I jeszcze certyfikat!!!
DIO
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 8449
Re: DIO
Nie jestem jakimś wielkim fanem stylu Viviana. Szczerze mówiąc uważam, że jedynym takim niesamowitym gitarowym utworem z płyt Dio jest Egypt. Dużo bardziej pod tym względem podoba mi się Dream Evil i Killing the Dragon. Last in Line od lat podoba mi się bardziej niż Holy Diver. Jest ostrzejsza i są tam rewelacyjne linie melodyczne. Fanem Rainbow in the Dark nigdy nie byłem i nie będę. Tytułowy z Holy Diver też uważam jest gorszy od tytułowego z Last in Line.
Dream Evil nr.1 dlatego, że na tym albumie jest wszystko. Takie streszczenie całej solowej twórczości Dio.
Dream Evil nr.1 dlatego, że na tym albumie jest wszystko. Takie streszczenie całej solowej twórczości Dio.
Chyba rzeczywiście fajna płyta
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Powerslave100
- -#Prisoner

Mój numer 1 z utworów to Faces in the Window. W ogóle Dream Evil mocno dystansuje inne. Moim zdaniem. Nr.2 to Last in Line. Nr.3 to już nie wiem. Kwestia do zastanowienia.