11/02/2020 - Zakk Sabbath - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Re: 11/02/2020 - Zakk Sabbath - Warszawa
Coverband za 150? Szanujmy się
bylem na Death To All 2 razy i zalplacilbym 300zl za kolejny raz 
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Zgadzam sie - osobiscie z zasady nie chodze na coverbandy, ale skoro imitacje Pink Floyd czy Dire Straits wyprzedaja u nas duzo wieksze obiekty za duzo wieksze pieniadze...
-
on_the_run
- -#Trooper

Coverbandy to dla mnie żenada, ale jak widać sprzedają się. Podobnie jak Queen bez Freddiego.
Różnica taka, że w tym Queen jest jednak połowa prawdziwej Królowej i dobry wokalista. W Zakk Sabbath nie ma niczego.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 357
Widać ceny były zbyt niskie bo właśnie ogłosili sold out
- blackcocker
- -#Moderator

o chuj XD
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
A miałem nadzieję, że będzie kameralnie 
Night Mistress Fan Club Łódź
- blackcocker
- -#Moderator

Szczerze nie zdziwiłbym się. Ludzie w ogóle nie czytają dokładnie informacji w internecie. Jedna babka wczoraj pytała Mystika o to, którego dnia gra The HU XD NO KURWA XDDDDDD
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
A jak się zdziwi, że nie grają My Generation 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
No to my postanowiliśmy się nie szanować i poszliśmy. Był tłok. Już przed klubem problem. Pierwszy raz nie udało mi się zaparkować pod Progresją i musiałem poszukać miejsca po drugiej stronie, na osiedlu. Na miejscu 2 kolejki (od parkingu i od przystanku). Ta krótsza, od parkingu, szła sprawnie i w miarę szybko weszliśmy do środka. Tam tłok, przy barze, na schodach do szatni i na sali. Na szczęście bez problemu udało się przejść boczkiem i dotrzeć do kumpla, który trzymał miejscówkę pod prawym głośnikiem.
Grał DJ.... pomińmy ten przykry fakt. Zakk wyszedł na scenę o 21:30 (pół godziny obsuwy) i zaskoczył mnie pozytywnie. Jego aranżacje nie raziły, wokal nie był gorszy od Ozza, sola mnie nie znudziły. 2 razy się podpisywał grając na barze (20 minut i 10 minut). Nawet jego wersja War Pigs, która na Graspopie mnie odrzuciła, wczoraj była ok. Grał 2 godziny bez 5 minut, po czym ukłonił się i poszedł. Kostki rozrzucił techniczny. Byłem jeszcze z pół godziny w klubie, ale nie wiem czy wyszedł do ludzi.
Z wad:
- Debil za konsoletą, który uznał, że jak rozkręci wszystko na maksa, to będzie super. Efekt:drgania i charczenie z bębnów i momentami ginąca w tym gitara.
- rodacy. Liczyłem, że stojąc przed głośnikiem będę miał dobry widok i spokój. Ale kurwa musiał się trafić prawdziwy metal, który musi być bliżej, bo on jest METALEM. Przede mnie się nie wpychał, ale obok stała rodzina z dziećmi (10-12 lat na oko), więc wepchnął się przed chłopaków i jednemu chyba jeszcze sprzedał łokieć w twarz, bo dzieciak zapłakany poszedł gdzieś do tyłu.
Grał DJ.... pomińmy ten przykry fakt. Zakk wyszedł na scenę o 21:30 (pół godziny obsuwy) i zaskoczył mnie pozytywnie. Jego aranżacje nie raziły, wokal nie był gorszy od Ozza, sola mnie nie znudziły. 2 razy się podpisywał grając na barze (20 minut i 10 minut). Nawet jego wersja War Pigs, która na Graspopie mnie odrzuciła, wczoraj była ok. Grał 2 godziny bez 5 minut, po czym ukłonił się i poszedł. Kostki rozrzucił techniczny. Byłem jeszcze z pół godziny w klubie, ale nie wiem czy wyszedł do ludzi.
Z wad:
- Debil za konsoletą, który uznał, że jak rozkręci wszystko na maksa, to będzie super. Efekt:drgania i charczenie z bębnów i momentami ginąca w tym gitara.
- rodacy. Liczyłem, że stojąc przed głośnikiem będę miał dobry widok i spokój. Ale kurwa musiał się trafić prawdziwy metal, który musi być bliżej, bo on jest METALEM. Przede mnie się nie wpychał, ale obok stała rodzina z dziećmi (10-12 lat na oko), więc wepchnął się przed chłopaków i jednemu chyba jeszcze sprzedał łokieć w twarz, bo dzieciak zapłakany poszedł gdzieś do tyłu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No! W końcu jacyś METALE na koncertach a nie popierdółki 
Twardzi jak STAL
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
To i ja dodam kilka słów.
