Płyty, na które czekamy w 2023

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Płyty, na które czekamy w 2023

Post autor: Schizoid »

Temat mówi sam za siebie. U mnie wygląda to tak (bez znaczącej kolejności):

Totenmesse - tutaj oczekuję płyty co najmniej miażdżącej, na poziomie debiutu sprzed paru lat. Liczę na może niekoniecznie album roku, ale dawkę bardzo jakościowej muzy.

Host - zacieram rączki i tupię nóżkami, przewiduję pyszny album i mam nadzieję na jeszcze pyszniejszą trasę.

Gruzja - nowy materiał rzekomo jest totalnie inny od wcześniejszych dokonań Gruzinów, bardziej się go obawiam, niż się nim jaram :lol:

Judas Priest - płyta powinna wyjść w przyszłym roku, raczej pod koniec 2023. Nie wiem, czy powinni jeszcze wydawać nową muzykę, ale zobaczymy, co tam ukręcili.

King Diamond - czekam z czystej ciekawości, bo nie wierzę w wysoki poziom wydawnictwa, które nie może się ukazać od x lat.

Plaga - kupę lat nic nie było ruszane w temacie, mam nadzieję, że nie zawiodą.

Deus Mortem - tutaj liczę na totalnego killera i możliwe, że AOTY. Ta horda jest niezwykle utalentowana.

Lucifer - kupuje mnie to bardziej przebojowe wydanie zespołu Joasi, więc z chęcią usłyszę więcej hiciorów na poziomie tych z ostatniej płyty. A jeszcze chętniej zobaczę ich na żywo, mogliby w końcu wpaść do nas.

Riverside - podoba mi się singiel, ostatnie krążki trzymają poziom, więc spodziewam się miłego materiału.

Krzysztof Zalewski - może niekoniecznie wstrzeli się w moje oczekiwania, ale jestem przekonany, że to będzie ciekawy album.

Sznur - to trzeba zobaczyć na żywo, żeby zrozumieć.

Bruce Dickinson - nie wstawiałbym go tutaj, gdyby nie oficjalne info o pracy nad nową płytą, więc liczę na to, że się ukaże w 2023.

EDIT

Furia - ponoć coś się pichci, a ja jestem pewien, że cokolwiek z tego nie powstanie, wzbudzi niemałe dyskusje. Na powrót do Marzanny, czy Jesieni, w ogóle nie liczę, ale cholernie ciekawi mnie, co zrobią po zeszłorocznym W śnialni.
Ostatnio zmieniony ndz lis 06, 2022 4:49 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Płyty, na które czekamy w 2023

Post autor: pz »

Co za zestaw gruzów, no może poza tymi Judasami :)

Oczywiście, niezmiennie od 40lat jak co roku czekamy na najlepszą płytę Turbo :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Avenged Sevenfold - podobno ma się już oficjalnie ukazać w przyszłym roku.

Tak to na nic chyba nie czekam.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

pz pisze: ndz lis 06, 2022 4:44 pm Co za zestaw gruzów, no może poza tymi Judasami :)

Oczywiście, niezmiennie od 40lat jak co roku czekamy na najlepszą płytę Turbo :)
No to dostaniesz, pod logiem Hellium :mryellow: Już nawet teasowali ten materiał.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Scarred pisze: ndz lis 06, 2022 4:47 pm Avenged Sevenfold - podobno ma się już oficjalnie ukazać w przyszłym roku.

Nie czekam, ale chętnie przesłucham.

