Polski Fan Klub Iron Maiden SanktuariuM organizuje wyjazd busem na koncert Iron Maiden w praskiej T-Mobile Arena 28 maja 2005 roku na trasie Katowice-Praha-Katowice.
Koszt wyjazdu to jedyne 100 PLN + bilet (miejsca stojące w sektorze pod sceną - 169 PLN, sektory i tył płyty - 129 PLN).
Przewidywany plan wyjazdu:
- Dojazd do Katowic na własną rękę!
- Wyjazd z Katowic w piątek 27 maja w nocy lub w sobotę 28 maja skoro świt - jeszcze do ustalenia.
- Przyjazd do Pragi w sobotę 28 maja - od pory wyjazdu z Katowic zależy dokłada godzina.
- Ewentualne zwiedzanie Pragi, potem koncert w T-Mobile Arena.
- Zaraz po koncercie powrót do Katowic - tak, żebyśmy na rano byli pod Stadionem Śląskim.
- Odpoczynek i regeneracja, a potem kolejny koncert. Powrót po polskim koncercie oczywiście na własną rękę (wcześniej obowiązkowa obecność na naszym zlocie ).
Bilety organizuje nam profesjonalna firma Shortcut ( www.shortcut.pl ). Odbiorą je oni w Pradze 23.01. Zatem od 24.01 będą one już dostępne w sprzedaży.
Bilety dla osób jadących pierwszym busem są już zarezerwowane. Jeśli dołączy do nas jeszcze kilka osób chętnych na drugiego busa to także dla nich zamówimy bilety.
Kategorie i ceny biletów:
JEDNOTNÉ VSTUPNÉ - 129 pln - (tył płyty lub sektory)
STÁNÍ U PODIA - 169 pln - miejsca w sektorze stojącym tuż pod sceną
Płatność ustalimy na 01-05 luty.
Oczywiście możecie zamawiać bilety na własną rękę (np. na stronie www.ticketpro.cz ), ale łączny koszt będzie podobny (Shortcut pobiera małą marżę). Jeśli decydujecie się na sam transport, a bilety załatwicie sobie oddzielnie to dajcie nam znać!
UWAGA! Zainteresowanie wyjazdem jest bardzo duże! Miejsca w pierwszym busie są już całkowicie wyprzedane! Z tego względu organizujemy drugi bus, na który i tak pozostało już tylko kilka wolnych miejsc! Decyduje kolejność zgłoszeń. Nie możemy zagwarantować ilu z Was załapie się na drugiego busa. Członkowie Fan Klubu SanktuariuM mają na razie pierwszeństwo jeśli chodzi o rezerwację!
Pierwszy bus, który jest już w całości zapełniony kosztuje 84-85 PLN od osoby. Będziemy od Was zbierać w marcu po 40 PLN za przejazd. Resztę należności (44-45 PLN) uregulujemy już przy wsiadaniu.
Na pierwszego busa załapały się następujące osoby z forum:
A.S.F.A
Negrita
ironpacy
Saymon
Caleb
Sim0n
eddie jestem
W tej chwili kompletujemy listę chętnych na drugiego busa. Kosztowałby on 100 PLN od osoby. Potrzebujemy jeszcze tylko kilku chętnych na 100% osób więc radzę się pospieszyć! Od osób, które załapią się na drugiego busa będziemy zbierać w marcu po 50 PLN za przejazd. Resztę (50 PLN) zapłacicie już przy wsiadaniu.
Wszystkich chętnych na wyjazd prosimy o wpisanie się w tym temacie oraz zadeklarowanie, który bilet bierzecie (zamówimy go wtedy w firmie Shortcut, która od razu zarezerwuje go dla Was w Czechach!).
UWAGA!! Drugi bus także jest już pełny! Nie przyjmujemy więcej zgłoszeń! Możecie się wpisywać na listę rezerwową na wypadek, gdyby ktoś z drugiego lub pierwszego busa zrezygnował, ale nie macie zagwarantowanego wyjazdu!
