The Future Past Tour 2023 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: The Future Past Tour 2023 - trasa

Post autor: gumbyy »

Piotr Lange pisze: ndz lut 19, 2023 10:52 am
Clanowy pisze: ndz lut 19, 2023 2:25 am
Pierre Dolinski pisze: pt lut 17, 2023 2:35 pm Maiden przestanie koncertować w dniu w którym na scenie Eddiego zastąpi nowa dziewczyna Bruce'a, czyli już niedługo. To kwestia dekady. ;)
Dekady to nie ma szans. Prędzej Bruce odejdzie. Od niej albo ona zejdzie bo za młoda.

A odnośnie malkontentów to trasa się na pewno uda bo niejeden ze starszych fanów kupi bilety na kilka koncertów bo większość fanów ajron mejden to giermańce i brytole a oni oczywiście mają ojro albo funty i czują nosem, że to może ostania szansa...

Ci młodzi poczekają na hype, Tik Tok itd. I koncerty będą wyprzedane prawie w całości. No chyba, że Putin pierdolnie bombą atomową.
100% racji, wiesz - nawet nie żartuj z ta bombą!!!
Piotr Lange pisze: czw lut 16, 2023 9:58 pm Nie, tu nie chodzi tylko o polskie koncerty, rzecz dotyczy w zasadzie wszystkich podwojonych koncertów, także Norwegii, 2 shows w Hiszpanii a i Praga, pojawiło się mnóstwo biletów - raczej nie do wyprzedania. Widać widzów to niezbyt interesuje.
Jak zwykle masz jakiś rozrzut emocjonalny. Raz piszesz, że te koncerty niezbyt widzów interesują, a na kolejnej stronie tematu - 100% racji, że koncerty będą wyprzedane. Zajmij jakieś jedno stanowisko, bo nie wiadomo o co chodzi...
www.MetalSide.pl
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

gumbyy pisze: ndz lut 19, 2023 12:48 pm
Piotr Lange pisze: ndz lut 19, 2023 10:52 am
Clanowy pisze: ndz lut 19, 2023 2:25 am

Dekady to nie ma szans. Prędzej Bruce odejdzie. Od niej albo ona zejdzie bo za młoda.

A odnośnie malkontentów to trasa się na pewno uda bo niejeden ze starszych fanów kupi bilety na kilka koncertów bo większość fanów ajron mejden to giermańce i brytole a oni oczywiście mają ojro albo funty i czują nosem, że to może ostania szansa...

Ci młodzi poczekają na hype, Tik Tok itd. I koncerty będą wyprzedane prawie w całości. No chyba, że Putin pierdolnie bombą atomową.
100% racji, wiesz - nawet nie żartuj z ta bombą!!!
Piotr Lange pisze: czw lut 16, 2023 9:58 pm Nie, tu nie chodzi tylko o polskie koncerty, rzecz dotyczy w zasadzie wszystkich podwojonych koncertów, także Norwegii, 2 shows w Hiszpanii a i Praga, pojawiło się mnóstwo biletów - raczej nie do wyprzedania. Widać widzów to niezbyt interesuje.
Jak zwykle masz jakiś rozrzut emocjonalny. Raz piszesz, że te koncerty niezbyt widzów interesują, a na kolejnej stronie tematu - 100% racji, że koncerty będą wyprzedane. Zajmij jakieś jedno stanowisko, bo nie wiadomo o co chodzi...
Cholera, muszę przyznać (z pokorą) iż uległem pewnym sugestiom które w rezultacie okazały się zbyt pochopne. Zrobiłem research, porozmawiałem z Wickerem i w tej chwili muszę zweryfikować swoje stanowisko. Tak źle nie jest, tylko w przypadku kilku miast, w niektórych miejscach uruchomiono dodatkowe bilety zazwyczaj te z ograniczoną widocznością. Generalnie wygląda to na prawdę dobrze, niemniej sprzedaż ruszy (jak zawsze) na kilka tygodni przed startem tournee. Co więcej fakt ogłoszenia set listy i ujawnienia oprawy trasy zdecydowanie zmotywuje "maruderów". Zawsze tak było, przypominam sobie 2018 r, wówczas stało się dokładnie tak samo. Jeśli komuś przypadkowo wprowadziłem zamęt w kalkulacjach - przepraszam. Chciałbym przestrzec przed osobami związanymi z włoską stroną Iron Maiden Italia. Roi się tam od osobników, którzy intencjonalnie szerzą negatywną propagandę dotyczącą kolejnych poczynań Maidenów, zwłaszcza ich aspektu komercyjnego. Jak życie dowiodło, żadna z tych "sensacji" nie sprawdziła się w realu. W szczególności dotyczy to niejakiego Franka Trivagli, który zmienia nastawienie do grupy Harrisa jak wiatr zawieje, na dodatek świadomie kłamie i wprowadza w błąd, nie dając na swoje konfabulacje żadnych dowodów.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pierdololo "kumatych" ;) jest pewno wszędzie. Tutaj też "oświeconych" nie brakuje, którzy maja pewne info, które później weryfikuje się w 50%. Albo tak rzeczywiście jest, albo i nie :lol:
www.MetalSide.pl
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Ja to tylko życzę sobie i nie tylko, coby set nie wypłynął.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

