Nie..nie ...skoro Gumbyy pisze ze nie jest tak zle z ta plyta to musi byc cos na rzeczy
Bruce Solo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Re: Bruce Solo
Super dobra to była ChW, bo już ToS nie do końca. Oczekuję przyzwoitej płyty, która czasami będzie mieć jakieś smaczki i brzmi jak należy. Tylko tyle.
A ten Eternity Has Failed ma jakiś związek z If Eternity Should Fail?gumbyy pisze: ↑czw lut 15, 2024 12:01 pmNawet nie ma tego wycia za dużo. Niektóre utwory bardzo ładnie zaśpiewane nawet. Na pewno balladka akustyczna (taka w stylu Scorpions) "Face in the Mirror" - bdb wokale. Dawno nagrywane.MaidenFan pisze: ↑czw lut 15, 2024 11:31 amA jak wokal? Dużo wyje?gumbyy pisze: ↑czw lut 15, 2024 10:47 am
Tak, oczywiście. Na razie przesłuchałem raz u na razie wrażenia są mieszane. Są plusy, są minusy, sa fajne momenty i są mielizny. Na pewno nie ma mowy o graniu jak na "AoB", czy "CW". Ogólnie heavy metalu jest jak na lekarstwo. Na razie tyle, bo to tylko pierwsze wrażenie z mojej strony. Posłucham kilka razy i wtedy napiszę więcej.
Z drugiej strony w "Resurrection Man" straszne męki i seplenienie w melorecytacji pod koniec - to brzmi mega słabo.
Pierwsza połowa płyty (z dwoma singlami) taka sobie, od "Eternity..." robi się całkiem dobrze. No i "Mistress of Mercy" - klasycznie hejwi metalowy w stylu "AoB" (tak jakby został z tamtej sesji nagraniowej.
To ten sam utwór tylko w wersji Brusowej. Prawdopodobnie z lekko zmienionym tekstem i z solówka, ale to by musiał potwierdzić gumbyy.
Ten sam numer, ale inny aranż, inne instrumenty
On jest na stronie B singla, no nie?
www.MetalSide.pl
Na stronie B singla jest demo Eternity z TBoS na dobrą sprawę
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
A ok, rzeczywiście teraz sprawdziłem że to jest "If Eternity Should Fail (demo)", a na płycie mamy "Eternity Has Failed"
www.MetalSide.pl
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Gumbyy a powiedz, jak ogólnie brzmi ten krążek? Lepiej niż Senjutsu
Na temat brzmienia się nie wypowiem, bo mam tylko wersję "online" do odsłuchu. Do tego w sporej kompresji, bo jakość jest hmm... taka sobiePiotr Lange pisze: ↑pt lut 16, 2024 9:18 amGumbyy a powiedz, jak ogólnie brzmi ten krążek? Lepiej niż Senjutsu![]()
www.MetalSide.pl
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Aaa rozumiem, to tak jak u mnie
dzięki, niemniej chyba źle nie będzie.
Z tego "co mi się wydaje" po tym co słyszałem, to raczej będzie lepiej niż na "S". Ale ja wprawy w ocenie przy takich odsłuchach nie mamPiotr Lange pisze: ↑pt lut 16, 2024 10:03 am Aaa rozumiem, to tak jak u mniedzięki, niemniej chyba źle nie będzie.
www.MetalSide.pl
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

To się rozumiemy, niecierpliwie czekam na Twoją recenzję, mniemam iż ukaże się już po premierze płytki.gumbyy pisze: ↑pt lut 16, 2024 10:18 amZ tego "co mi się wydaje" po tym co słyszałem, to raczej będzie lepiej niż na "S". Ale ja wprawy w ocenie przy takich odsłuchach nie mamPiotr Lange pisze: ↑pt lut 16, 2024 10:03 am Aaa rozumiem, to tak jak u mniedzięki, niemniej chyba źle nie będzie.
![]()
Roy nie jedzie w trasę, za niego jakichś dwóch gitarzystów.
Dwie gitary, może wyjdzie na lepsze.
https://www.themandrakeproject.com/bruc ... e-project/
Dwie gitary, może wyjdzie na lepsze.
https://www.themandrakeproject.com/bruc ... e-project/
A to duży minus. Akurat pana Z zawsze chciałem zobaczyć na zywo.
www.last.fm/user/darkfuneral18
No to słabo. Niestety nie załapałem się na koncert z Royem w Spodki, w 1997 roku.
Powątpiewam w oficjalnie podany powód odpuszczenia trasy przez Roya, bo pracę nad remasterami mogli zaplanować tak, aby nie kolidowała z koncertami, które zaplanowane były od miesięcy.
Powątpiewam w oficjalnie podany powód odpuszczenia trasy przez Roya, bo pracę nad remasterami mogli zaplanować tak, aby nie kolidowała z koncertami, które zaplanowane były od miesięcy.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Z drugiej strony zatrudniono zdolnych gitarników a co dwa wiosła, to nie jedno.
Owszem, jest to jakieś pocieszenie, ale nie miałbym nic przeciwko temu, aby na jednej z tych gitar grał Ramirez
. No cóż, może na kolejnej trasie.
W jakąś kłótnie Roya z Brusem jakoś nie wierzę, więc może chodzi o jakieś osobiste sprawy faktycznie.IgorW pisze: ↑pt lut 16, 2024 6:02 pm No to słabo. Niestety nie załapałem się na koncert z Royem w Spodki, w 1997 roku.
Strata duża.