Jethro Tull
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Jethro Tull
Znajomy był w Zabrzu i jest bardzo zadowolony
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
paulek
- -#Lord of the flies

Byłem w Zabrzu, koncert bardzo dobry. Wyborne nagłośnienie, forma muzyczna grajków przednia, set lista jak dla mnie bardzo dobra. Koncert podzielony na dwie części, pierwsza bardziej akustyczna a druga z rockowym zębem z genialnym Dark Ages. Świetny to był koncert; fajnie że na początku prośba Iana o to aby nie nagrywać i fotografować z zastrzeżeniem ze na ostatnim kawałku będzie to można zrobić. I tak było a ludziska fajnie, że si9ę dostosowali. To był mój czwarty raz Jethro Tull i kto wie czy nie najlepszy. Tylko smuteczek został bo derby przerżnięte....
No, to Dark Ages bym posłuchał z ciekawości, choć to nowe współczesne wcielenie JT mnie nie jara w ogóle. Może kiedyś posłucham tych nowych płyt, ale w sumie bez Barre'a to też już nie JT.
Nie słyszałeś ostatnich albumów ale nie jara Cie w ogóle współczesne Jethro Tull
Coś na zasadzie - nie jadłem nigdy szpinaku ale go na pewno nie lubie
Mimo braku Martina ja bym ich nie skreślał bo The Zealot Gene i RökFlöte to niezłe albumy
-
Deleted User 8449
Kolana, cudo, mistrzostwo świata, moc
https://www.youtube.com/watch?v=3c_iQFP3XGg
Nie wiem czy to rock progresywny, ale jeśli to rock progresywny to są szczyty tego gatunku. Podobnie jeśli to hard-rock. Żadnych kołysanek.
Nie wiem czy to rock progresywny, ale jeśli to rock progresywny to są szczyty tego gatunku. Podobnie jeśli to hard-rock. Żadnych kołysanek.
-
Deleted User 8514
Genialne drum intro w wykonaniu BarlowaDeleted User 8449 pisze: ↑wt mar 19, 2024 12:13 am Kolana, cudo, mistrzostwo świata, moc
-
Deleted User 8514
Z całego serca polecam płytę RökFlöte, ciekawy koncept album, najbardziej mi się podoba gwałtowna zmiana dynamiki w kawałkach oraz pomieszanie folka z mocnym metalowym łupnięciem.
Tragedia ten zespół, na razie słuchałem tego christmas cos tam z 2003, ale to kicha, teraz leci ta z 99 roku. Ten flet mi dziala na nerwy (dlatego już prawie wcale nie słucham Camel), nie wiem jak przebrnę przez całą dyskografie, liczę, że te pierwszy płyty będą ciekawsze.
edit: przewinąłem od 4 utworu do przodu, nudy straszne, puszczam inny zespół.
edit: przewinąłem od 4 utworu do przodu, nudy straszne, puszczam inny zespół.
Zajzajer on the Road 2026:
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

"J-Tull Dot Com" to akurat jedna z ich najgorszych, ale jeśli irytuje Cię sam dźwięk fletu to nie wiem czy w ogóle jest sens byś się brał za dyskografię Jethro Tull.
Raz że zaczynasz od dupy strony i zamiast wrzucić na ruszt Aqualung albo Thick as a Brick to odpalasz album świąteczny i Dot Com. To tak jakbyś słuchanie Iron Maiden zaczynał od Virtual XI i Best Of B-Sides. Bez sensu.
A dwa, po co zabierać się za zespół którego znakiem rozpoznawczym jest dzwięk fletu, jak sie tego fletu nie lubi ?
A dwa, po co zabierać się za zespół którego znakiem rozpoznawczym jest dzwięk fletu, jak sie tego fletu nie lubi ?
www.last.fm/user/darkfuneral18
Aqualung i Brick puscilem kiedy 20 lat temu, ale nic nie pamietam, bo bylo po razie (wtedy nie raził mnie flet, teraz wolę inna muzyke) a po to że Killers mi zgrał i chce sie zapoznać
Zawsze zaczynam od końca, tak jak mój ojciec - najbardzizej lubi mięso do obiadu, i najpierw je ziemniaki i surówki a mieso na koniec
tak ja najlepsze płyty zostawiam na koniec.
Zawsze zaczynam od końca, tak jak mój ojciec - najbardzizej lubi mięso do obiadu, i najpierw je ziemniaki i surówki a mieso na koniec
Zważywszy na to że nowsze płyty w 90% są gorsze od tych z pierwszego okresu działaności to niezły masz sposób poznawania muzykiZajzajer pisze: ↑ndz kwie 12, 2026 12:07 am Aqualung i Brick puscilem kiedy 20 lat temu, ale nic nie pamietam, bo bylo po razie (wtedy nie raził mnie flet, teraz wolę inna muzyke) a po to że Killers mi zgrał i chce sie zapoznać![]()
Zawsze zaczynam od końca, tak jak mój ojciec - najbardzizej lubi mięso do obiadu, i najpierw je ziemniaki i surówki a mieso na koniectak ja najlepsze płyty zostawiam na koniec.
www.last.fm/user/darkfuneral18
bo ja właśnie te ''uznawane za najlepsze'' lubię na sam koniec 
Słucham właśnie ''A'' nie takie złe, a wiele osób mówi, że to jedna z ich najsłabszych, jak nie najsłabsza. Teraz mi zostały płyty od debiutu do Stormwatch - tak więc liczę, że coś pyknie, nawet jak nie płyta, to kilka kawałków. Kompozycja z jednej płyty - ''Budapest' słaba, a myślałem, że to jakieś dzieło na miarę Echoes czy Close to the Edge
Thick as a Brick, kompletnie nie porywa, ja tu geniuszu nie słyszę. Może taka muzyka spodobałaby mi się kiedyś, ale nie teraz. Przerost formy nad treścią imo, zostało Aqualung do odsłuchu. Na razie najlepsza ta Gallery, ale to też nie jest jakis top.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

A słuchałeś "Heavy Horses" albo "Stormwatch" ?
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
tak, za bardzo folkowe i jakies takie dziwne, to nie band dla mnie. Leci właśnie ostatnia, ale przysypiam, na razie Cross eyed mary ich najlepszy wałek, ale to moze dlatego dobrze mi sie kojarzy, bo Maiden swietny cover zagralo lepsze to niz oryginal imo