Planowałem zjawić się ok 20 (tak wstępnie się z pz i jego żoną umówiłem), ale z racji ogłoszonego sold outu wyjechałem jednak wcześniej i zameldowałem się pod Progresją ok 18:50. Miejsce parkingowe dość szybko znalazłem (a to była moja główna obawa). Ustawiłem się w średniej długości kolejce... i tu pojawił się pierwszy problem. Z niewiadomych powodów (ponoć decyzja managera zespołu) wpuszczanie rozpoczęło się o 19.30 a nie o 19 (jak było w rozpisce). Latem to nie byłby problem, ale przy tych temperaturach i lodowatym wietrze, było to słabe. Skutecznie to schłodziło to atmosferę tłumu, chociaż próbowano rozgrzewać się różnymi okrzykami (od klasycznego "k**wa mać ile mamy stać" przez "KON-STY-TU-CJA"
i... "Arka Gdynia k**wa świnia"... Folklor
Po ok 40 minutach stania na zimnie i odstaniu kolejnych minut w kolejce do szatni, dostałem się na, dość znacznie znacznie wypełnione, piętro. Po chwili otworzyli drzwi na salę i (niesiony optymistycznym odruchem) razem z wieloma osobami pobiegłem pod scenę i zająłem wspomniane przez kolegę pz miejsce przy barierce po prawej stronie. Z tej całej radości dopiero po kilka chwilach przypomniałem sobie, że miałem się odlać po wejściu do klubu. No ale trudno
Support... chciałbym coś pozytywnego napisać o tym "występie"
A już wiem - znałem praktycznie wszystkie utwory
AC/DC, Metallica, Megadeth, Iron Maiden, Pantera, Saxon, DIO... klasyka. Szkoda tylko, że takim "supportem" mógłby być każdy. Gość prowadzi jakiś podcast w necie. No i spoko, ale równie dobrze (albo i lepiej) było by zaprosić na takie "rozgrzewanie" tłumu kolegę Zdana. W końcu byłby to swój człowiek, w ojczystym języku by chociaż do nas mówił 
Występ Zakka rozpoczął się z półgodzinnym opóźnieniem (w sumie to nie wiadomo czemu, DJ rozpoczął punktualnie). Występ oceniam bardzo pozytywnie. Fajny set (przyznam, że część utworów znałem dość pobieżnie) - to co chciałem było. Zakk jak na twardziela przystało, kolorystycznie dobrał gitarę do kiltu (fiolet)
I ogólnie fajnie się prezentował, maszerował sporo po scenie, podchodził na boki, nie trzymał się tylko środka gdzie miał podest. Do tego dwa sola, wyjście w tłum, granie na barze... Efektownie. Jedyne co, to, że jak mówił to ni ch** nie szło go zrozumieć
Całość występu oceniam bardzo pozytywnie. Z minusów, to podobnie jak pz, mam takie same odczucia co do dźwięku, no i do zachowania tego prawdziwego "metala". Ale szczerze, to i tak bałem się, że będzie gorzej, że przyjdzie więcej takich "polish power" (o których wspominał ze sceny Zakk)
Nie wydaje mi się, by Zakk miał wyjść do ludzi, było w końcu jakieś Meet&Greet, więc kto miał (zapłacić i) się z nim spotkać to to zrobił
Planowałem zjawić się ok 20 (tak wstępnie się z pz i jego żoną umówiłem), ale z racji ogłoszonego sold outu wyjechałem jednak wcześniej i zameldowałem się pod Progresją ok 18:50. Miejsce parkingowe dość szybko znalazłem (a to była moja główna obawa). Ustawiłem się w średniej długości kolejce... i tu pojawił się pierwszy problem. Z niewiadomych powodów (ponoć decyzja managera zespołu) wpuszczanie rozpoczęło się o 19.30 a nie o 19 (jak było w rozpisce). Latem to nie byłby problem, ale przy tych temperaturach i lodowatym wietrze, było to słabe. Skutecznie to schłodziło to atmosferę tłumu, chociaż próbowano rozgrzewać się różnymi okrzykami (od klasycznego "k**wa mać ile mamy stać" przez "KON-STY-TU-CJA"
Support... chciałbym coś pozytywnego napisać o tym "występie"
Występ Zakka rozpoczął się z półgodzinnym opóźnieniem (w sumie to nie wiadomo czemu, DJ rozpoczął punktualnie). Występ oceniam bardzo pozytywnie. Fajny set (przyznam, że część utworów znałem dość pobieżnie) - to co chciałem było. Zakk jak na twardziela przystało, kolorystycznie dobrał gitarę do kiltu (fiolet)
Nie wydaje mi się, by Zakk miał wyjść do ludzi, było w końcu jakieś Meet&Greet, więc kto miał (zapłacić i) się z nim spotkać to to zrobił
Night Mistress Fan Club Łódź
O! Ja mógłbym rozgrzewać. Puszczałbym nawet lepszą muzykę
I mógłbym opowiadać o ludziach na forach którzy Ci mówią że lepiej wiedzą czego słuchałeś a czego nie 
Za to support został poczęstowany gromkim WYPIERDALAJ.
Mogą mnie tym poczęstować byleby mi zapłacili 
- Metalophil
- -#Moonchild

Trochę dziwne, że trasa w hołdzie wiadomej płycie, a nie zagrali z niej tytułowego utworu, który jest bodaj najważniejszy w historii BS.
Nie grali Black Sabbath?Metalophil pisze: ↑śr lut 12, 2020 12:43 pm Trochę dziwne, że trasa w hołdzie wiadomej płycie, a nie zagrali z niej tytułowego utworu, który jest bodaj najważniejszy w historii BS.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01