gumbyy pisze: ndz lut 19, 2023 1:23 pm Pierdololo "kumatych" ;) jest pewno wszędzie. Tutaj też "oświeconych" nie brakuje, którzy maja pewne info, które później weryfikuje się w 50%. Albo tak rzeczywiście jest, albo i nie :lol:
Ale wiesz jakieś tam "pierdololo" a CELOWE wprowadzanie w błąd robi różnicę i to dużą. Nie wiem po co niby "dorośli" ludzie to robią? Za dużo wolnego czasu, kompleksy, jakieś deficyty socjalizacyjne, nie rozumiem tego :roll:
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

pinio pisze: ndz lut 19, 2023 1:28 pm Ja to tylko życzę sobie i nie tylko, coby set nie wypłynął.
Nie no, ja myślę, że do koncertu pierwszego nic nie wycieknie.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Scarred pisze: ndz lut 19, 2023 1:48 pm
pinio pisze: ndz lut 19, 2023 1:28 pm Ja to tylko życzę sobie i nie tylko, coby set nie wypłynął.
Nie no, ja myślę, że do koncertu pierwszego nic nie wycieknie.
Raczej nie, ani set, ani oprawa i tzw. efekty - choć ja jestem na 99% przekonany, iż nawiążą do SiT Tour a Big Eddie będzie tym popiersiem z plakatu trasy.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Zdjęcia sceny pewnie zaczną krążyć po sieci przed startem trasy. Na nic więcej bym nie liczył.
A
B
C
D
E
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Max323 pisze: ndz lut 19, 2023 2:06 pm Zdjęcia sceny pewnie zaczną krążyć po sieci przed startem trasy. Na nic więcej bym nie liczył.
+1. też tak myślę, przynajmniej będziemy wiedzieć z czym mamy do czynienia.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Set bankowo nie przecieknie. Chociaż mogliby niedługo trochę poszczuć jakimiś nowymi zajawkami, które coś mogłyby sugerować.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

nugz pisze: ndz lut 19, 2023 2:24 pm Set bankowo nie przecieknie. Chociaż mogliby niedługo trochę poszczuć jakimiś nowymi zajawkami, które coś mogłyby sugerować.
Spokojna głowa, jeszcze jest sporo czasu.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Szansa, że coś wycieknie jest minimalna, ewentualnie dzień przed pierwszym koncertem, jeśli będą mieć jakieś próby w Lublanie. Przed LOTB tym sposobem było wiadomo, że Sign of the Cross jest w secie.
nugz
SMERF MARUDA

Niech nic nie przecieka. W końcu niespodzianka i oczekiwanie będą tylko jeden jedyny raz. To dośc mizerna wizja na najbliższe lata :D
WyzwankoNomada
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: WyzwankoNomada »

