Japońskie kapele :)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- AncientMariner
- -#Clansman

Re: Japońskie kapele :)
według mnie Nucleus świetnie im wyszedł. Ostatnie płyty sa bardzo dobre. Mało jest takich zespołów które tyle lat trzymają taki dobry poziom
Tak jeszcze apropos Anthem - omyłkowo dostałem 'dubla' "Bound to Break", więc może ktoś się skusi:
https://allegro.pl/oferta/anthem-bound- ... 8037685763
https://allegro.pl/oferta/anthem-bound- ... 8037685763
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

japoński Sabbat zagra swój pierwszy i jedyny koncert w Polsce w ramach przyszłorocznej edycji Black Silesia Open Air, która odbędzie się 5 i 6 czerwca.
Ciekaw jestem co będzie poza Sabbat. Na Black Silesia zawsze kilak dobrych zespołów gra. Szczególnie maniacy thrash, black i death nie powinni narzekać. Chociaż rok temu był i Attic i Satan. Takze moze z klasyki heavy tez w tym roku się coś pojawi
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Na Sabbat w przyszłym roku to chyba będę na koźle jechał do tej Byczyny, bez względu już na to co jeszcze będzie innego grało. Mi wystarczy sam Sabbat. 20 lat czekam na ich koncert.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jak japońszczyzny, to moja zajawka od roku: https://www.youtube.com/watch?v=1r37MDTRBWk
Wyglądają kontrowersyjnie, bo to jednak 5 małolat w sukienkach, ale muzycznie nie ma zastrzeżeń.
Wyglądają kontrowersyjnie, bo to jednak 5 małolat w sukienkach, ale muzycznie nie ma zastrzeżeń.
Ja się wybiore bo Sabbat akurat zalicza się do tych zespołów które w Europie grają niezwykle rzadko i kolejna okazja zobaczenia ich na żywo moze sie juz nie pojawic. Mogliby w końcu nagrac tez płyte bo osmiu lat juz nic nie nagrali
Sabbat bardzo kusi. Płyty mają bardzo solidne ale mój ukochany okres to chyba wczesne single - mam nadzieję, że będą sporo z tego grali 
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Tak też własnie pomyślałem
To akurat jest mocna przesada bo przez te 8 lat wydali wiecej niż co niektóre kapele przez 20 lat grania
Chyba własnie głownie przez te single czesto nazywani są japońskim Venom bo płyty już mieli inne niż anglicy
- LukaSieka

"Sabbat", "Desecration", "Born By Evil Blood" i "The Devil's Sperm Is Cold" to dla mnie podstawa i najlepsze rzeczy jakie wyszły spod reki Gezola i spółki. Uwielbiam też "Evoke" czy "The Dwelling", ale to właśnie za single Sabbat stał się 20 lat temu moją miłością i tak samo ważnym bandem jak Venom, Celtic Frost i Bathory. Na koncercie również licze na hity typu "Hellfire", "Darkness And Evil", "Mion's Hill", "Black Fire", i zapewne będą je grali, ale nie pogardziłbym czymś ze "Satanasword" albo "Karmagmassacre".
Na pewno nie pogardzę jakimiś strzałami z Envenom czy Evoke ale bardzo liczę na mnóstwo rzeczy granych z wczesnych singli. One miały ten mroczny, "zły" sznyt a jednocześnie zachowywały wpływy klasycznego heavy metalu. Świetna sprawa.LukaSieka pisze: ↑śr lis 13, 2019 8:38 pm
"Sabbat", "Desecration", "Born By Evil Blood" i "The Devil's Sperm Is Cold" to dla mnie podstawa i najlepsze rzeczy jakie wyszły spod reki Gezola i spółki. Uwielbiam też "Evoke" czy "The Dwelling", ale to właśnie za single Sabbat stał się 20 lat temu moją miłością i tak samo ważnym bandem jak Venom, Celtic Frost i Bathory. Na koncercie również licze na hity typu "Hellfire", "Darkness And Evil", "Mion's Hill", "Black Fire", i zapewne będą je grali, ale nie pogardziłbym czymś ze "Satanasword" albo "Karmagmassacre".
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Ja czesto słucham splitów Sabbat z Hades Archer i Sabbat z Krigere Wolf. Swietne rzeczy. Zwłaszcza kawałki Krigere Wolf mi bardzo przypadły do gustu. Wcześniej zanim nie kupiłem tego splitu to tego nie znałem
Żeby wymienić dobre splity Sabbat to raczej brakłoby dnia. Jedne z moim ulubionych które udało mi sie też zakupić oryginały to splity z Desaster, Goat Semen, Gorgon, Abigail, Metalucifer
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Co raz lepiej sie zapowiada
- LukaSieka

Mi już sam Sabbat wystarczył, ale ten Exciter... Pierwszy raz będę miał okazje zobaczyć kanadyjskich mistrzów.
- AncientMariner
- -#Clansman

fanem Sabbat nie jestem ale ze względu na Exciter raczej się pojawie. Pewnie nie będa jednego dnia
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Zeby tam sie jeszcze dało sensownie obrócić w jeden dzień, przyjechać i wrócić...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

2 pociągami w ok. 4,5 h można się dostać z Wawy do Kluczborka, a stamtąd to już tylko ok. 17 km, jazda lokalnym busem trwa ok. 0,5 h.
Należy użyć samochodu
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mogę użyć twojego w pakiecie z kierowca?