Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Judas Priest

Post autor: pz »

No ja oczywiście też nie wierzę święcie w każde napisane słowo i zdaję sobie sprawę, że pewne koloryzowanie musi być, ale nie podejrzewam, żeby całkiem zmyślał.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

No ale ten numer nawet spoko jest :D jest riff, jest nośny refren koncertowy, solo nie wadzi... Takie to proste i z generatora heavy metalu, ale wstydu nie ma :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Ten nowy kawałek jest całkiem przyzwoity. Odgrzewany kotlet, ale jest ok. Tylko brzmi trochę jak Guitar Pro z RSE.
Awatar użytkownika
Krzychu
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Krzychu »

Schizoid pisze: śr sie 25, 2021 12:13 pm Jest i nowy singiel zbawcy muzyki z pazurem: https://www.youtube.com/watch?v=ssR5qzz-iWU

Jak na razie ta płyta brzmi, jakby ktoś opisał Downingowi, jak brzmi metal, a ten potem na podstawie tych opowieści starał się go nagrać.

Zaczynam się mocno zastanawiać, jak naprawdę wyglądał rozkład w songwritingu w JP. Od British Steel zawsze podawali 3 współautorów (Rob, Glenn i KK), ale po tych singlach intryguje mnie, ile % wkładu miał w to Downing.
Ale ten prechorus to trochę jak bridge po solo ze stratego :lol:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Obrazek

Proszę przestać wysyłać mu te płyty i podsuwać pomysły na kolejne wybryki, bo on chyba serio myśli, że teraz to jest muzyka młodych i tak należy grać.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Schizoid pisze: pt sie 27, 2021 1:15 pm Obrazek

Proszę przestać wysyłać mu te płyty i podsuwać pomysły na kolejne wybryki, bo on chyba serio myśli, że teraz to jest muzyka młodych i tak należy grać.
To skoro on już tak ledwo czai, to może niech ktoś wyśle mu jakiś stary album Judas Priest? :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W sumie jest to jakiś pomysł, sam przyznał, że wielu starych numerów już nie pamięta :lol:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

W tym momencie czekam tylko i wyłącznie na jego gościnny występ na płycie KAT. Może uruchomiliby też z Luczyferzjebionem jakiś podcast
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Cisza. Nagle gitara robi charakterystyczne "ziuuuuu ziuuuu". Czy to Sinner, klasyk Judasów? Nie, to zupełnie nowy utwór KAT - METAL IS METAL (feat. KK Downing). Zaczyna się ostra jazda bez trzymanki, siarczysty riff, Ripper piszczy "ooooooo aaaaoooo aaaaaa!!!". Piotr Lubicz wycina kolejne zagrywki, a w tym wszystkim wtóruje mu jego legendarny guru, blondyn z Priest. W połowie zwolnienie, Tim przejmującym głosem śpiewa "Metal is forever, it always lives in our hearts". Downing atakuje krwiożerczą solówką bliźniaczą do tej z Jawbreakera. Utwór kończy się srogim pierdolnięciem. Oklaski, ukłony. Metal żyje, a niemieckie PURE STEEL RECORDS płacze ze wzruszenia.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

XDDDD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Schizoid pisze: pt sie 27, 2021 1:50 pm Cisza. Nagle gitara robi charakterystyczne "ziuuuuu ziuuuu". Czy to Sinner, klasyk Judasów? Nie, to zupełnie nowy utwór KAT - METAL IS METAL (feat. KK Downing). Zaczyna się ostra jazda bez trzymanki, siarczysty riff, Ripper piszczy "ooooooo aaaaoooo aaaaaa!!!". Piotr Lubicz wycina kolejne zagrywki, a w tym wszystkim wtóruje mu jego legendarny guru, blondyn z Priest. W połowie zwolnienie, Tim przejmującym głosem śpiewa "Metal is forever, it always lives in our hearts". Downing atakuje krwiożerczą solówką bliźniaczą do tej z Jawbreakera. Utwór kończy się srogim pierdolnięciem. Oklaski, ukłony. Metal żyje, a niemieckie PURE STEEL RECORDS płacze ze wzruszenia.

Jaki Tim? Jaki Ripper? Co Ty pleciesz! Na takim nagraniu LuczyferKata z gościnnym udziałem KK, za mikrofonem mógłby stanąć tylko Łoza a numer nosiłby jakiś doniosły tytuł w maidenowym stylu, np. The Taste of the Pussy.

Ja pierd.... :lol:

To pytanko na serio (pewnie już pisałeś, ale nie chce mi się szukać :) ): polecasz biografię Halforda? Jaki tam jest stosunek spraw muzyczno-zespołowych do prywatnych?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Połowa o muzyce tak mniej więcej, połowa prywaty. Parę sugestywnych opisów jest, ale da radę to przeżyć - ja na dwa razy przeczytałem całość, ciekawie się to czyta
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

Żelazny pisze: sob sie 28, 2021 11:47 am ciekawie się to czyta
Dokładnie tak jest. Ja polecam.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ok, dzięki. Skoro (aż) połowa o sprawach muzycznych, to chętnie przeczytam.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mnie ta książka bardzo się podobała. Faktycznie sporo tam wątków związanych z orientacją Halforda i niektórych pewnie może to odpychać, ale według mnie jest to do przeżycia. Natomiast uważam, że te osobiste tematy są napisane w dobry sposób i z lektury można wynieść bardzo wiele, mi znacznie ułatwiła zrozumienie niektórych wydarzeń i zachowań Roba z historii Priest. I tytuł jest bardzo trafny, bo to naprawdę jest wyznanie. Bez lukru i białych rękawiczek.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: sob sie 28, 2021 12:07 pm Ok, dzięki. Skoro (aż) połowa o sprawach muzycznych, to chętnie przeczytam.
Warto. Wciąga. Ja na dwa posiedzenia przeczytałem.

Tu opisałem: http://metalside-blog.blogspot.com/2021 ... e.html?m=1
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

Schizoid pisze: sob sie 28, 2021 12:12 pm Mnie ta książka bardzo się podobała. Faktycznie sporo tam wątków związanych z orientacją Halforda i niektórych pewnie może to odpychać, ale według mnie jest to do przeżycia. Natomiast uważam, że te osobiste tematy są napisane w dobry sposób i z lektury można wynieść bardzo wiele, mi znacznie ułatwiła zrozumienie niektórych wydarzeń i zachowań Roba z historii Priest. I tytuł jest bardzo trafny, bo to naprawdę jest wyznanie. Bez lukru i białych rękawiczek.
Bardzo dobrze to opisałeś. Krótko i konkretnie.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

gumbyy pisze: śr sie 25, 2021 1:25 pmNo ale ten numer nawet spoko jest :D jest riff, jest nośny refren koncertowy, solo nie wadzi... Takie to proste i z generatora heavy metalu, ale wstydu nie ma :D
Mnie się podoba, czekam na więcej kawałków.
Awatar użytkownika
grieeg
-#Invader
-#Invader

Post autor: grieeg »

Refren fajny, zarówno melodia jak i wokalizy, nawet Ripperowe "ooo" ujdzie, ale to solowe tururururu na początku i po refrenie...kurwa no xD
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.

Lemmy
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Dzisiaj zaczynają trasę po Stanach. Okaże się jakie smaczki dorzucą do setu.
ODPOWIEDZ