The Future Past Tour 2024 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: The Future Past Tour 2024 - trasa

Post autor: remi »

Ja studyjnie TFF tak nie oceniam - Mother of Mercy jest trochę zabiegiem studyjnym, o czym zespół wspominał - przecież zastosowali tam kopiuj wklej refrenu. Podobno go ćwiczyli na próbach - to by było ciekawe xD
Ja po raz pierwszy usłyszałem mini problemy live na koncercie w Londynie w 2011 - miał trudności z DoD i chyba Wicker Man, aczkolwiek Talismana machnął idealnie.
Ja ogólnie tego, co nazywają niektórzy "wyciem" nie słyszę/dopóki o tym nie przeczytam to nie łapie o co chodzi, ew. mi to zupełnie nie przeszkadza (np w Afterglow ja w ogóle nie słyszę czegoś takiego), ale np nie mogę słuchać Bruce'a w The Great Unknown - aczkolwiek wyciem tego też bym nie nazwał. Drugim takim kawałkiem jest 3 i 4 zwrotka w Red and Black, szczególnie live. Dlatego uważam zawsze TBoS za najsłabszy po reunion mimo świetnych numerów Dickinsona.
Co do Future Past 2024 - ciekawe jak Bruce da radę :) jednak ciężki rok się szykuje.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Wykonania koncertowe z ostatnich pięciu lat mnie przekonują, jasne że nie są idealne, niemniej wciąż dobre. Co do wersji studyjnych, doceńmy fakt iż zespół bardzo mało używa technologii do podciągania brzmienia i wokali. Mogliby polecieć na auto tune i pewnie ludzie byliby zachwyceni. Co do przyszłorocznych koncertów. Bruce’a czeka do zaśpiewania ponad 80 sztuk. To jest ogrom i na pewno mocno go wymęczy.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

https://blabbermouth.net/news/iron-maid ... heir-phone

Bruce w wywiadzie dla Brazylijskiego Radia obraził fanów na Power Trip że większość z nich to bogacze, którzy zapłacili majątek za bilety tylko po to by ich nagrywać, a nie się bawić. No to w sumie brzmi to zabawnie w kontekście tego, że gdyby nie obrzydliwie wielkie pieniądze od Power Trip, to Maiden nawet by dupy nie ruszyło tej Jesieni do Ameryki i na 3 koncerty w Kanadzie dodane na szybko ;)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Jeszcze powinien zapłakać i ocierać sobie łzy zielonymi banknotami :lol: ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Psotnick
-#Invader
-#Invader

Post autor: Psotnick »

Takie pytanko mam dla tych którzy już byli w Japonii. Zamierzam lecieć do Japonii na koncerty w Osace i Tokyo. Kiedyś coś tam wyczytałem że jest problem z kupnem biletów na koncert. Jak to ogólnie ogarnąć i czy lepiej lecieć najpierw do Tokyo a potem pociągiem do Osaki czy może bezpośrednio do Osaki? Chociaż z tego co obczailem nie da się dolecieć bezpośrednio do Osaki, trzeba się przesiadać w Chinach albo Turcji lub Doha.. Pierwszy raz poza kontynent więc przydałaby się pomoc :)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

^^^ Podpinając się pod pytanie - prośba do kogoś kto ma członkowstwo w IMFC:
Czy organizowana jest FC Trip do Japonii? Pod koniec 2019 była taka możliwość i firemka, która to obsługiwała, załatwiła wszystko mega prężnie. Potem był Covid, z kasy się rozliczyli, ale pewnie nie przetrwali... Ciekawy jestem czy jakkolwiek to się odrodziło i jest FC Trip do Japonii?

M.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Nie będzie już fc tripow.

@psotnick, bez jp karty i adresu nie da się kupić biletu. Tylko w presale była opcja, ale i tak była to droga przez mękę i straszny proces. Oni internetowo to zostali w latach 90.

Co do lotu to nawet do Tokio mało jest bezpośrednio poza LOTem (drogo). Ja polecam wybrać się na dłużej i wtedy nawet rozwazyc JR Pass.
Awatar użytkownika
Psotnick
-#Invader
-#Invader

Dzosef pisze: sob gru 09, 2023 4:07 pm Nie będzie już fc tripow.

