Ogólnie o koncertach

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Ogólnie o koncertach

Post autor: gumbyy »

Max323 pisze: śr cze 05, 2024 7:10 pm Widzę, że rekiny biznesu z nowym złotym pomysłem. Odchodzą od zasady, że można wchodzić na teren koncertu z bagażem nie większym niż rozmiar A4. Teraz nie można z żadnym i chuy, pora na csa.
No ostatnio na Judasach ciuliki aresztowały mi plecak, bo za duży. Oczywiście depozyt za spore dutki xD

Niedługo portfel trzeba będzie dawać do depo :lol:
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

U mnie ostatnio było zagrożenie burzowe, więc wziąłem małą umbrellę ( oczywiście był zakaz), ale trzymałem w dłoni - na przeszukaniu ręce w górę i macaj pan, na dłoń nie spojrzał -- biorą takich bez gimnazjum ( z trudem wieczorową podstawówkę ukończyli) i potem dziw, że ludzie wnoszo ( finalnie ani kropla deszczu nie spadła heh)
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Raz widziałem gościa z takim plecakiem. Warto się zaopatrzyć w podobny.
Konges-Slojd---Plecak-pluszowy-mis-TEDDY-BEAR---OXFORD-TAN.jpg
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Max323 pisze: śr cze 05, 2024 7:10 pm Widzę, że rekiny biznesu z nowym złotym pomysłem. Odchodzą od zasady, że można wchodzić na teren koncertu z bagażem nie większym niż rozmiar A4. Teraz nie można z żadnym i chuy, pora na csa.
gdzie takie zasady? I za ile zł mozna mieć depozyt?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Taka zasada obowiązywała na Taylorze w stodole. Ponoć identycznie ma być na Toolu w tauronie. Depozyt zawyczaj 50 bezzwrotnie.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ale że nawet nerka nie przejdzie?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

FB_IMG_1717611857757.jpg
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: śr cze 05, 2024 8:21 pm Ale że nawet nerka nie przejdzie?
Na Taylora rzekomo wpuszczano z nerkami.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No to UOKiK powinien to towarzystwo pogonić, bo takie ograniczenie nakładane na konsumenta bardzo mocno godzi w jego osobę

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Kupując bilet, akceptujesz regulamin - więc UKOiK nic do tego. Natomiast tutaj raczej jest to nowy pomysł i nie było tego w regulaminie w momencie kupna biletu ( ale pewnie jest furtka - nie podoba się to masz zwrot za bilet i won )
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Jakby mi mieli oddać hajs, żebym nie poszedł na koncert sr00la to bym brał hajs :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

thorgal_30 pisze: śr cze 05, 2024 9:09 pm Kupując bilet, akceptujesz regulamin - więc UKOiK nic do tego. Natomiast tutaj raczej jest to nowy pomysł i nie było tego w regulaminie w momencie kupna biletu ( ale pewnie jest furtka - nie podoba się to masz zwrot za bilet i won )
To nie jest tak, że do regulaminu można wrzucać byle jakie postanowienia.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Schizoid pisze: śr cze 05, 2024 8:34 pm No to UOKiK powinien to towarzystwo pogonić, bo takie ograniczenie nakładane na konsumenta bardzo mocno godzi w jego osobę
+1
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zasadę żadnych bagaży wymyślono na ostatnią chwilę. Wcześniej w regulaminie wisiał standardowy format a4.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

thorgal_30 pisze: śr cze 05, 2024 9:09 pm akceptujesz regulamin - więc UKOiK nic do tego.
Jeżeli zapisy regulaminu łamią prawo, to UOKiK może spokojnie karać za takie wywijasy. Nawet Inspekcja Handlowa by mogła na takim evencie zrobić wizytę i swoje stwierdzić. W zasadzie to nawet niewpuszczenie na teren festiwalu posiadacza biletu, który uchylałby się od takiej bzdury, jest w jakiś sposób naruszeniem praw konsumenckich.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ogólnie to jest fatalna wiadomość dla koczujących. Ja na szczęście rzadko występuję w tej roli, ale jeżeli już to robię, to nerka jest wyposażeniem nieodzownym. Zatyczki do uszu, jakieś leki, fajki, powerbank, flaga... No gdzieś to trzeba upchnąć. A ze względów bezpieczeństwa wolę czasami przerzucić sobie do nerki bardziej strategiczne przedmioty (np. klucze czy dokumenty) i mieć je na piersi, zamiast co jakiś czas sprawdzać po kieszeniach, czy nikt mi niczego nie podwędził.

