28/05/2005 - Eddie Rips Up Prague - Praga @ T-Mobile Arena
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 28/05/2005 - Eddie Rips Up Prague - Praga @ T-Mobile Arena
Nie. Trzeba bedzie sie dowiedziec.
Przejrzałem Wizzair i Skyeurope i jakoś nie latają do Pragi przynajmniej z Katowic lub Krakowa
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 017
Masz już jakąś ekipę i czy możnaby było się ewentualnie podłączyć do wyjazdu??WICKER MAN pisze:No dokładnie. A przez to koncert jest jeszcze bardziej atrakcyjny. W Pradze bez problemu można się dostać pod scenę, mamy obcykane wejścia do hali (byłem tam 3 razy i zawsze pod barierką), a do tego to jeden z nielicznych występów Maiden pod dachem - zawsze inne przeżycie. Tęskniłem trochę za tymi halowymi występami więc ten koncert bardzo mnie cieszy.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Słuchajcie - co do samolotu to nie da rady... Pozostaje raczej tylko bus/samochód, żeby być na rano w Chorzowie.
Na dzień dzisiejszy mamy taki plan - wynająć busa (z kierowcą of korz
) w rejonie Katowic i zjechać się tam około piątku wieczorem. Na rano bylibyśmy w Pradze i moglibyśmy wyskoczyć na miasto itp. Chyba, że wolicie wyjechać później i tylko wyskoczyć na koncert. Od razu po koncercie jechalibyśmy z powrotem do Polski - tak, żeby na rano być w Chorzowie. Nie wiem ile dokładnie się jedzie na tej trasie...
Co do dwóch koncertów pod rząd - z Sim0nem wzięliśmy udział w takim "szaleństwie" na Dance of Death Tour i zaliczyliśmy koncerty w Bańskiej Bystrzycy na Słowacji oraz w praskiej T-Mobile Arena dzień później. Ogólnie było naprawdę super! Przed drugim koncertem nie odczuwaliśmy większego zmęczenia! Za każdym razem byliśmy pod barierką z Sim0nową flagą.
Więc naprawdę jest to spokojnie do zrobienia i wytrzymania fizycznie. 
A więc kto z Was pisałby się na taki wyjazd? Znacie firmy ze Śląska, które mogłyby załatwić busa? Myśleliśmy nad wyjazdem z Wawy, ale chyba nie dałoby się zrobić kursu Wawa-Praga-Chorzów - kierowca policzyłby nam za odcinek Chorzów-Wawa.
Więc najlepiej byłoby wyjechać jakoś z Katowic.
Na ten wyjazd piszemy się raczej na pewno ja, Mayer oraz Caleb więc będzie okazja nas poznać i "pointegrować" się.
Na dzień dzisiejszy mamy taki plan - wynająć busa (z kierowcą of korz
Co do dwóch koncertów pod rząd - z Sim0nem wzięliśmy udział w takim "szaleństwie" na Dance of Death Tour i zaliczyliśmy koncerty w Bańskiej Bystrzycy na Słowacji oraz w praskiej T-Mobile Arena dzień później. Ogólnie było naprawdę super! Przed drugim koncertem nie odczuwaliśmy większego zmęczenia! Za każdym razem byliśmy pod barierką z Sim0nową flagą.
A więc kto z Was pisałby się na taki wyjazd? Znacie firmy ze Śląska, które mogłyby załatwić busa? Myśleliśmy nad wyjazdem z Wawy, ale chyba nie dałoby się zrobić kursu Wawa-Praga-Chorzów - kierowca policzyłby nam za odcinek Chorzów-Wawa.
Na ten wyjazd piszemy się raczej na pewno ja, Mayer oraz Caleb więc będzie okazja nas poznać i "pointegrować" się.
Wicker na mnie mozesz liczyc.. troche goopio wyszlo ze dzien po dni u ale na prawde da rade.. ja by,m sie pisal na prage..