Czekam na Gruzję, Riverside, Katatonię i Mastodon, bo Brann wspominał, że może się coś nowego ukazać. Chociaż w tym przypadku pewnie nie będzie to LP, a jakaś EP typu Cold Dark Place.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Schizoid pisze: ndz lis 06, 2022 4:54 pm
pz pisze: ndz lis 06, 2022 4:44 pm Co za zestaw gruzów, no może poza tymi Judasami :)

No to dostaniesz, pod logiem Hellium :mryellow: Już nawet teasowali ten materiał.
No wiadomo, że szansa na odgrzewane kotlety jest duuuuuuużo większa, ale skoro mam oryginały to po co mi ten rerecording :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Np. Sodom, Marduk, Coroner, Dark Angel, Metal Church, Nile, Deicide.
A tak ze sfery marzeń to każdego roku czekam na nowy album fińskiego Tarota, ale już się chyba nie doczekam :/
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Mała szansa na ten Tarot. Wygląda na to, że Marco wycofał się z muzyki a ostatni Tarot mieliśmy w 2011 roku (i było to nagranie na nowo debiutu).
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Zdan pisze: ndz lis 06, 2022 6:07 pm Mała szansa na ten Tarot. Wygląda na to, że Marco wycofał się z muzyki a ostatni Tarot mieliśmy w 2011 roku (i było to nagranie na nowo debiutu).
Marko zrobił sobie przerwę, ale powrócił w tym roku ;) występował z Northern Kings, ma jakieś solowe plany na drugi album, i w trakcie pandemii gral z bratem i synem covery Sabbath dla fińskiej telewizji.
Podobno nie chcą zastępować zmarłego kumpla za bebnami, a szkoda, bo syn Marko dałby radę.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

MaidenFan pisze: ndz lis 06, 2022 5:07 pm
Scarred pisze: ndz lis 06, 2022 4:47 pm Avenged Sevenfold - podobno ma się już oficjalnie ukazać w przyszłym roku.

Nie czekam, ale chętnie przesłucham.

Czekam na Gruzję, Riverside, Katatonię i Mastodon, bo Brann wspominał, że może się coś nowego ukazać. Chociaż w tym przypadku pewnie nie będzie to LP, a jakaś EP typu Cold Dark Place.
Oj chyba za szybko na kolejny album w przypadku Mastodon.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Jeszcze na nowy Ahab czekam niecierpliwie.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Meta prawdopodobnie też coś wypuści - obstawiam końcówkę roku jak z Hardwired. Ptaszki ćwierkały, że w tym roku sporo czasu przesiedzili w studio.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Smashing Pumpkins, Depeche Mode, The Cure, Corrosion Of Conformity, Dark Angel, Closterkeller
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Nowości mało słucham tak od razu, więc jedyna płyta na którą rzeczywiście czekam, bo wiem, że na 99,9% posłucham w dniu premiery, to The Cure. Nowe kawałki zabrzmiały przepotężnie w Łodzi.

Chociaż Mety pewnie też posłucham, jeśli rzeczywiście wyjdzie, bo jestem ciekawy, czy mają coś do zaoferowania jeszcze w 2023 roku :B
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Priest, Bruce, Symphony X. Poza tym chętnie usłyszałbym dwójkę Smith/Kotzen, ale nie widziałem żeby zapowiadali.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Tak jakoś na nic nie czekam. :) Co będzie to będzie.
Ostatnio jak na coś czekam, to bardzo się zawodzę. Albo niedoczekaniem, albo poziomem tego czego doczekałem.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Czekam i jest hype:
Gruzja, Totenmesse

Czekam bez Hype'u:
The Waeve, Immortal, Dickinson, Priest

Czekam z przyzwyczajenia:
Gorillaz
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Nie czekam na nic, co wyjdzie to posłucham, bez sraczki
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Też na nic nie czekam, nawet nie wiem co ma wyjść xD tzn wiem o nowych Depeszach, wyjdą to się posłucha, tak poza tym... nie wiem. Nie bardzo nawet się orientuję jakie zespoły które lubię wydały płyty w 2022 a co dopiero zapowiedzi na 2023 xD
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Również "czekam" na nowe płyty z miesiąca na miesiąc. Teraz tylko na nowy Candlemass, który na dniach ma się ukazać. Dalej nawet nie pamiętam co ma wyjść ;)

Będzie coś nowego to się sprawdzi/kupi i posłucha :D
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