Death

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz zespół ?

1
3
7%
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
1
2%
7
4
9%
8
1
2%
9
6
13%
10
31
67%

Liczba głosów: 46

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Death

Post autor: blackcocker »

Oczywiście, po prostu na początku pomyślałem, że to taka dopieszczona koncertóweczka :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Kupiłem ostatnio wszystkie płyty Death w wersji remastered i powtórzyłem sobie przygodę z tym wspaniałym zespołem. Moje oceny plasują się tak:

Scream Bloody Gore - 7/10
Leprosy - 8/10
Spiritual Healing - 7/10
Human - 9/10
Individual Thought Patterns - 9/10
Symbolic - 10/10
The Sound Of Perseverance - 10/10

Ogólnie jak widać, wolę progresywną część twórczości zespołu, ale na swój sposób lubię wszystkie płyty i wracam co jakiś czas do każdej z nich. Co do samych remasterów, to denerwujące jest to, że na siłę robią z tego podwójne CD... Gdyby jeszcze te dodatki na drugim CD były ciekawe... ale po kiego wuja mi ten sam album bez basu czy z odsłuchu studyjnego? Podnosi to jedynie cenę wydawnictwa. Tylko do Individual Thought Patterns dodano na drugim CD koncerówkę co jest jeszcze OK :P
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Racja, te bonusy są bezsensowne, a płyty dosyć drogie jak na CD, ale warto. Myślę, że z każdą oceną mogę się zgodzić z czystym sumieniem. No może zamieniałbym notami Symbolic i Individual ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

blackmailer pisze: wt lip 20, 2021 7:13 pm Racja, te bonusy są bezsensowne, a płyty dosyć drogie jak na CD, ale warto. Myślę, że z każdą oceną mogę się zgodzić z czystym sumieniem. No może zamieniałbym notami Symbolic i Individual ;)
Początkowo chciałem dać 10 każdej płycie począwszy od Human, ale stwierdziłem, że jednak trochę to zróżnicuję te oceny :P Choć pod względem solówek Individual to IMHO najlepsza płyta w całej dyskografii, być może faktycznie zasługuje na maxa...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Ja ostatnio coraz bardziej doceniam Spiritual i Leprosy. Do Human nadal się nie mogę jakoś przekonać ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Emilio pisze: wt lip 20, 2021 10:16 pm

Początkowo chciałem dać 10 każdej płycie począwszy od Human, ale stwierdziłem, że jednak trochę to zróżnicuję te oceny :P Choć pod względem solówek Individual to IMHO najlepsza płyta w całej dyskografii, być może faktycznie zasługuje na maxa...
LaRoque się postarał i to słychać. Dla mnie najlepsza płyta Death, bardzo dobrze zbalansowana pomiędzy ambicjami i mięsem.

Co do reedycji, to w wersji 2CD mam wyłącznie Sound. Individual i Leprosy ściągałem z Ameryki Południowej po kilkanaście złotych - śmieszne ceny, a do tego uniknąłem tych bezsensownych bonusów. Kiedyś trzeba będzie dokupić pozostałe.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

U mnie z Death najlepsza jest ta, którą przesłuchałem jako ostatnią. Wszystko siada niesamowicie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Bon Dzosef pisze: wt lip 20, 2021 11:39 pm U mnie z Death najlepsza jest ta, którą przesłuchałem jako ostatnią. Wszystko siada niesamowicie.
czyli która? :P
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

nie umiem wybrac.
ale na pewno NIE Symbolic i SoP.
debiut gniecie, Leprosy niszczy, Spiritual dewastuje, HUMAN taranuje, ITP rozjezdza - NIE WIEM :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Geri666 pisze: wt lip 20, 2021 11:41 pm
Bon Dzosef pisze: wt lip 20, 2021 11:39 pm U mnie z Death najlepsza jest ta, którą przesłuchałem jako ostatnią. Wszystko siada niesamowicie.
czyli która? :P
To zalezy, której akurat słuchałem :D Jak przesłucham Symbolic, to najlepsza jest Symbolic. Jak potem przesłucham Sound, to najlepsza jest Sound. :mrgreen:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Ja najbardziej lubię okres od Spiritual Healing do Symbolic. Na wszystkich czterech grają wyśmienici gitarzyści.
nugz
SMERF MARUDA

Hubert Wiecek w ostatnim czasie przemielil sporo materialu DEATH ze swoim mlodym padawanem :)
polecam jego kanal na YT - kapitalne granie i dobra beka :)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Tak. Świetny gość.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Dzisiaj mija 20 lat od śmierci Chucka...

https://www.revolvermag.com/music/20-ye ... and-legacy
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Wierzyc sie nie chce że to juz tyle lat. Pamiętam jak dziś kiedy kupiłem jeden z moich pierwszych numerów miesięcznika Metal Hammera w kiosku Ruchu w którym w newsach pisali o śmierci Chucka
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Akurat info o śmierci Chucka dowiedziałem się od znajomych, ale Metal Hammery tez kupowałem w którym było o śmierci Schuldinera. W jednym ,tak jak pisze kolega wyżej, było o jego śmierci i chorobie, a w którymś z kolejnych było kilka stron poświęconych Chuckowi i kapelach, w których się udzielał. Niestety tylko było o Death i Control Denied, bo reszty i tak według redakcji Metal Hammera nikt nie znał :wink:.
W styczniu 2002 roku byłem na Kreator, Sodom i Destruction w warszawskiej Proximie gdzie Petrozza przez 2-3 minuty opowiadał o przyjaźni jaka go łączyła od kilkunastu lat z Chuckiem oraz o jego wielkim wkładzie w muzykę metalową.
Co ciekawe, ale i też co było do przewidzenia, za życia o Schuldinerze wypowiadano się w różny sposób. Często nawet negatywnym. Zwłaszcza chodzi o to jak trudnym był gościem do współpracy, bo ciągle miał jakieś chimery i często się obrażał.
Po śmierci ludzie mówili o nim co najmniej dobrze :).
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Po o zmarłych to dobrze albo wcale. Podobno :)
nugz
SMERF MARUDA

Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Chuck faktycznie przy współpracy był wymagający i apodyktyczny. Żonglował składami jak Chomontek piłkami. Każda płyta Death w innym składzie, ale każda fantastyczna.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No miał swoje wizje. Taki Zappa death metalu:)
ODPOWIEDZ