Schizoid pisze: pt lut 17, 2023 12:50 pm Przecież oni mają karierę rozpisaną już do emerytury i nie zmieni tego nic poza jakimiś nieprzewidzianymi wypadkami.
Prawda dlatego nie chcę mieć już nic wspólnego z tym cyrkiem. Ostatni koncert w 2018 roku i Krakowie i starczy. Mało kto w muzyce rockowej rozmienił się na drobne jak Harris i Dickinson. Metallica robiła to w innej epoce, w innych czasach i sto razy łatwiej mi to zrozumieć, byli młodzi, mieli kredyty, wydatki itd. Iron Maiden robi się z siebie marionetkę popkultury w ostatnim momencie kariery tak jakby tym gościom kaska wyżarła świadomość a marny menago Smallwood stał się najważniejszym członkiem tego zespołu. Na sam koniec kariery robią z siebie debili do tego nagrywając asłuchalne płyty z Senjutsu na czele. Niech sobie grają cokolwiek z Somewhere in Time, ja już im nie dam zarobić. 15-20 lat temu trzeba było to grać bo Dickinson miał jeszcze głos.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

^^^ Ale mimo wszystko poświęciłeś 5 minut na naskrobanie tych pierdoletów :D

M
nugz
SMERF MARUDA

Nomad, a jednak, mimo wszystko, pod koniec maja możesz poczuć, że coś Cię jednak omija, wybierając nie być w Kra ;)
Dlatego też będę, i to na dwóch, ale tylko dlatego, że miejscówka ta sama, np. do Ergo już bym nie dymał następnego dnia, nie ma szans :)
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

WyzwankoNomada pisze: sob lut 25, 2023 1:11 am
Schizoid pisze: pt lut 17, 2023 12:50 pm Przecież oni mają karierę rozpisaną już do emerytury i nie zmieni tego nic poza jakimiś nieprzewidzianymi wypadkami.
Prawda dlatego nie chcę mieć już nic wspólnego z tym cyrkiem. Ostatni koncert w 2018 roku i Krakowie i starczy. Mało kto w muzyce rockowej rozmienił się na drobne jak Harris i Dickinson. Metallica robiła to w innej epoce, w innych czasach i sto razy łatwiej mi to zrozumieć, byli młodzi, mieli kredyty, wydatki itd. Iron Maiden robi się z siebie marionetkę popkultury w ostatnim momencie kariery tak jakby tym gościom kaska wyżarła świadomość a marny menago Smallwood stał się najważniejszym członkiem tego zespołu. Na sam koniec kariery robią z siebie debili do tego nagrywając asłuchalne płyty z Senjutsu na czele. Niech sobie grają cokolwiek z Somewhere in Time, ja już im nie dam zarobić. 15-20 lat temu trzeba było to grać bo Dickinson miał jeszcze głos.
Boże, nie interesuje Cię, to nie jedź i nie marudź - albo jedź na Metę, przecież oni nic dla kasy nie robią, tylko z czystej potrzeby serca :facepalm:
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

nugz pisze: sob lut 25, 2023 9:08 am Nomad, a jednak, mimo wszystko, pod koniec maja możesz poczuć, że coś Cię jednak omija, wybierając nie być w Kra ;)
Dlatego też będę, i to na dwóch, ale tylko dlatego, że miejscówka ta sama, np. do Ergo już bym nie dymał następnego dnia, nie ma szans :)
Ja też właśnie kupiłem bilet na drugi koncert. :mrgreen:

No i między 28 maja a 13 czerwca omijam szerokim łukiem media społecznościowe Maiden i forum. Po raz pierwszy w życiu wybiorę się na koncert Ironów nie znając scenografii i setlisty. :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Nie będzie łatwo. Nawet w kolejce do hali możesz się dowiedzieć sporo rzeczy, które zepsują Ci niespodziankę. Życzę powodzenia w odcinaniu się od informacji, bo to naprawdę fajne przeżycie, gdy nie wiesz co zagrają za chwilę :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

pz pisze: sob lut 25, 2023 12:03 pm Nie będzie łatwo. Nawet w kolejce do hali możesz się dowiedzieć sporo rzeczy, które zepsują Ci niespodziankę. Życzę powodzenia w odcinaniu się od informacji, bo to naprawdę fajne przeżycie, gdy nie wiesz co zagrają za chwilę :)
Fakt, nie będzie łatwo, ale może chociaż nie będę znał części setlisty i scenografii. Tym bardziej mam nadzieję, że nie podkusi mnie, żeby wyświetlać nagrania z koncertów, bo na pewno na YouTubie pojawią się w polecanych. :wink:

Ech, trzeba będzie zrezygnować z YouTube'a przez ten czas. :mrgreen:
ODPOWIEDZ