Somewhere on Tour 2023 SPEKULACJE

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Alchemist
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: ??? Somewhere on Tour 2023 SPEKULACJE

Post autor: Alchemist »

A ja chciałbym skromnie zauważyć, że Maiden nie grali w Azji i Oceanii od 2016 roku. Potem odwołane koncerty przez covid i doopa z tego wyszła. Myślę, że jeśli mieliby zrobić jakąś trasę z LOTB w 2023 to właśnie tamta strona świata. Nie rozpieszczają ich ostatnio, a pamiętamy jak byli przyjęci chociażby w Chinach. To wielki rynek często psychofanów, a Rod lubi liczyć kasę
don't waste your time always searching for those wasted years
Lonerunner
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Lonerunner »

gumbyy pisze: pn wrz 05, 2022 1:28 pm Prosty przykład z ostatniego koncertu w Warszawie. Leci intro przed AH (przemowa itd.) Przede mną dziewcze jak na szpilkach czeka na to co będzie dalej. Zaczynają numer a dziewczę wyraźnie podekscytowane krzyczy do sąsiada "o ja AH!!!"... tak jakby w momencie odpalenia intro nie było to oczywiste. Dla niej nie było najwyraźniej.
Ale przynajmniej znała Aces :D Może od niedawna słucha Maiden? W Warszawie dużo takich osób było.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Oczywiście, że nazwa trasy i PR wplywa na frekwencję.

Gdyby poszli w strone czasu i różnych światow jak na Legacy to liczę, że znajdzie się znowu miejsce na świat Senjutsu i wtedy HoE plus dwa-trzy z S. W ten sposób byłaby i godna reprezentacja albumu, jak i pojscie dalej bez wracania do prawie dwuletniej (w przyszlym roku) płyty
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Bon Dzosef pisze: pn wrz 05, 2022 2:10 pm Oczywiście, że nazwa trasy i PR wplywa na frekwencję.

Gdyby poszli w strone czasu i różnych światow jak na Legacy to liczę, że znajdzie się znowu miejsce na świat Senjutsu i wtedy HoE plus dwa-trzy z S. W ten sposób byłaby i godna reprezentacja albumu, jak i pojscie dalej bez wracania do prawie dwuletniej (w przyszlym roku) płyty
Smutno mi że to piszę, ale za cholerę nie wierzę w Hell On Earth w przyszłym roku, tym bardziej że to długi utwór a Maiden raczej odpuści już promowanie Senjutsu. W ogóle nie zdziwiłbym się, jakby z albumu ostał się tylko Writing On The Wall. Nastaw się lepiej na powrót granych do orzygania WY, 23:58 i może może Heaven Can Wait / Klarwojant.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No ja typuje 3 z SiT jeśli będzie motyw czasu - HWC, WY i Stranger jako taki Ikar

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Na chorwackim i słoweńskim Eventimie Maiden pojawiło się w sekcji "ticket alert".
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

No żeby ten Stranger był, to wreszcie ruszę dupę z domu na Maiden.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Alchemist pisze: pn wrz 05, 2022 1:54 pm A ja chciałbym skromnie zauważyć, że Maiden nie grali w Azji i Oceanii od 2016 roku. Potem odwołane koncerty przez covid i doopa z tego wyszła. Myślę, że jeśli mieliby zrobić jakąś trasę z LOTB w 2023 to właśnie tamta strona świata. Nie rozpieszczają ich ostatnio, a pamiętamy jak byli przyjęci chociażby w Chinach. To wielki rynek często psychofanów, a Rod lubi liczyć kasę

Myślę, że przy rosnących kosztach logistycznych i zamknięciu części tych rynków na turystów (Japonia), szanse na tour po Azji i Australii mocno zmalały... Z tego co kiedyś słyszałem to przychody z koncertów w Japonii ledwo starczały na pokrycie kosztów logistycznych (wynajęcie samolotu itp.) więc nie są to równie lukratywne rynki co Europa czy Ameryki.

Kevin18 pisze: pn wrz 05, 2022 2:54 pmSmutno mi że to piszę, ale za cholerę nie wierzę w Hell On Earth w przyszłym roku, tym bardziej że to długi utwór a Maiden raczej odpuści już promowanie Senjutsu. W ogóle nie zdziwiłbym się, jakby z albumu ostał się tylko Writing On The Wall. Nastaw się lepiej na powrót granych do orzygania WY, 23:58 i może może Heaven Can Wait / Klarwojant.