Ja też bym się pisał, ale to tak na 50% bo wszystko zalezy od kosztów takiej imprezy 
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
-
ToMek CauseWere Metallica
- -#Wrathchild

Pamietajac co nieco uwazajcie aby:
:solo nie skakac
:solo nie spiewac
:solo nie pchac sie do przodu
:solo nie reagowac zywo
:solo nie pokazywac polskich flag
bo nazwa was barbarzyncami, którzy przyjechali na wojne a nie na koncert
za flage szczególnie - nas do dzis chca tam ukamienowac 
:solo nie skakac
:solo nie spiewac
:solo nie pchac sie do przodu
:solo nie reagowac zywo
:solo nie pokazywac polskich flag
bo nazwa was barbarzyncami, którzy przyjechali na wojne a nie na koncert
Ja poczekam na resztę dat, i jeśli nie będzie innych koncertów w pobliżu to też bym się pisał 
Są już ceny biletów
JEDNOTNÉ VSTUPNÉ 799,00 Kč
STÁNÍ U PODIA 990,00 Kč
VOZÍČKÁŘI 799,00 Kč
Mnie też bierzcie pod uwage przy ustalaniu składu na wyjazd
STÁNÍ U PODIA 990,00 Kč
VOZÍČKÁŘI 799,00 Kč
Mnie też bierzcie pod uwage przy ustalaniu składu na wyjazd
Ostatnio zmieniony czw gru 23, 2004 1:50 pm przez Saymon, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek ---> chyba przesadzasz, albo trafiłeś na wyjątkowo upierdliwych palantów. Byłem już na kilku koncertach w Czechach z polską flagą i nikomu ona nie przeszkadzała. Nawet byli bardzo życzliwie nastawieni, pytali skąd jestem, gdzie w Polsce Ironi zagrają itd. Reagowalem także żywo. Jedynie do przodu sie nie pchałem, bo miałem przed sobą barierke
:D
Wicker miał jedynie na koncercie Judas Priest przeprawe z pyskatą Czeszką, która nie potrafiła zrozumieć, że jemu należy się miejsce pod barierką. Tamta troche na Polaków wyzywała. Ale jako całokształt, Czesi zrobili na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Ogólnie to można na tych koncertach w pełni docenić koncert, bo nie jest się absorbowanym walką o życie
Wicker miał jedynie na koncercie Judas Priest przeprawe z pyskatą Czeszką, która nie potrafiła zrozumieć, że jemu należy się miejsce pod barierką. Tamta troche na Polaków wyzywała. Ale jako całokształt, Czesi zrobili na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Ogólnie to można na tych koncertach w pełni docenić koncert, bo nie jest się absorbowanym walką o życie
-
janiedembica
- -#Prisoner

ile kosztuje bilet ;>?? i ile bedzie mniej wiecej skladka na takowego busa :>??
Jak na razie piszę się na ten wyjazd i jestem za bazą wypadową w Katowicach + ewentualnie przy 4 osobach można się kulnąć do Pragi samochodem ( Skoda Felicja zwiedziła już Włochy i Chorwację więc i Czechy może zaliczyćWICKER MAN pisze: Pozostaje raczej tylko bus/samochód, żeby być na rano w Chorzowie.
Na dzień dzisiejszy mamy taki plan - wynająć busa (z kierowcą of korz) w rejonie Katowic i zjechać się tam około piątku wieczorem. Na rano bylibyśmy w Pradze i moglibyśmy wyskoczyć na miasto itp. Chyba, że wolicie wyjechać później i tylko wyskoczyć na koncert. Od razu po koncercie jechalibyśmy z powrotem do Polski - tak, żeby na rano być w Chorzowie. Nie wiem ile dokładnie się jedzie na tej trasie...
A więc kto z Was pisałby się na taki wyjazd? Znacie firmy ze Śląska, które mogłyby załatwić busa? Myśleliśmy nad wyjazdem z Wawy, ale chyba nie dałoby się zrobić kursu Wawa-Praga-Chorzów - kierowca policzyłby nam za odcinek Chorzów-Wawa.Więc najlepiej byłoby wyjechać jakoś z Katowic.
Jezeli masz zajete miejsce przy barierce od poczatku to sie raczej ciepac nie beda. Ale jak 20 metrow od sceny zaczynasz sie przesowac kilka rzedow na przod to juz sie krzywa patrzaja :/ Dziwni są.Caleb pisze:Tomek ---> chyba przesadzasz, albo trafiłeś na wyjątkowo upierdliwych palantów. Byłem już na kilku koncertach w Czechach z polską flagą i nikomu ona nie przeszkadzała. Nawet byli bardzo życzliwie nastawieni, pytali skąd jestem, gdzie w Polsce Ironi zagrają itd. Reagowalem także żywo. Jedynie do przodu sie nie pchałem, bo miałem przed sobą barierke:D
Ja w Zlinie i w Pradze mialem takie sytlacje ze ktos z tylu mowil zebym sobie poszedl bo zaslaniam. W Zlinie to bylo to na 20 minut przed koncertem i koles nie dal sobie wytlumaczyc ze jak sie zacznie koncert to ja sobie pojde....
NIe wspominajac o tym ze widok osobnika w sandalach nie byl niczym odosobniony.... W pradze juz tak nie bylo bop to pazdziernik
Co do flagi to Sim0nowa flaga ucierpiala w Pradze w wyniku agresji czeskiego fana, ktory nie mogl zniesc ze przez 0,3 sekundy flaga ta byla przed jego oczami i zaslonila mu na tak dlugi czas scene...
Jak sie cos darlem to tez sie dziwnie patrzali ale ja akurat okropnie falszuje tak ze jest to uzasadnione
Oczywiscie mimo teg wszystkiego koncerty tam maja swoje plusy, chocby wlasnie przez to ze nie trzeba walczyc o zycie - no chyba ze jest duzo polakow
Druga fajna sprawa jest woda
Oni maja poprostu inne zwyczaje, mozna sie przyzwyczaic
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Słuchajcie! Robimy wyjazd busem z Katowic do Pragi i z powrotem! Koszt przejazdu to 84 zł + bilet na koncert. Wyjeżdżalibyśmy w piątek 27 maja wieczorem lub w sobotę 28 maja rano. To jeszcze do ustalenia - nie wiem ile czasu zajmuje pokonanie tej drogi i czy chcielibyście pozwiedzać Pragę przed koncertem. Powrót zaraz po występie tak, żeby skoro świt być w Chorzowie i odpocząć troszkę przed kolejnym występem. 