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Wczoraj spełniłem jedno z nielicznych ostałych mi się jeszcze koncertowych marzeń, takie z gatunku: nie sądziłem że kiedyś będę miał okazję. W Pradze zagrał zespół †††, czyli poboczny projekt Chino Moreno z Deftonesów i Shauna Lopeza. Zespół ten w latach 2011-2014 wydał trzy EPki, które potem zebrał na swoim debiutanckim longplayu "Crosses", zrobił trasę po Ameryce i... zamilkł na blisko dekadę. Zaczęli działać dopiero w ostatnich latach, co poskutkowało kolejną EPką, drugą płytą studyjną, trasą po Stanach i tak! również trasą po Europie :) Zaczęła się ona w środę w Hamburgu - gdzie supportowali Avenged Sevenfold (toteż czekam na opinię naszego Smarowacza - czy stwierdzi że "co to za g....", czy "wtedy to jeszcze piłem w knajpie koło areny" :mrgreen: ), natomiast wczoraj miał miejsce pierwszy headlinerski set - w Pradze. Z racji, że polscy bookerzy popisali się, cóż.. jak zazwyczaj, to praski koncert był mocno "nasz", język polski było słychać na każdym kroku.

Bardzo mi się podobało. Panowie są w świetnej formie, setlista zawierała same perełki (siłą rzeczy - mając dwie płyty w dorobku, wybór nie jest za duży :D), klub klimatyczny, czeska publika jak zawsze na poziomie. Zabrakło mi tylko "Bermuda Locket" i "Protection", a sam występ móglby być dłuższy, bo trwał 1h i 20 min. Chociaż rozumiem, Chino uwijał się na scenie jak szalony, dłużej mogłoby być ciężko, taki czas trwania to standard też w USA. Panowie zmieścili w tym czasie 19 kawałków, więc nie mogę narzekać. Chętnie jeszcze kiedyś powtórzę ich koncert. I nabrałem też ochoty na zobaczenie znowu Deftonesów.
Deleted User 8479

Post autor: Deleted User 8479 »

Widziałem ich, będzie w relacji za niedlugo
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Shedao Shai pisze: pt cze 07, 2024 9:43 am Wczoraj spełniłem jedno z nielicznych ostałych mi się jeszcze koncertowych marzeń, takie z gatunku: nie sądziłem że kiedyś będę miał okazję. W Pradze zagrał zespół †††, czyli poboczny projekt Chino Moreno z Deftonesów i Shauna Lopeza. Zespół ten w latach 2011-2014 wydał trzy EPki, które potem zebrał na swoim debiutanckim longplayu "Crosses", zrobił trasę po Ameryce i... zamilkł na blisko dekadę. Zaczęli działać dopiero w ostatnich latach, co poskutkowało kolejną EPką, drugą płytą studyjną, trasą po Stanach i tak! również trasą po Europie :) Zaczęła się ona w środę w Hamburgu - gdzie supportowali Avenged Sevenfold (toteż czekam na opinię naszego Smarowacza - czy stwierdzi że "co to za g....", czy "wtedy to jeszcze piłem w knajpie koło areny" :mrgreen: ), natomiast wczoraj miał miejsce pierwszy headlinerski set - w Pradze. Z racji, że polscy bookerzy popisali się, cóż.. jak zazwyczaj, to praski koncert był mocno "nasz", język polski było słychać na każdym kroku.

Bardzo mi się podobało. Panowie są w świetnej formie, setlista zawierała same perełki (siłą rzeczy - mając dwie płyty w dorobku, wybór nie jest za duży :D), klub klimatyczny, czeska publika jak zawsze na poziomie. Zabrakło mi tylko "Bermuda Locket" i "Protection", a sam występ móglby być dłuższy, bo trwał 1h i 20 min. Chociaż rozumiem, Chino uwijał się na scenie jak szalony, dłużej mogłoby być ciężko, taki czas trwania to standard też w USA. Panowie zmieścili w tym czasie 19 kawałków, więc nie mogę narzekać. Chętnie jeszcze kiedyś powtórzę ich koncert. I nabrałem też ochoty na zobaczenie znowu Deftonesów.

Mega zazdro... to jeden z zespołów, które mam na swojej liści. Bardzo żaluje, ze nikt Crosses nie ściagnal do PL w czasie tej trasy.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Byłem w poniedziałek na koncercie Alice'a Coopera w Pardubicach. Bardzo mi się podobało. Alice w świetnej formie, a jak na swój wiek to w ogóle. Nie widać że na scenie występuje emeryt :) Bardzo dobra setlista. Muzycy w jego zespole również dobrze dobrani. Ekstra show. Cieszę się, że się wybrałem.

Na plus tez miejscówka, czyli Enteria Arena - dość wiekowa, nieduża, dzięki temu nawet mając gorsze bilety widzi się wykonawcę całkiem dobrze. Parę koncertów już tam się odbyło, ja byłem na dwóch i chętnie będę wybierał w przyszłości tę opcję. Polecam.
ODPOWIEDZ