Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
No ja oczywiście też nie wierzę święcie w każde napisane słowo i zdaję sobie sprawę, że pewne koloryzowanie musi być, ale nie podejrzewam, żeby całkiem zmyślał.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No ale ten numer nawet spoko jest
jest riff, jest nośny refren koncertowy, solo nie wadzi... Takie to proste i z generatora heavy metalu, ale wstydu nie ma 
www.MetalSide.pl
Ten nowy kawałek jest całkiem przyzwoity. Odgrzewany kotlet, ale jest ok. Tylko brzmi trochę jak Guitar Pro z RSE.
Ale ten prechorus to trochę jak bridge po solo ze strategoSchizoid pisze: ↑śr sie 25, 2021 12:13 pm Jest i nowy singiel zbawcy muzyki z pazurem: https://www.youtube.com/watch?v=ssR5qzz-iWU
Jak na razie ta płyta brzmi, jakby ktoś opisał Downingowi, jak brzmi metal, a ten potem na podstawie tych opowieści starał się go nagrać.
Zaczynam się mocno zastanawiać, jak naprawdę wyglądał rozkład w songwritingu w JP. Od British Steel zawsze podawali 3 współautorów (Rob, Glenn i KK), ale po tych singlach intryguje mnie, ile % wkładu miał w to Downing.

Proszę przestać wysyłać mu te płyty i podsuwać pomysły na kolejne wybryki, bo on chyba serio myśli, że teraz to jest muzyka młodych i tak należy grać.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Metalophil
- -#Moonchild

W sumie jest to jakiś pomysł, sam przyznał, że wielu starych numerów już nie pamięta 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

W tym momencie czekam tylko i wyłącznie na jego gościnny występ na płycie KAT. Może uruchomiliby też z Luczyferzjebionem jakiś podcast
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Cisza. Nagle gitara robi charakterystyczne "ziuuuuu ziuuuu". Czy to Sinner, klasyk Judasów? Nie, to zupełnie nowy utwór KAT - METAL IS METAL (feat. KK Downing). Zaczyna się ostra jazda bez trzymanki, siarczysty riff, Ripper piszczy "ooooooo aaaaoooo aaaaaa!!!". Piotr Lubicz wycina kolejne zagrywki, a w tym wszystkim wtóruje mu jego legendarny guru, blondyn z Priest. W połowie zwolnienie, Tim przejmującym głosem śpiewa "Metal is forever, it always lives in our hearts". Downing atakuje krwiożerczą solówką bliźniaczą do tej z Jawbreakera. Utwór kończy się srogim pierdolnięciem. Oklaski, ukłony. Metal żyje, a niemieckie PURE STEEL RECORDS płacze ze wzruszenia.
- blackcocker
- -#Moderator

XDDDD
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Schizoid pisze: ↑pt sie 27, 2021 1:50 pm Cisza. Nagle gitara robi charakterystyczne "ziuuuuu ziuuuu". Czy to Sinner, klasyk Judasów? Nie, to zupełnie nowy utwór KAT - METAL IS METAL (feat. KK Downing). Zaczyna się ostra jazda bez trzymanki, siarczysty riff, Ripper piszczy "ooooooo aaaaoooo aaaaaa!!!". Piotr Lubicz wycina kolejne zagrywki, a w tym wszystkim wtóruje mu jego legendarny guru, blondyn z Priest. W połowie zwolnienie, Tim przejmującym głosem śpiewa "Metal is forever, it always lives in our hearts". Downing atakuje krwiożerczą solówką bliźniaczą do tej z Jawbreakera. Utwór kończy się srogim pierdolnięciem. Oklaski, ukłony. Metal żyje, a niemieckie PURE STEEL RECORDS płacze ze wzruszenia.
Jaki Tim? Jaki Ripper? Co Ty pleciesz! Na takim nagraniu LuczyferKata z gościnnym udziałem KK, za mikrofonem mógłby stanąć tylko Łoza a numer nosiłby jakiś doniosły tytuł w maidenowym stylu, np. The Taste of the Pussy.
Ja pierd....
To pytanko na serio (pewnie już pisałeś, ale nie chce mi się szukać
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
-
Deleted User 357
Połowa o muzyce tak mniej więcej, połowa prywaty. Parę sugestywnych opisów jest, ale da radę to przeżyć - ja na dwa razy przeczytałem całość, ciekawie się to czyta
Ok, dzięki. Skoro (aż) połowa o sprawach muzycznych, to chętnie przeczytam.
Mnie ta książka bardzo się podobała. Faktycznie sporo tam wątków związanych z orientacją Halforda i niektórych pewnie może to odpychać, ale według mnie jest to do przeżycia. Natomiast uważam, że te osobiste tematy są napisane w dobry sposób i z lektury można wynieść bardzo wiele, mi znacznie ułatwiła zrozumienie niektórych wydarzeń i zachowań Roba z historii Priest. I tytuł jest bardzo trafny, bo to naprawdę jest wyznanie. Bez lukru i białych rękawiczek.
Warto. Wciąga. Ja na dwa posiedzenia przeczytałem.
Tu opisałem: http://metalside-blog.blogspot.com/2021 ... e.html?m=1
www.MetalSide.pl
Bardzo dobrze to opisałeś. Krótko i konkretnie.Schizoid pisze: ↑sob sie 28, 2021 12:12 pm Mnie ta książka bardzo się podobała. Faktycznie sporo tam wątków związanych z orientacją Halforda i niektórych pewnie może to odpychać, ale według mnie jest to do przeżycia. Natomiast uważam, że te osobiste tematy są napisane w dobry sposób i z lektury można wynieść bardzo wiele, mi znacznie ułatwiła zrozumienie niektórych wydarzeń i zachowań Roba z historii Priest. I tytuł jest bardzo trafny, bo to naprawdę jest wyznanie. Bez lukru i białych rękawiczek.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Mnie się podoba, czekam na więcej kawałków.
Refren fajny, zarówno melodia jak i wokalizy, nawet Ripperowe "ooo" ujdzie, ale to solowe tururururu na początku i po refrenie...kurwa no xD
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.
Lemmy
Lemmy
- Metalophil
- -#Moonchild

Dzisiaj zaczynają trasę po Stanach. Okaże się jakie smaczki dorzucą do setu.