Napiszę Wam potem co i jak...
UWAGA! Ilość miejsc organiczona, a zainteresowanie wyjazdem bardzo duże! Priorytet jeśli chodzi o rezerwację mają członkowie Fan Clubu. Spieszcie się, bo decyduje kolejność zgłoszeń, a miejsc jest naprawdę tylko kilka!
Co do cen biletów to czy ktoś może to przetłumaczyć?
STÁNÍ U PODIA 990,00 Kč
VOZÍČKÁŘI 799,00 Kč
Czy "Stani u podia" to mały sektor stojący pod sceną?? Jeśli tak to trzeba szybko zamawiać na niego bilety (chyba, że ktoś woli tył płyty lub sektory), bo na pewno nie będzie ich dużo!
Napiszę Wam potem co i jak...
UWAGA! Ilość miejsc organiczona, a zainteresowanie wyjazdem bardzo duże! Priorytet jeśli chodzi o rezerwację mają członkowie Fan Clubu. Spieszcie się, bo decyduje kolejność zgłoszeń, a miejsc jest naprawdę tylko kilka!
Co do cen biletów to czy ktoś może to przetłumaczyć?
STÁNÍ U PODIA 990,00 Kč
VOZÍČKÁŘI 799,00 Kč
Czy "Stani u podia" to mały sektor stojący pod sceną?? Jeśli tak to trzeba szybko zamawiać na niego bilety (chyba, że ktoś woli tył płyty lub sektory), bo na pewno nie będzie ich dużo!
Ostatnio zmieniony czw gru 23, 2004 4:15 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 2 razy.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Hehe. To jak ktoś nie chce wpuścić WICKERa pod barierkę to sorry, ale bye bye bejbe.Caleb pisze:Wicker miał jedynie na koncercie Judas Priest przeprawe z pyskatą Czeszką, która nie potrafiła zrozumieć, że jemu należy się miejsce pod barierką. Tamta troche na Polaków wyzywała. Ale jako całokształt, Czesi zrobili na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Ogólnie to można na tych koncertach w pełni docenić koncert, bo nie jest się absorbowanym walką o życie
Co do koncertów w Czechach i na Słowacji to naprawdę mam same dobre wspomnienia. Zawsze bez problemu można dopchać się pod barierkę. A to, że niektórzy Czesi narzekają itp. jakoś mnie nie wzursza.
Najlepiej dać im wodę (którą można raczej bez problemu wnieść - w każdym razie do T-Mobile Arena - tylko trzeba ukryć wcześniej zakrętki) - wtedy od razu patrzą na Was inaczej i wpuszczą pod barierkę.
Więc luz - zupełnie inaczej niż w Polsce. Koncerty u południowych sąsiadów wymiatają! :rocx
stani u podia wyglada prawdopodobnie tak

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Czyli koniecznie bierzemy te za 990 koron (około 130-140 złotych). 
W Czechach i tak bez problemu można być pod barierką, ale w tym wypadku ten bilet to do tego przepustka.
Czy chcecie, żebyśmy jako FC zbiorowo zamówili bilety? Jeśli tak to niedługo robimy zrzutkę, bo obawiam się, że tych biletów zbyt długo nie będzie...
Klubowiczów chętnych na nasz wyjazd zapraszam na ich forum - zapisujcie się na listę! Mamy BARDZO mało wolnych miejsc więc radzę się pospieszyć z decyzją!
W Czechach i tak bez problemu można być pod barierką, ale w tym wypadku ten bilet to do tego przepustka.
Czy chcecie, żebyśmy jako FC zbiorowo zamówili bilety? Jeśli tak to niedługo robimy zrzutkę, bo obawiam się, że tych biletów zbyt długo nie będzie...
Klubowiczów chętnych na nasz wyjazd zapraszam na ich forum - zapisujcie się na listę! Mamy BARDZO mało wolnych miejsc więc radzę się pospieszyć z decyzją!
-
janiedembica
- -#Prisoner

moim skromnym zdaniem w polce na sektor pod scena rowniez powinny byc osobno sprzedawane bilety , a nie zabawa z opaskami przed koncertem! :rocx
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Z tym, że jest taki problem. Jak widzicie sektor jest bardzo mały... Boję się, że zostanie on szybko wyprzedany. Czy chcecie zorganizować jakąś zbiórkę na bilety do tego sektora, które byśmy Wam zamówili? Czy jesteście w stanie sami się dogadać i zamówić bilety indywidualnie?
Ja jestem za zbiórką jak na Paryż