Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Ghost

Post autor: zgo »

WICKER MAN pisze: pt cze 21, 2024 2:39 pm (...) ujęcia (dużo dogrywek z ujęciami twarzy Papy - kręconych ewidentnie bez publiczności, ale bardzo efekciarskich) (...)
Podczas koncertu biegał gość po scenie z kamerą przyczepioną do torsu i nagrywał Tobiasa z bliska ;) Na pewno na utworach, na których były tancerze
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie wiem, czy kogoś tutaj to interere, ale będzie oficjalny rzut reprintów starych koszulek Subvision

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Udało mi się zamówić limitowaną kasetkę z OST. 110 zł wyszło.
https://store.loudersound.com/
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Aż się zdziwiłem, że na kasecie zmieścili całą tracklistę, ale potem sobie przypomniałem, że w sumie to jest dość pojemny format. Ciekawi mnie, czy koncert wyjdzie na VHS ;) W zasadzie w ogóle bym się nie zdziwił.

Natomiast niestety wychodzi na to, że wersje streamingowe RHRN również będą obcięte, a szkoda.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Koncert będzie do obejrzenia w streamingu na Veeps od 20 lipca. Można wykupić dostęp 48h za jakieś chore pieniądze, ale pewnie jeszcze tego samego dnia wyląduje tam, gdzie trzeba ;) Samo Veeps jest własnością Live Nation, więc to sporo tłumaczy. Pewnie niedługo po tym będzie można zamówić wersję fizyczną, bo naprawdę wątpię, żeby przepuścili taką okazję do trzepania hajsu.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mam w 720p :wink:

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

O, dzięki za przypomnienie - w nawale innych premier i koncertów zdążyłem zupełnie zapomnieć o OST. W piątek kupię CD i na razie starczy, choć będę czekał na jakieś grubsze wydanie DVD/BR. Veeps za prawie stówę nawet z bonusowym materiałem to gruba przesada, skoro już dwa razy widziałem w kinie za w sumie mniej.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Mam zamówiony OST i w sumie zacząłem się zastanawiać, czy to będzie koncert, czy takie best of. W końcu jak OST, to nie live, może to będą znane od dawna studyjne wersje... I to by też tłumaczyło, dlaczego jest 1 CD, a nie 2 CD.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
johnny_o

E, o tym nie pomyślałem... Chyba mało prawdopodobne i mam nadzieję że nie. Ale wtedy tym bardziej należałoby oczekiwać późniejszego wydania na wypasie. Zajawkowe Absolution było jednak z koncertu.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To jest koncertówka okrojona o kilka utworów.

Puszczam sobie video fragmentami. Kurdebele, ale to jest dobrze sfilmowane. Część ujęć jest wręcz filmowa.
Ostatnio zmieniony pn lip 22, 2024 10:10 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Ghost to dla mnie obecnie grupa na maxa nastawiona na robienie hajsu, nie czuję tam żadnej pasji, a tylko chłodną kalkulację, żeby sprzedać więcej głupot. Także nic mnie nie zdziwi i stąd moje podejrzenia :P
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W ostatnim czasie wyszła już kompilacja (dziwna swoją drogą) i nie sądzę, żeby w najbliższym czasie wydawali cokolwiek tego typu.

Awatar użytkownika
johnny_o

W sensie 13 Commandments? To zdaje się tylko playlista, a greatest hits z prawdziwego zdarzenia nie było, w sensie w formie fizycznej. Tak czy inaczej zgadzam się że starczy i tego, poza tym epek z coverami i czego tam jeszcze, czekam więc na objawienie bliźniaka i nowy album jeszcze w tym roku.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A cholera wie, czy będzie w tym roku. Tobias ponoć powiedział, że po filmie zrobi sobie dłuższą przerwę. Z drugiej strony mówił też, że pracował równocześnie nad filmem i płytą, a album ma się ukazać wcześniej, niż mogłoby się wydawać. No zobaczymy. Słucham sobie tego RNRN i ostatecznie może mi wystarczyć na drugą połowę roku.

Awatar użytkownika
johnny_o

Ja go jednak trzymam za słowa - So let us pray for more in 2024 ;)
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Schizoid pisze: pn lip 22, 2024 10:42 pm A cholera wie, czy będzie w tym roku. Tobias ponoć powiedział, że po filmie zrobi sobie dłuższą przerwę. Z drugiej strony mówił też, że pracował równocześnie nad filmem i płytą, a album ma się ukazać wcześniej, niż mogłoby się wydawać. No zobaczymy. Słucham sobie tego RNRN i ostatecznie może mi wystarczyć na drugą połowę roku.
W przyszłym roku na pewno bedzie grał trase i duze festiwale, czy to sie bedzie wiazac z plyta to nie wiem
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Oni nie trasują bez nowego materiału, więc na 100%

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Nowy album ukaże się jeszcze w tym roku - prawdopodobnie w okolicy listopada i będzie połączony z kolejną trasą po Stanach. Zatem obstawiam, że nowego Papę i pierwszy singiel (jeśli Future Is A Foreign Land nie trafi na płytę) poznamy już za miesiąc z hakiem. Kilka tygodni temu wpadłem na Tobiasa przy okazji koncertu Becura Dyniaka w Sztokholmie i potwierdził, że Europa planowana jest na I kw. 2025 (a do tego pewnie festiwale latem 2026 - m.in. headline na Download).

P.S. Ta dłuższa przerwa Tobiasa to właśnie kilka mscy od połowy czerwca do października - jak na niego to naprawdę długa przerwa. ;)
Awatar użytkownika
johnny_o

Tak jak przypuszczałem, ale miło że jakieś konkretne info :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja słyszałem, że tym razem odmówili Download, bo chcieli grać hale w UK, ale kij wie.

ODPOWIEDZ