UWAGA!
Firma Shortcut ( www.shortcut.pl ) ma już dla nas bilety na koncert w Pradze!!! Będą one dostępne między innymi w warszawskim punkcie sprzedaży firmy w Traffic Club od około 3 lutego. Rozliczać będziecie się indywidualnie - odbierając bilety osobiście (dla tych z Warszawy i okolic) lub inną drogą (poczta itd.). Szczegóły ustalimy na dniach.
Już teraz prosiłbym Was jednak o wysłanie mi e-maili z Waszymi danymim, gdyż odbierając bilety będziecie powoływać się na Fan Klub i listę nazwisk, którą przekażę Shortcut'owi. Chodzi o to, że bilety te mają być tylko dla nas i nikt ma nam ich nie wykupić.
Piszcie więc proszę do mnie na mail'a: wickerman@interia.pl z tematem "Praga" i załączcie swoje dane: nick na forum/liście, imię, nazwisko, adres e-mail, liczba zarazerwowanych wcześniej biletów, proponowana opcja odebrania wejściówek (drogą pocztową, osobiście itd.).
Pełną listę przekażę firmie Shortcut i skontaktuję Was z nimi.
http://www.ironmaiden.com/homepage.php? ... bsection=0
Hmm w takim wypadku moze w chorzowie nie popelnia bledow, ktore beda w pradze a z drugiej strony beda zmeczeni hehe
wiem ze glupoty gadam, ale kazdy czynnik biore pod uwage
Wrathman pisze:kurde, a tak chcialem zeby Chorzow byl piwerwszy...
no ale za to moze przyjada do nas juz rozgrzani i z jakims dodatkowym utworem...
albo bez jednego:)
dlaczego? na poprzedniej trasie dodali jeden utwor po pierwszym koncercie, wiec teraz tez tak moze byc
zreszta wydaje mi sie ze koncert w pradze potraktuja treningowo, a cala klase pokarza w Chorzowie
Cóż, jest jeszcze trochę czasu, aby wszystko zaplanować.
Co do cen biletów itp. to już niedługo informacje powinny znaleźć się na stronach www.interkoncerts.cz i www.ticketpro.cz .
Man_Of_The_Edge pisze:jestem przekonany, że w Pradze bedą bilety na sektor pod sceną i pewnie będą dosyć drogie, tak jak na Mecie
W Pradze będą grać w Arenie. Tam jest jedna kategoria biletów i możesz siedzieć/stać gdzie chcesz. Będą kosztować pewnie ze 100-130 PLN. Już wkrótce ceny powinny się pojawić na www.ticketpro.cz
No dokładnie. A przez to koncert jest jeszcze bardziej atrakcyjny. W Pradze bez problemu można się dostać pod scenę, mamy obcykane wejścia do hali (byłem tam 3 razy i zawsze pod barierką), a do tego to jeden z nielicznych występów Maiden pod dachem - zawsze inne przeżycie. Tęskniłem trochę za tymi halowymi występami więc ten koncert bardzo mnie cieszy.
nie widzę sensu żeby dzień po dniu koncery zaliczać, gdyby była inna data
przecież po gigu w Pradze od razu jest Chorzów, wspominać nie bedzie się tej Pragi za bardzo, jakby były przynajmniej 2 tyg. różnicy to super, ale w tej sytuacji nie bardzo...
Jakos obecne daty nie do konca ukladaja sie po mojej mysli... Bede staral sie pojechac, w gre wchodzi jednak samolot i szybki powrot do Polski. Moze od razu ladowanie w Balicach i do Chorzowa?
Stranger pisze:Jakos obecne daty nie do konca ukladaja sie po mojej mysli... Bede staral sie pojechac, w gre wchodzi jednak samolot i szybki powrot do Polski. Moze od razu ladowanie w Balicach i do Chorzowa?