Somewhere on Tour 2023 SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: ??? Somewhere on Tour 2023 SPEKULACJE
A ja chciałbym skromnie zauważyć, że Maiden nie grali w Azji i Oceanii od 2016 roku. Potem odwołane koncerty przez covid i doopa z tego wyszła. Myślę, że jeśli mieliby zrobić jakąś trasę z LOTB w 2023 to właśnie tamta strona świata. Nie rozpieszczają ich ostatnio, a pamiętamy jak byli przyjęci chociażby w Chinach. To wielki rynek często psychofanów, a Rod lubi liczyć kasę
don't waste your time always searching for those wasted years
-
Lonerunner
- -#Prisoner

Ale przynajmniej znała Acesgumbyy pisze: ↑pn wrz 05, 2022 1:28 pm Prosty przykład z ostatniego koncertu w Warszawie. Leci intro przed AH (przemowa itd.) Przede mną dziewcze jak na szpilkach czeka na to co będzie dalej. Zaczynają numer a dziewczę wyraźnie podekscytowane krzyczy do sąsiada "o ja AH!!!"... tak jakby w momencie odpalenia intro nie było to oczywiste. Dla niej nie było najwyraźniej.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Oczywiście, że nazwa trasy i PR wplywa na frekwencję.
Gdyby poszli w strone czasu i różnych światow jak na Legacy to liczę, że znajdzie się znowu miejsce na świat Senjutsu i wtedy HoE plus dwa-trzy z S. W ten sposób byłaby i godna reprezentacja albumu, jak i pojscie dalej bez wracania do prawie dwuletniej (w przyszlym roku) płyty
Gdyby poszli w strone czasu i różnych światow jak na Legacy to liczę, że znajdzie się znowu miejsce na świat Senjutsu i wtedy HoE plus dwa-trzy z S. W ten sposób byłaby i godna reprezentacja albumu, jak i pojscie dalej bez wracania do prawie dwuletniej (w przyszlym roku) płyty
Smutno mi że to piszę, ale za cholerę nie wierzę w Hell On Earth w przyszłym roku, tym bardziej że to długi utwór a Maiden raczej odpuści już promowanie Senjutsu. W ogóle nie zdziwiłbym się, jakby z albumu ostał się tylko Writing On The Wall. Nastaw się lepiej na powrót granych do orzygania WY, 23:58 i może może Heaven Can Wait / Klarwojant.Bon Dzosef pisze: ↑pn wrz 05, 2022 2:10 pm Oczywiście, że nazwa trasy i PR wplywa na frekwencję.
www.last.fm/user/darkfuneral18
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No ja typuje 3 z SiT jeśli będzie motyw czasu - HWC, WY i Stranger jako taki Ikar
Na chorwackim i słoweńskim Eventimie Maiden pojawiło się w sekcji "ticket alert".
-
Deleted User 8107
No żeby ten Stranger był, to wreszcie ruszę dupę z domu na Maiden.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Alchemist pisze: ↑pn wrz 05, 2022 1:54 pm A ja chciałbym skromnie zauważyć, że Maiden nie grali w Azji i Oceanii od 2016 roku. Potem odwołane koncerty przez covid i doopa z tego wyszła. Myślę, że jeśli mieliby zrobić jakąś trasę z LOTB w 2023 to właśnie tamta strona świata. Nie rozpieszczają ich ostatnio, a pamiętamy jak byli przyjęci chociażby w Chinach. To wielki rynek często psychofanów, a Rod lubi liczyć kasę
Myślę, że przy rosnących kosztach logistycznych i zamknięciu części tych rynków na turystów (Japonia), szanse na tour po Azji i Australii mocno zmalały... Z tego co kiedyś słyszałem to przychody z koncertów w Japonii ledwo starczały na pokrycie kosztów logistycznych (wynajęcie samolotu itp.) więc nie są to równie lukratywne rynki co Europa czy Ameryki.