Co prawda na "Maiden England" wrzucili na siłę do setu "Afraid To Shoot Strangers", ale to była zmiana last minute (za "Infinite Dreams", które ponoć nie za dobrze wypadało na próbach). Nie wyobrażam sobie włączenia "Hell On Earth" do historycznego setu, bo pasowałby tam jak pięść do nosa. :B W tym roku mieli okazję zagrać 4-5 numerów z "Senjutsu" , a HoE idealnie pasowałoby do piekielnego świata, ale zdecydowali się pozostawić oba dłuższe numery z czasów Blejza. :mrgreen:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: pn wrz 05, 2022 1:33 pm
gumbyy pisze: pn wrz 05, 2022 1:30 pm
Lonerunner pisze: pn wrz 05, 2022 11:27 am Sądzę, iż cała sceneria będzie oparta na tematyca Blade Runner/SiT. Spodziewam się również licznej reprezentacji tego albumu w secie. Po dwóch latach posuchy i świetnie przyjętej trasie po EU w tym roku zainteresowanie będzie bardzo duże.
A ja nie sądzę ;) :lol:

Nakręcacie się na maksa, odpływ maksymalny, a później narzekanie, że Wrathchild, czy 23:58 :lol:
W sumie tak grubo to tu chyba jeszcze nie było pod tym względem :lol:
No jest jakaś kumulacja :D
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

W tym kontekscie tesknie za czasami, kiedy bylo takiej sraki na temat setlist, nie bylo setlist.fm, jutubow, dostep do informacji byl mniejszy, a czlowiek skupial sie tylko na muzie, idac na sztuke z duzym znakiem zapytania, co uslyszy :)
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

nugz pisze: pn wrz 05, 2022 4:33 pm nie bylo setlist.fm
:(
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Kevin18 pisze: pn wrz 05, 2022 2:54 pmW ogóle nie zdziwiłbym się, jakby z albumu ostał się tylko Writing On The Wall.
Mowy nie ma. Moim zdaniem zagrają 4-5 kawałków z tego albumu.

nugz pisze: pn wrz 05, 2022 4:33 pm W tym kontekscie tesknie za czasami, kiedy bylo takiej sraki na temat setlist, nie bylo setlist.fm, jutubow, dostep do informacji byl mniejszy, a czlowiek skupial sie tylko na muzie, idac na sztuke z duzym znakiem zapytania, co uslyszy :)
Dlatego zawsze będę bardzo rad, że zrobiłem Tallinn w 2018 roku.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Też mi się wydaje że wkleją mimo wszystko coś nowego materiału.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

nugz pisze: pn wrz 05, 2022 4:33 pm W tym kontekscie tesknie za czasami, kiedy bylo takiej sraki na temat setlist, nie bylo setlist.fm, jutubow, dostep do informacji byl mniejszy, a czlowiek skupial sie tylko na muzie, idac na sztuke z duzym znakiem zapytania, co uslyszy :)
Oj tak, to były "fajne" czasy. Człowiek w drodze na koncert rozkminiał ze znajomymi co mogą zagrać :lol:

Ja do dzisiaj przed koncertem np Maiden nie oglądam filmików, czy zdjęć z poprzednich koncertów. Nie czytam też relacji, czy opisów. Jedynie zerkam na setlist co grają i tyle. Nawet czasem podczas koncertu nie pamiętam co będzie kolejne :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

gumbyy pisze: pn wrz 05, 2022 5:43 pm
Oj tak, to były "fajne" czasy. Człowiek w drodze na koncert rozkminiał ze znajomymi co mogą zagrać :lol:

Ja do dzisiaj przed koncertem np Maiden nie oglądam filmików, czy zdjęć z poprzednich koncertów. Nie czytam też relacji, czy opisów. Jedynie zerkam na setlist co grają i tyle. Nawet czasem podczas koncertu nie pamiętam co będzie kolejne :D
Ale z drugiej strony w wielu przypadkach istnienie setlist.fm niweluje negatywne niespodzianki na koncercie :P
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Ja niestety od ponad dekady psuje sobie element niespodzianki, bo podgladam setlisty i wrzutki na jutubach itd.
Nie umiem sie z tego wyleczyc :roll: :x

Podczas ostatniej Metalliki na PGE znalem set zaraz po przyklejeniu papieru na scenie, bo bylem na skraju Snake Pita :D
Ostatnio zmieniony pn wrz 05, 2022 5:55 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Geri666 pisze: pn wrz 05, 2022 1:41 pm No niektórzy to już odlecieli na inną planetę.

Blejdraner z Alexandrem będzie.

Jeszcze Harris z każdym chętnym piątkę przybije po koncercie i fotkę zrobi.
To się zdziwisz.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

remi pisze: pn wrz 05, 2022 5:53 pm
Geri666 pisze: pn wrz 05, 2022 1:41 pm No niektórzy to już odlecieli na inną planetę.

Blejdraner z Alexandrem będzie.

Jeszcze Harris z każdym chętnym piątkę przybije po koncercie i fotkę zrobi.
To się zdziwisz.
tak jak zdziwiłem się na każdej innej trasie gdzie miał być Alexander ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Alexandra wiadomo, że nie będzie. Był już idealny moment na niego na SBIT.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Może będę jakieś przecieki co do setu wcześniej (jak ten witraż ostatnio)
ODPOWIEDZ