Zazwyczaj jest z tym trochę lepiej, ale w Wwie było slabo pod tym względem.Michał pisze: ↑czw lip 19, 2018 11:56 pmNie trzeba wybiegać tak daleko w popAdrian S.O.S. pisze: ↑czw lip 19, 2018 11:44 pm Gdyby myśleli TYLKO o zarabianiu kasy to już dawno graliby jak Justin Timberlake albo inny Biber.
Ja takie wrażenie odniosłem ma Testamencie. Najgorszy koncert na jakim bylem. Wszystko tak idealne, że aż rzygać się chciało, a emocji zero.
Iron Maiden czy Metallica?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Iron Maiden czy Metallica?
Ja we Wrocku byłemDzosef pisze: ↑pt lip 20, 2018 11:32 amZazwyczaj jest z tym trochę lepiej, ale w Wwie było slabo pod tym względem.Michał pisze: ↑czw lip 19, 2018 11:56 pmNie trzeba wybiegać tak daleko w popAdrian S.O.S. pisze: ↑czw lip 19, 2018 11:44 pm Gdyby myśleli TYLKO o zarabianiu kasy to już dawno graliby jak Justin Timberlake albo inny Biber.
Ja takie wrażenie odniosłem ma Testamencie. Najgorszy koncert na jakim bylem. Wszystko tak idealne, że aż rzygać się chciało, a emocji zero.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- AncientMariner
- -#Clansman

Najlepsze było jak Kirk Hammett tłumaczył, ze nowa płyta moze nie być tak dobra jak planował zespół, bo zgubił iPhone’a z ponad dwustoma riffami
. W razie jakby komuś coś nie do końca leżało na ostatniej plycie to trzeba brać to pod uwagę i zrozumieć, że Kirk zgubił IPhone'a
.
Pewnie ktoś kto znalazł ten telefon i nie oddał go Kirkowi, nie chciał aby album się ukazał.AncientMariner pisze: ↑wt lip 24, 2018 12:34 pm Najlepsze było jak Kirk Hammett tłumaczył, ze nowa płyta moze nie być tak dobra jak planował zespół, bo zgubił iPhone’a z ponad dwustoma riffami![]()
. W razie jakby komuś coś nie do końca leżało na ostatniej plycie to trzeba brać to pod uwagę i zrozumieć, że Kirk zgubił IPhone'a
.
Nie każdy bohater nosi peleryne
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Smithowi też buchnęli/zgubił telefon z riffami i płakał.AncientMariner pisze: ↑wt lip 24, 2018 12:34 pm Najlepsze było jak Kirk Hammett tłumaczył, ze nowa płyta moze nie być tak dobra jak planował zespół, bo zgubił iPhone’a z ponad dwustoma riffami![]()
.
Jak to mówią : "twardziele nie backupują".hipcio_stg pisze: ↑wt lip 24, 2018 1:57 pmSmithowi też buchnęli/zgubił telefon z riffami i płakał.AncientMariner pisze: ↑wt lip 24, 2018 12:34 pm Najlepsze było jak Kirk Hammett tłumaczył, ze nowa płyta moze nie być tak dobra jak planował zespół, bo zgubił iPhone’a z ponad dwustoma riffami![]()
.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Szkoda że nie zgubił iphone z "pomysłami" na solówki..AncientMariner pisze: ↑wt lip 24, 2018 12:34 pm Najlepsze było jak Kirk Hammett tłumaczył, ze nowa płyta moze nie być tak dobra jak planował zespół, bo zgubił iPhone’a z ponad dwustoma riffami![]()
.
Zdecydowanie Iron Maiden. Metallica też miała swój wkład w gatunek i to nie mały, ale to Iron Maiden był perłą, która błyszczała najjaśniej. I chyba nikt się ze mną nie będzie o to spierał. ;p
If you're feeling down depressed and lonely
I know a place where we can go
-
True_Estus
- -#Charlotte

IM vs MEta Technicznie Iron Maiden lepsze od Mety 1-0, wpływowość obu zespół na Heavy metal jest wielka 2-1, w konkursie na popularność niekwestionowanym królem metalu jest Metallica(to już nie opinia tylko dane) 2-2, Ironi stworzyli lepsze albumy patrząc na całokształt kariery (dla obu złotą erą były lata 80') ale Brytyjczycy mają jeszcze po jednym bardzo dobrym albumie na dekady 90, 00 i obecnej 3-2. Koncertowo oba zespoły to najwyższa półka światowa ale dla mnie lepiej zakonserwowali się Wyspiarze (Meta z epoki Thrashu opierała się na koncertach na ostrym wokalu, szybkości i emocjonalnych solówkach Kirka a teraz Papa Het już nie umie tak docisnąć, Lars nigdy nie był wybitny a teraz bywa leniwy podobnie Kirk) 4-2. Wyraźnie lepsze Maiden.
Ja mogę
A tak w ogóle, to ta dyskusja jest bezsensowna.
Co lepsze: Black Sabbath, czy Slayer?
Wolicie Electric Wizard, czy Accept?
Myślicie, że Behemoth>Pantera? Czy na odwrót?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No wiadomo Sabbath, Accept i Pantera
A dyskutować można, tylko po co skoro i tak nie przekonasz fana Maiden/Metallicy, że ten drugi zespół jest lepszy.
A dyskutować można, tylko po co skoro i tak nie przekonasz fana Maiden/Metallicy, że ten drugi zespół jest lepszy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Dla mnie można też dyskutować nad wyższością Pantery nad Behemothem. Tylko, że to debilne. To są zupełnie inne zespoły, o innym podejściu do muzyki, innym stylu. Można porównywać kapele grający w podobny sposób, a nie takie, których cechą wspólną są gitary elektryczne.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Wiadomo. Wybór często sprowadza się do tego czy coś lubisz czy nie. Np. Behemota nie lubię, a Pantera jest mi raczej obojętna, więc wygrywa PanteraSchizoid pisze: ↑wt sie 21, 2018 11:00 pm Dla mnie można też dyskutować nad wyższością Pantery nad Behemothem. Tylko, że to debilne. To są zupełnie inne zespoły, o innym podejściu do muzyki, innym stylu. Można porównywać kapele grający w podobny sposób, a nie takie, których cechą wspólną są gitary elektryczne.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Toteż jak w połowie lipca zamieściłem tutaj swoje "wygrzebki" z sieci dot. "metowych" opracowań "dziewiczych" numerów i stosunku członków Metalliki do IM, to było informacyjnie, a nie po to, żeby ta dyskusja znowu się rozpętała, jednak stało się inaczej.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Też jestem amatorem ciemnych (i koźlaków). Przeskoczcie tu viewtopic.php?f=3&t=11580&start=40 i podajcie swoich świeżych (i obowiązkowo dobrze schłodzonych) faworytów.