@psotnick, bez jp karty i adresu nie da się kupić biletu. Tylko w presale była opcja, ale i tak była to droga przez mękę i straszny proces. Oni internetowo to zostali w latach 90.

Co do lotu to nawet do Tokio mało jest bezpośrednio poza LOTem (drogo). Ja polecam wybrać się na dłużej i wtedy nawet rozwazyc JR Pass.
W takim razie jak nabyć wejściówki jak się nie da? 😂 Pojechać do Japonii i kupić na miejscu przed koncertem?
Deleted User 8263

Dało sie w presale.
Jedyna szansa to ktoś z fc kto zmieni plany, albo kombinowanie na miejscu.

Ogólnie piekny kraj, ale technologicznie bardzo opóźniony. W latach 90 byli futurystyczni i sobie zostali.
Awatar użytkownika
Kor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Kor »

Kupowanie z innych linków niż te dedykowane dla ludzi spoza Japonii sprowadza się zawsze do rejestracji na wybranej stronie (są chyba 4 różne gdzie można kupować bilety).
Na oficjalnym FC wyczaili, że można podczas rejestracji wpisać adres po prostu jakiegoś hotelu. Do odbioru biletu potrzebny jest 13-sto cyfrowy numer, który po zakupie z takim kombinowanym kontem przychodzi na mail.

Sprawdziłem i rzeczywiście da się kupić - nie kupowałem z innych względów ale z ciekawości dobrnąłem do etapu gdzie revolut chce pobierać kasę z konta.
Deleted User 8263

Kor pisze: sob gru 09, 2023 4:50 pm
Sprawdziłem i rzeczywiście da się kupić - nie kupowałem z innych względów ale z ciekawości dobrnąłem do etapu gdzie revolut chce pobierać kasę z konta.
U mnie nie da rady zarejestrowav się na rakutenie, a na stronie z oficjalki im wybrac osaki. Napisz na pw dokladna sciezke
Awatar użytkownika
Psotnick
-#Invader
-#Invader

Też bym prosił na PW jak to ogarnąć
Deleted User 8263

Psotnick pisze: sob gru 09, 2023 6:00 pm Też bym prosił na PW jak to ogarnąć
Rakutenem nie dałem rady, ale udało się przez l-tike.com

Masz odnośnik na oficjalnej w zakladce tour.

Przetłumaczyłem swoje imię i nazwisko na kanji, podalem tel 07012345678 i adres Hiltona w tokyo. I udało się.
Awatar użytkownika
Psotnick
-#Invader
-#Invader

Dzosef pisze: sob gru 09, 2023 7:35 pm

Przetłumaczyłem swoje imię i nazwisko na kanji, podalem tel 07012345678 i adres Hiltona w tokyo. I udało się.
Napisałem PW
Deleted User 8263

Psotnick pisze: sob gru 09, 2023 8:01 pm
Dzosef pisze: sob gru 09, 2023 7:35 pm

Napisałem PW
Nic nie mam ale tu mam link:

https://l-tike.com/order/?gLcode=56077

Aha, jest komunikat że tylko jp kredytowka, ale mi revolut normalnie poszedl
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Fri 6th Dec 2024 – Allianz Parque, Sao Paulo, BRAZIL
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Wydaje mi się, że zdublują tę datę.
Deleted User 8263

Piotr Lange pisze: wt gru 12, 2023 4:00 pm Wydaje mi się, że zdublują tę datę.
Na stronie był przez chwile tekst o dacie 8.12, więc podwojna to pewniak. Może i potrójna
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Dzosef pisze: śr gru 13, 2023 2:39 am
Piotr Lange pisze: wt gru 12, 2023 4:00 pm Wydaje mi się, że zdublują tę datę.
Na stronie był przez chwile tekst o dacie 8.12, więc podwojna to pewniak. Może i potrójna
Dzięki, zdecydowanie. Jeżeli skoncentrują się na koncertach w jednym brazylijskim mieście, to perspektywa trzeciego koncertu w Sao Paulo może być realna. Bilety nie są tanie, jednak na pierwszą datę zejdą raczej szybko.
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Nie wiem czy ktoś podał link ale pojawił się IM Wacken Part 2

Stranger, singiel, future, cipwm, wasted

https://www.magentamusik.de/iron-maiden-woa-konzert-vod
ODPOWIEDZ