Kevin18 pisze: ↑pn wrz 05, 2022 2:54 pmSmutno mi że to piszę, ale za cholerę nie wierzę w Hell On Earth w przyszłym roku, tym bardziej że to długi utwór a Maiden raczej odpuści już promowanie Senjutsu. W ogóle nie zdziwiłbym się, jakby z albumu ostał się tylko Writing On The Wall. Nastaw się lepiej na powrót granych do orzygania WY, 23:58 i może może Heaven Can Wait / Klarwojant.
Co prawda na "Maiden England" wrzucili na siłę do setu "Afraid To Shoot Strangers", ale to była zmiana last minute (za "Infinite Dreams", które ponoć nie za dobrze wypadało na próbach). Nie wyobrażam sobie włączenia "Hell On Earth" do historycznego setu, bo pasowałby tam jak pięść do nosa.
No jest jakaś kumulacjaSchizoid pisze: ↑pn wrz 05, 2022 1:33 pmW sumie tak grubo to tu chyba jeszcze nie było pod tym względemgumbyy pisze: ↑pn wrz 05, 2022 1:30 pmA ja nie sądzęLonerunner pisze: ↑pn wrz 05, 2022 11:27 am Sądzę, iż cała sceneria będzie oparta na tematyca Blade Runner/SiT. Spodziewam się również licznej reprezentacji tego albumu w secie. Po dwóch latach posuchy i świetnie przyjętej trasie po EU w tym roku zainteresowanie będzie bardzo duże.![]()
Nakręcacie się na maksa, odpływ maksymalny, a później narzekanie, że Wrathchild, czy 23:58![]()
![]()
www.MetalSide.pl
W tym kontekscie tesknie za czasami, kiedy bylo takiej sraki na temat setlist, nie bylo setlist.fm, jutubow, dostep do informacji byl mniejszy, a czlowiek skupial sie tylko na muzie, idac na sztuke z duzym znakiem zapytania, co uslyszy 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Mowy nie ma. Moim zdaniem zagrają 4-5 kawałków z tego albumu.
Dlatego zawsze będę bardzo rad, że zrobiłem Tallinn w 2018 roku.
Też mi się wydaje że wkleją mimo wszystko coś nowego materiału.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Oj tak, to były "fajne" czasy. Człowiek w drodze na koncert rozkminiał ze znajomymi co mogą zagrać
Ja do dzisiaj przed koncertem np Maiden nie oglądam filmików, czy zdjęć z poprzednich koncertów. Nie czytam też relacji, czy opisów. Jedynie zerkam na setlist co grają i tyle. Nawet czasem podczas koncertu nie pamiętam co będzie kolejne
www.MetalSide.pl
Ale z drugiej strony w wielu przypadkach istnienie setlist.fm niweluje negatywne niespodzianki na koncerciegumbyy pisze: ↑pn wrz 05, 2022 5:43 pmOj tak, to były "fajne" czasy. Człowiek w drodze na koncert rozkminiał ze znajomymi co mogą zagrać
Ja do dzisiaj przed koncertem np Maiden nie oglądam filmików, czy zdjęć z poprzednich koncertów. Nie czytam też relacji, czy opisów. Jedynie zerkam na setlist co grają i tyle. Nawet czasem podczas koncertu nie pamiętam co będzie kolejne![]()
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Ja niestety od ponad dekady psuje sobie element niespodzianki, bo podgladam setlisty i wrzutki na jutubach itd.
Nie umiem sie z tego wyleczyc

Podczas ostatniej Metalliki na PGE znalem set zaraz po przyklejeniu papieru na scenie, bo bylem na skraju Snake Pita
Nie umiem sie z tego wyleczyc
Podczas ostatniej Metalliki na PGE znalem set zaraz po przyklejeniu papieru na scenie, bo bylem na skraju Snake Pita
Ostatnio zmieniony pn wrz 05, 2022 5:55 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
tak jak zdziwiłem się na każdej innej trasie gdzie miał być Alexander
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Alexandra wiadomo, że nie będzie. Był już idealny moment na niego na SBIT.
-
Deleted User 8107
Może będę jakieś przecieki co do setu wcześniej (jak ten witraż ostatnio)