Death Metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Hard Rock Fan
- -#Prisoner

Re: Death Metal
W muzyce za dużo jest polityki, religii, ideologii i dobrze by było by tego było jak najmniej. Rozumiem jeszcze jeden tekst, ale robienie jednego wielkiego konceptu z tego nie. Ateizm i satanizm to też jest religia bo też ma swój zestaw przekonań. Ogranicza być może nawet jeszcze bardziej. Muzycy powinni koncentrować się na muzyce. To tak apropo dyskusji dlatego, że samego gatunku nie słucham.
Ostatnio słuchałem ździebko kanibali, Atheist, Obituary. Alex z Cannibal Corpse rzeczywiście był znakomity. Można tez mówic rózne rzeczy o Bentonie z Deicide ale babista tez był z niego bardzo dobry. Oni chyba zapoczatkowali taki styl grania w ogóle w death metalu. Benton, Webster i Josh Barohn z Suffocation. Muzyków z Cynic i Atheist których wymieniłes własnie nie ma co porównywac bo grali zupełnie inaczej.LukaSieka pisze: ↑wt kwie 30, 2019 10:51 amNa dwóch pierwszych jeszcze aż tak mocno tego nie słychać, że względu na brzmienie tych płyt. Ale później gdzie bas już był bardziej eksponowany słychać, że Webster to jeden z najlepszych basistów death metalowych. W zasadzie z tamtych czasów to chyba jedynie Steve DiGiorgio dorównywał poziomem. O takich ludziach jak Roger Patterson, Tony Choy czy Sean Malone nie pisze w kontekście Alexa Webstera, bo to już kompletnie inne granie. Basistów z Morbid Angel i Obituary to nawet nie ma sensu porównywać. Nie ta liga.
A co powiecie o drugiej płycie Morbid Angel - Blessed Are the Sick ? Nigdy wielkim fanem death metalu nie byłem ale słucham kilka razy jakoś niedawno Blessed Are the Sick. Nawet niezła płyta. Ale jak czytam recenzje tej płyty to cięzko się połapać. Jedni twierdza ze ma bardzo dobre brzmienie inni że zepsute. Co wy na to ? I przy okazji który Morbid Angel uważacie za najlepszy ?
Sean Reinert nie zyje :/
-
Deleted User 5490
Niestety. Podejrzewam coś krążeniowego. On miał duże wahania masy ciała i najprędzej na tym tle coś go nagle łapło jak był sam w domu. No ale będzie sekcja, to się z czasem dowiemy dlaczego umarł.
To tragedia dla świata muzyki. Odszedł jeden z pałkerów z wyobraźnią szeroką jak kosmos.
To tragedia dla świata muzyki. Odszedł jeden z pałkerów z wyobraźnią szeroką jak kosmos.
-
Deleted User 2259
Ten debiut Entombed miecie wora. Mam skojarzenia z Motorhead i paroma innymi kapelami. Bas niszczy.
- AncientMariner
- -#Clansman

Stary Entombed w ogóle daje rade. A moim najlepszym krązkiem jest chyba Clandestine
-
Deleted User 2259
Entombed ze Szwecji to tam melodie mają we krwi. Także ten death metal może być przystępniejszy, co nie znaczy też, że zły. Bardzo dobre granie.
Szwedzki i fiński death metal to są mega rzeczy i bardzo polecam mnóstwo płyt z tamtych regionów bo tam mnogo dobra.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Szwedzki szanuję, ale w moim serduszku szczególne miejsce ma fiński, bo tam mnogo dobra + KLAWISZE. 
Dużo fińskiego nie ma ani grama klawiszyZakkahletz pisze: ↑ndz lip 05, 2020 11:19 am Szwedzki szanuję, ale w moim serduszku szczególne miejsce ma fiński, bo tam mnogo dobra + KLAWISZE.![]()
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

No w Finlandii wyszedł jeden z moich ukochanych death metalowych krążków.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Zgaduję: coś od Sentenced albo Amorphis? Moja ulubiona fińszczyzna to np. Barren Earth i "trójca" Ensiferum/Norther/Wintersun.
Nic z tego
Chodzi o debiut Demigod "Slumber Of Sullen Eyes".
Chodzi o debiut Demigod "Slumber Of Sullen Eyes".
Daj znać jak Ci Entombed siądzie, bo też chciałem się zabrać ale nie do końca moje klimaty.
Wkręciłem się w Mayhem i idąc za Deadem spodobalo mi się December Moon od Morbid czyli zespołem na którym powstało późniejsze Entombed.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM