Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Ghost

Post autor: zgo »

Max323 pisze: śr paź 11, 2023 8:15 pm Ciekawa zapowiedź na socialach Ghosta. Remaster Infestissumam z okazji 10 urodzin?
Najak - Tobias umi w $$$
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Czy cokolwiek z tej zapowiedzi wyszło? Wygląda na to że doczekamy się lajwa w kinie, czas najwyższy.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

A to jakaś pierdoła była, na poważny remix jeszcze pewnie poczekamy trochę.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

Podobno film był zajawiany przez Tobiasza już pół roku temu i ma to być fabuła z elementami koncertowymi. Bardzom ciekaw, czekam na szczegóły i oby u nas Multi stanęło na wysokości zadania.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Czyli Through the Never Ghost Edition? ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
johnny_o

Na to chyba wychodzi, oby tylko Tobiasz nie był na swojej wersji stratny ;)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Pewnie chaptery połączone z koncertem w wersji kinowej. Licze, że wyjdzie też wersja z samym koncertem.
Awatar użytkownika
johnny_o

Takie wersje fanowskie krążą na YT od dawna więc trochę bez sensu, zdecydowanie wolałbym sam koncert.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Krążą i brzmią słabo. Ghost to jest zespół, którego raczej nie da się dobrze nagrać z pozycji publiki, za duże instrumentarium. Mam nadzieję na CD/LP z samym audio i w sumie DVD/BR też. Meta mogła sobie kręcić film, ale to było ich n-te wydawnictwo video. Ghost nie ma żadnego.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

Jest kilka koncertów w znośnej jakości, ale chodziło mi o połączone chaptery z jakimiś przebitkami. Chętnie przygarnąłbym boxa Ghost na bogato i prawda - dla Mety to fanaberia po tych wszystkich wydawnictwach, a jeśli chodzi o Ghost to jest ziejąca pustka która pilnie wymaga wypełnienia, oby więc było porządnie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ghost na żywo to maszyna, która nie nawala. Tam wszystko jest na tip top, a temat filmu zaczął się w 2018. Tobias tego nie zaniedba.

Awatar użytkownika
johnny_o

Właśnie dlatego tym bardziej szkoda że ta maszyna się nie doczekała godnej prezentacji - Ceremony and Devotion to tylko audio które wyszło tak sobie. Ale Tobiasz mistrzowsko dba o szczegóły więc sporo sobie po tym filmie obiecuję, jakąkolwiek by nie przybrał formę.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ceremony miało pierwotnie wyjść w zupełnie innej formie. Przed rozłamem został zarejestrowany koncert w formie video, który nie został wydany z uwagi na spór sądowy ze starymi Ghoulami. Osobiście uważam, że Sztokholm 2015 jest tym, co najlepiej dokumentuje erę Meliory. Co prawda nie jest to oficjalna rzecz, ale transmisja radiowa była w naprawdę doskonałej jakości i można tego słuchać jak regularnej koncertówki.
Ostatnio dowiedziałem się, że istnieje też bdb nagranie z czasów Opus, ale jest ekstremalnie rzadkie i ma to raptem kilka osób. Czekam, aż ktoś to wstawi do sieci.

Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Ghost na żywo 2 razy i to jedno z moich największych rozczarowań. Widziałem ich lata temu i było super, był niecodzienny klimat i atmosfera przaśnego horroru, ciekawie postawiona granica pomiędzy pastiszem i powagą. Widziałem ich po sporej przerwie i to było coś paskudnego. Szoł wyreżyserowane na maxa, wyprane z życia i emocji, stroje z dupy. Wśród publiczności byli ludzie z lepszym imidżem niż Tobias. Oczywiście to się sprawdza jako muzyka dla mas i maszynka do robienia hajsu. Mam nadzieję, że kolesia to wciąż cieszy, bo coś tam kiedyś widziałem, że miał ambicję być jak najbardziej popularny.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie da się ukryć, że Ghost przeszedł pewną zmianę i to jest zespół zarobkowy. Kiedyś miał ten fajny klimat rodem z horrorów z Krzysztoferem Lee i Vincentem Pricem, teraz to już raczej rozdmuchane show aspirujące do rangi KISS. Natomiast wykonawczo nie sposób Ghostowi nic zarzucić, bo muzyków Tobias dobiera sobie świetnych. Zrobiło się z tego objazdowe DVD, ale nie oni jedyni przybrali taką konwencję. Co do strojów, to uważam, że niebieskie szaty Papy IV to jest top designu w historii tej kapeli. Aż szkoda, że nigdy nie zawitały do Polski. A ostatnie kostiumy Ghouli, no cóż - z tym ewidentnie nie trafili.

Awatar użytkownika
nameless_charlotte
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: nameless_charlotte »

Ja szczerze mam spory odrzut od obecnej formy Ghosta - ot zrobił się viralowym bandem, którego fanbase wkurza mnie niemiłosiernie. Ale nie ukrywam, ciekawa jestem co Tobiasz Kuźnia wymyśli z tym filmem, pewna jestem, że będzie on zadbany w każdym detalu, bo Bobiasz sobie nie pozwoli na jakiekolwiek niedociągnięcia, ale z drugiej strony obserwując jego i jego działania i mając pewne info jak wiele rzeczy nie przechodzi do późniejszej realizacji - nie nastawiam się aż tak na jakąś wielką rewelację. Trochę czuję, że jednak też content będzie robiony pod bardzo młodą publikę.
proč se říká " miluji tě"? Proč se neřekne třeba... třeba... Vejce?
Awatar użytkownika
johnny_o

No i mamy zajawkę -
https://m.youtube.com/watch?v=JCUxv29tJ8A
Nie mogę się doczekać, mam nadzieję że wzorem Pearl Jam będzie przesunięcie albo możliwość tego 22. bo 20. mam Zombies.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

W Heliosie pojawiły się bilety na film :)
Awatar użytkownika
johnny_o

O, miały być dopiero w czwartek wraz ze zwiastunem. Poczekam na Multi bo Heliosa mam daleko, ale w razie czego w rezerwie będę trzymał tego 22.
Awatar użytkownika
johnny_o

W Multi dni i godziny te same co w Heliosie, bilet kupiony. Czekam na zwiastun w czwartek, chyba bardziej jestem ciekaw fabuły niż koncertu.
ODPOWIEDZ