Death Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Hard Rock Fan
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Death Metal

Post autor: Hard Rock Fan »

W muzyce za dużo jest polityki, religii, ideologii i dobrze by było by tego było jak najmniej. Rozumiem jeszcze jeden tekst, ale robienie jednego wielkiego konceptu z tego nie. Ateizm i satanizm to też jest religia bo też ma swój zestaw przekonań. Ogranicza być może nawet jeszcze bardziej. Muzycy powinni koncentrować się na muzyce. To tak apropo dyskusji dlatego, że samego gatunku nie słucham.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

LukaSieka pisze: wt kwie 30, 2019 10:51 am
Felcio pisze: pn kwie 29, 2019 11:40 pm Alex Webster jest jednym z najlepszych basistów death metalowych i to bez dwóch zdań. Lata świetlne wyprzedzał wszystkich basistów z Morbid Angel i Obituary.
Na dwóch pierwszych jeszcze aż tak mocno tego nie słychać, że względu na brzmienie tych płyt. Ale później gdzie bas już był bardziej eksponowany słychać, że Webster to jeden z najlepszych basistów death metalowych. W zasadzie z tamtych czasów to chyba jedynie Steve DiGiorgio dorównywał poziomem. O takich ludziach jak Roger Patterson, Tony Choy czy Sean Malone nie pisze w kontekście Alexa Webstera, bo to już kompletnie inne granie. Basistów z Morbid Angel i Obituary to nawet nie ma sensu porównywać. Nie ta liga.
Ostatnio słuchałem ździebko kanibali, Atheist, Obituary. Alex z Cannibal Corpse rzeczywiście był znakomity. Można tez mówic rózne rzeczy o Bentonie z Deicide ale babista tez był z niego bardzo dobry. Oni chyba zapoczatkowali taki styl grania w ogóle w death metalu. Benton, Webster i Josh Barohn z Suffocation. Muzyków z Cynic i Atheist których wymieniłes własnie nie ma co porównywac bo grali zupełnie inaczej.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

A co powiecie o drugiej płycie Morbid Angel - Blessed Are the Sick ? Nigdy wielkim fanem death metalu nie byłem ale słucham kilka razy jakoś niedawno Blessed Are the Sick. Nawet niezła płyta. Ale jak czytam recenzje tej płyty to cięzko się połapać. Jedni twierdza ze ma bardzo dobre brzmienie inni że zepsute. Co wy na to ? I przy okazji który Morbid Angel uważacie za najlepszy ?
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Sean Reinert nie zyje :/
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Niestety. Podejrzewam coś krążeniowego. On miał duże wahania masy ciała i najprędzej na tym tle coś go nagle łapło jak był sam w domu. No ale będzie sekcja, to się z czasem dowiemy dlaczego umarł.
To tragedia dla świata muzyki. Odszedł jeden z pałkerów z wyobraźnią szeroką jak kosmos.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ten debiut Entombed miecie wora. Mam skojarzenia z Motorhead i paroma innymi kapelami. Bas niszczy.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Stary Entombed w ogóle daje rade. A moim najlepszym krązkiem jest chyba Clandestine
Deleted User 2259

Karl pisze: ndz sty 26, 2020 2:30 pm Sean Reinert nie zyje :/
Strata wielka, jeden z najlepszych drummerów live których widziałem. Przyczyny smierci chyba dalej nie podano do wiadomosci publicznej.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Invader pisze: pt lip 03, 2020 4:59 pm Ten debiut Entombed miecie wora. Mam skojarzenia z Motorhead i paroma innymi kapelami. Bas niszczy.
Dużo jest tam też punka/hardcore i d-beatu. Aż czuć Discharge w niektórych momentach.
Deleted User 2259

Wezmę się za dwójke Entombed, zobaczymy co tam pokazali.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Invader pisze: pt lip 03, 2020 6:15 pm Wezmę się za dwójke Entombed, zobaczymy co tam pokazali.
To też świetny krążek. Powinieneś być zadowolony. Przygotuj się na zmianę jak posłuchasz "Wolverine Blues" - moim zdaniem jednej z najlepszych płyt z metalem jaką nagrano.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Entombed ze Szwecji to tam melodie mają we krwi. Także ten death metal może być przystępniejszy, co nie znaczy też, że zły. Bardzo dobre granie.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Szwedzki i fiński death metal to są mega rzeczy i bardzo polecam mnóstwo płyt z tamtych regionów bo tam mnogo dobra.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Szwedzki szanuję, ale w moim serduszku szczególne miejsce ma fiński, bo tam mnogo dobra + KLAWISZE. :)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Zakkahletz pisze: ndz lip 05, 2020 11:19 am Szwedzki szanuję, ale w moim serduszku szczególne miejsce ma fiński, bo tam mnogo dobra + KLAWISZE. :)
Dużo fińskiego nie ma ani grama klawiszy ;)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Tak, w bezklawiszowym fińskim też mnogo dobra. :)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

No w Finlandii wyszedł jeden z moich ukochanych death metalowych krążków.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Zgaduję: coś od Sentenced albo Amorphis? Moja ulubiona fińszczyzna to np. Barren Earth i "trójca" Ensiferum/Norther/Wintersun.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Nic z tego ;)

Chodzi o debiut Demigod "Slumber Of Sullen Eyes".
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Invader pisze: pt lip 03, 2020 6:15 pm Wezmę się za dwójke Entombed, zobaczymy co tam pokazali.
Daj znać jak Ci Entombed siądzie, bo też chciałem się zabrać ale nie do końca moje klimaty.

Wkręciłem się w Mayhem i idąc za Deadem spodobalo mi się December Moon od Morbid czyli zespołem na którym powstało późniejsze Entombed.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

ODPOWIEDZ