Iron Maiden czy Metallica?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Iron Maiden czy Metallica?

Post autor: Bon Dzosef »

Michał pisze: czw lip 19, 2018 11:56 pm
Adrian S.O.S. pisze: czw lip 19, 2018 11:44 pm Gdyby myśleli TYLKO o zarabianiu kasy to już dawno graliby jak Justin Timberlake albo inny Biber.
Nie trzeba wybiegać tak daleko w pop
Ja takie wrażenie odniosłem ma Testamencie. Najgorszy koncert na jakim bylem. Wszystko tak idealne, że aż rzygać się chciało, a emocji zero.
Zazwyczaj jest z tym trochę lepiej, ale w Wwie było slabo pod tym względem.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Dzosef pisze: pt lip 20, 2018 11:32 am
Michał pisze: czw lip 19, 2018 11:56 pm
Adrian S.O.S. pisze: czw lip 19, 2018 11:44 pm Gdyby myśleli TYLKO o zarabianiu kasy to już dawno graliby jak Justin Timberlake albo inny Biber.
Nie trzeba wybiegać tak daleko w pop
Ja takie wrażenie odniosłem ma Testamencie. Najgorszy koncert na jakim bylem. Wszystko tak idealne, że aż rzygać się chciało, a emocji zero.
Zazwyczaj jest z tym trochę lepiej, ale w Wwie było slabo pod tym względem.
Ja we Wrocku byłem
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Najlepsze było jak Kirk Hammett tłumaczył, ze nowa płyta moze nie być tak dobra jak planował zespół, bo zgubił iPhone’a z ponad dwustoma riffami :D :D. W razie jakby komuś coś nie do końca leżało na ostatniej plycie to trzeba brać to pod uwagę i zrozumieć, że Kirk zgubił IPhone'a :).
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

AncientMariner pisze: wt lip 24, 2018 12:34 pm Najlepsze było jak Kirk Hammett tłumaczył, ze nowa płyta moze nie być tak dobra jak planował zespół, bo zgubił iPhone’a z ponad dwustoma riffami :D :D. W razie jakby komuś coś nie do końca leżało na ostatniej plycie to trzeba brać to pod uwagę i zrozumieć, że Kirk zgubił IPhone'a :).
Pewnie ktoś kto znalazł ten telefon i nie oddał go Kirkowi, nie chciał aby album się ukazał.
Nie każdy bohater nosi peleryne :mryellow:

Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

AncientMariner pisze: wt lip 24, 2018 12:34 pm Najlepsze było jak Kirk Hammett tłumaczył, ze nowa płyta moze nie być tak dobra jak planował zespół, bo zgubił iPhone’a z ponad dwustoma riffami :D :D. W razie jakby komuś coś nie do końca leżało na ostatniej plycie to trzeba brać to pod uwagę i zrozumieć, że Kirk zgubił IPhone'a :).
Smithowi też buchnęli/zgubił telefon z riffami i płakał.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

hipcio_stg pisze: wt lip 24, 2018 1:57 pm
Smithowi też buchnęli/zgubił telefon z riffami i płakał.
Jak to mówią : "twardziele nie backupują". :facepalm:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Szkoda że nie zgubił iphone z "pomysłami" na solówki..
Awatar użytkownika
sughilla
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: sughilla »

Zdecydowanie Iron Maiden. Metallica też miała swój wkład w gatunek i to nie mały, ale to Iron Maiden był perłą, która błyszczała najjaśniej. I chyba nikt się ze mną nie będzie o to spierał. ;p
If you're feeling down depressed and lonely I know a place where we can go
True_Estus
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: True_Estus »

IM vs MEta Technicznie Iron Maiden lepsze od Mety 1-0, wpływowość obu zespół na Heavy metal jest wielka 2-1, w konkursie na popularność niekwestionowanym królem metalu jest Metallica(to już nie opinia tylko dane) 2-2, Ironi stworzyli lepsze albumy patrząc na całokształt kariery (dla obu złotą erą były lata 80') ale Brytyjczycy mają jeszcze po jednym bardzo dobrym albumie na dekady 90, 00 i obecnej 3-2. Koncertowo oba zespoły to najwyższa półka światowa ale dla mnie lepiej zakonserwowali się Wyspiarze (Meta z epoki Thrashu opierała się na koncertach na ostrym wokalu, szybkości i emocjonalnych solówkach Kirka a teraz Papa Het już nie umie tak docisnąć, Lars nigdy nie był wybitny a teraz bywa leniwy podobnie Kirk) 4-2. Wyraźnie lepsze Maiden.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Wino wytrawne czy słodkie?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

gumbyy pisze: wt sie 21, 2018 3:59 pm Wino wytrawne czy słodkie?
Piwo
Zimne
:)

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

sughilla pisze: wt sie 21, 2018 2:02 pm Iron Maiden był perłą, która błyszczała najjaśniej. I chyba nikt się ze mną nie będzie o to spierał. ;p
Ja mogę :D

A tak w ogóle, to ta dyskusja jest bezsensowna.

Co lepsze: Black Sabbath, czy Slayer?
Wolicie Electric Wizard, czy Accept?
Myślicie, że Behemoth>Pantera? Czy na odwrót?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

No wiadomo Sabbath, Accept i Pantera :D

A dyskutować można, tylko po co skoro i tak nie przekonasz fana Maiden/Metallicy, że ten drugi zespół jest lepszy.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Dla mnie można też dyskutować nad wyższością Pantery nad Behemothem. Tylko, że to debilne. To są zupełnie inne zespoły, o innym podejściu do muzyki, innym stylu. Można porównywać kapele grający w podobny sposób, a nie takie, których cechą wspólną są gitary elektryczne.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Schizoid pisze: wt sie 21, 2018 11:00 pm Dla mnie można też dyskutować nad wyższością Pantery nad Behemothem. Tylko, że to debilne. To są zupełnie inne zespoły, o innym podejściu do muzyki, innym stylu. Można porównywać kapele grający w podobny sposób, a nie takie, których cechą wspólną są gitary elektryczne.
Wiadomo. Wybór często sprowadza się do tego czy coś lubisz czy nie. Np. Behemota nie lubię, a Pantera jest mi raczej obojętna, więc wygrywa Pantera :) Jak porównujesz sam dla siebie, to możesz w ten sposób porównać rzeczy teoretycznie zupełnie różne, jak to stwierdziliście w przypadku rankingu utworów Ghosta. Natomiast dyskusja na ten temat jest rzeczywiście trudna.

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

pz pisze: wt sie 21, 2018 11:07 pmNatomiast dyskusja na ten temat jest rzeczywiście trudna.
Toteż jak w połowie lipca zamieściłem tutaj swoje "wygrzebki" z sieci dot. "metowych" opracowań "dziewiczych" numerów i stosunku członków Metalliki do IM, to było informacyjnie, a nie po to, żeby ta dyskusja znowu się rozpętała, jednak stało się inaczej. :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Michał pisze: wt sie 21, 2018 4:04 pm
Piwo
Zimne
Jasne czy ciemne? :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

gumbyy pisze: śr sie 22, 2018 5:09 pm
Piwo
Zimne
Wygrałeś
Mam problem z podjęciem takiej decyzji :|

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Michał pisze: śr sie 22, 2018 7:17 pm
gumbyy pisze: śr sie 22, 2018 5:09 pm

Piwo
Zimne
Wygrałeś
Mam problem z podjęciem takiej decyzji :|
Ha!

Spoko, ja wolę ciemne ;)
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Też jestem amatorem ciemnych (i koźlaków). Przeskoczcie tu viewtopic.php?f=3&t=11580&start=40 i podajcie swoich świeżych (i obowiązkowo dobrze schłodzonych) faworytów. :D
ODPOWIEDZ