockOut Prod, tylko czy ich stać na giganta typu IM? Wątpię.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Widzę, że nie za bardzo łapiesz użycia sarkazmu, ale nad tym popracować musisz już sam.

W kontekście Prestige MJM odnosisz się do cen biletów, natomiast one w ogóle nie były punktem wyjścia dyskusji. Chodziło o niezbyt uczciwe zachowanie względem konsumenta. Ale tak teraz sobie zajrzałem na ich stronę i na zakładkę Scorpions. GA za 230 złotych. Tak samo było z Motorhead w 2015. Obecnie GA na Maiden kosztuje 300 złotych, więc jest to różnica będąca równowartością wejściówki na całkiem spory koncert, do tego prawdopodobnie lepszy, niż którykolwiek z wyżej wymienionych. A nawet, jeśli zakładamy, że Ironi cenią się nieco bardziej, to i tak Prestige za bilety chciałoby prawdopodobnie mniej. Ale to tylko dygresja, bo jak już zaznaczyłem, nie o cenę przede wszystkim chodzi.
Ostatnio zmieniony pt maja 04, 2018 9:44 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 2 razy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