03/05/2025 - Joe Bonamassa - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
03/05/2025 - Joe Bonamassa - Warszawa
Koncert na Torwarze. Bilety: 350-950 zł. Cenowo z dupy. Czy on jest warty większych pieniedzy? Pytam bez ironii - nigdy nie widziałem go na żywo się i sie zastanawiam.
https://www.last.fm/user/kamooo
Re: 03/05/2025 - Joe Bonamassa - Warszawa
Dla maniaków kolekcjonerskich, bardzo rzadkich gitar - tak
Raz widziałem, wystarczy.
-
Deleted User 4876
Nie no muzycznie to się broni, też raz byłem bo gratis wlotka, a ceny na niego są zawsze z dupy. Ktoś sobie umyślił, że kolo będzie kasował więcej niż Clapton i się tego schematu trzyma.
I chyba mu się wszystko zgadza bo pomimo takich cen Spodek dwa miesiące temu wypełnił
Drogo, ale dla mnie warto.
Drogo, ale dla mnie warto.
Z tym Claptonem nie przesadzałbym. 194,50 GBP za koncert w Royal Albert Hall miesiąc temu. Fakt, że Torwar to nie RAH i atmosfery nie ma co porównywać, ale z drugiej strony Clapton gra 90 minut, Joe natomiast te 2 godziny wykręca. Zawsze można spojrzeć jeszcze w Berlinie. Ostatnio były po tyle co w Katowicach, w okolicach 250 PLN. Skoro Spodek się wyprzedał, to ceny trzeba było podnieść o stówkę. Zobaczymy czy Niemcy również podniosą.
Uważam, że Joe to kawał grańska i generalnie warto, chociaż raz.
Po prostu według mie już wszystko widziałem/słyszałem od niego, co miałem usłyszeć
Po prostu według mie już wszystko widziałem/słyszałem od niego, co miałem usłyszeć
-
Deleted User 4876
Wiesz za Gilmoura w RAH płaciłem 100 GBP wtedy gdy Joe w PL kasował po 5 stówek, ok nikt nie ma zastrzeżeń co do jego talentu, to raczej jego management forsuje stawki, które czynią jego gigi towarem ekskluzywnym
Czyli dochodzimy do wniosku, ze te koncerty w RAH nie wypadają wcale tak drogo w stosunku do obskurnych hal 
-
Deleted User 4876
Wniosek jest taki że obskurna hala generuje mniejszy koszy i ceny mogłyby być niższe ale który org zrezygnuje z różnicy hehe.
Ostro kogoś pojebało z tymi cenami.
Młody człowiek, jeszcze zdążę dotrzeć na koncert.
Odpuszczam
Odpuszczam
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
średnio się ten koncert sprzedaje, może jakieś promki będą?!
https://biletyna.pl/event/view/id/439856
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Prawie 700 zł za zwykłą trybunę na Torwarze? Tutaj nawet jakby obniżyć ceny o 50%, to wciąż byłoby drogo.krusejder pisze: ↑śr mar 05, 2025 11:31 pm średnio się ten koncert sprzedaje, może jakieś promki będą?!
Joe musi jakoś opłacać kolejne kolekcjonerskie gitary i wzmaki 
Na JB wyłączność (chyba) w Polsce ma jakaś złodziejska agencja koncertowa Delta czy coś takiego. Zawsze koncerty JB miałuly tu absurdalnie drogie bilety, nawet droższe niż w Niemczech. Nie porównywałem na obecnej trasie, ale to może być znowu ten przypadek. Chciałoby się go zobaczyć jeszcze raz (byłem w Spodku chyba w 2019 roku), ale nie za taką cenę.
Z ciekawości sprawdziłem sprzedaż innych koncertów. W Oberhausen górne trybuny za 52,5 EUR. Jakikolwiek komentarz wydaje się zbędny.
Ehh, szkoda gadać.
Był ktoś?
Ja miałem ochotę ale ceny zrobiły swoje a szykowało się na powtórkę ze Spodka przed rokiem - ponadto zobaczę Joe za miesiąc z hakiem z BCC
Ja miałem ochotę ale ceny zrobiły swoje a szykowało się na powtórkę ze Spodka przed rokiem - ponadto zobaczę Joe za miesiąc z hakiem z BCC