30/08/2024 - Paul Di'Anno - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: 30/08/2024 - Paul Di'Anno - Kraków
Szkoda Paula? Nie. Sam sobie to zrobił. Miał szansa, żadna szkoda, mógł podbić świat, naprawdę, nawet bez Maiden. Kto na te gigi idzie i narzeka, jest sam sobie winien....
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Fajnie się czytało, nawet kilka razy śmiechłem ale tak - żenada i Paul sam sobie winien.
Mniej więcej czegoś takiego się spodziewałem - ja Paula widziałem przy okazji na KiT Rising 2022 - to był jego drugi koncert po powrocie i brzmiało to jeszcze w miarę akceptowalnie (jak na niego) - ale przykładowo ponoć ten gig był 2 dni po tym, jak wyszedł ze szpitala, a na scenie ciągle walił wódę i palił fajki. Szumnie po koncercie mówiono, że to był ostatni koncert jaki grał na wózku, no co z tego wyszło, to widać
Forum internetowe to poważna sprawa.
A i ten cały Stjepan zapowiada w grudniu 4 kolejne występy Paula w Polsce, jakby komuś było mało wrażeń
A ja zapamiętam estradowo Paul'a w dosyć fajny sposób. Zagrzeb 2022, Pierwszy mój gig po pandemii, dzień przed Maiden.
Paul przez jakieś pierwsze 6-7 numerów przeniósł mnie do Early Days DVD, potem był lekki zjazd ale nie taki, jak prezentuje obecnie.
Wówczas wydawało mi się, że to nie będzie równia pochyła. Mam podpis, zdjęcie i wspomnienia. A no i Wrathchild z naprawdę niezłym scream'em z tego gigu:
https://www.youtube.com/watch?v=jxDPy60ZJ2o
Paul przez jakieś pierwsze 6-7 numerów przeniósł mnie do Early Days DVD, potem był lekki zjazd ale nie taki, jak prezentuje obecnie.
Wówczas wydawało mi się, że to nie będzie równia pochyła. Mam podpis, zdjęcie i wspomnienia. A no i Wrathchild z naprawdę niezłym scream'em z tego gigu:
https://www.youtube.com/watch?v=jxDPy60ZJ2o
No ten koncert na KiT jeszcze chyba na tej fali popłynął, bo wtedy brzmiało to też w miarę znośnie - podejrzewam, że ilość koncertów jakie on obecnie grywa łączony z problemami zdrowotnym, wiekiem i kompletnym nie dbaniem o siebie dał taki efekt jaki mamy teraz
-
Deleted User 8263
Facet z Chorwacji na oficjalnym forum FC regularnie opisuje to co Paul odpierdala. Facet ma tryb totalnej autodrstrukcjiblackcocker pisze: ↑wt wrz 03, 2024 12:31 am Szkoda Paula? Nie. Sam sobie to zrobił. Miał szansa, żadna szkoda, mógł podbić świat, naprawdę, nawet bez Maiden. Kto na te gigi idzie i narzeka, jest sam sobie winien....
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Zawsze taki był, dlatego z IM wyleciał. Ma być film biograficzny o jego życiu i karierze, jeszcze może się okazać, że taki Marilyn Manson to bardzo grzeczny chłopiec.Dzosef pisze: ↑śr wrz 04, 2024 1:04 pmFacet z Chorwacji na oficjalnym forum FC regularnie opisuje to co Paul odpierdala. Facet ma tryb totalnej autodrstrukcjiblackcocker pisze: ↑wt wrz 03, 2024 12:31 am Szkoda Paula? Nie. Sam sobie to zrobił. Miał szansa, żadna szkoda, mógł podbić świat, naprawdę, nawet bez Maiden. Kto na te gigi idzie i narzeka, jest sam sobie winien....
Jakieś szczegóły ?Dzosef pisze: ↑śr wrz 04, 2024 1:04 pmFacet z Chorwacji na oficjalnym forum FC regularnie opisuje to co Paul odpierdala. Facet ma tryb totalnej autodrstrukcjiblackcocker pisze: ↑wt wrz 03, 2024 12:31 am Szkoda Paula? Nie. Sam sobie to zrobił. Miał szansa, żadna szkoda, mógł podbić świat, naprawdę, nawet bez Maiden. Kto na te gigi idzie i narzeka, jest sam sobie winien....
www.last.fm/user/darkfuneral18
Widzę, że wyobraźnia ma się świetnie, RalfPiotr Lange pisze: ↑śr wrz 04, 2024 1:30 pmZawsze taki był, dlatego z IM wyleciał. Ma być film biograficzny o jego życiu i karierze, jeszcze może się okazać, że taki Marilyn Manson to bardzo grzeczny chłopiec.Dzosef pisze: ↑śr wrz 04, 2024 1:04 pmFacet z Chorwacji na oficjalnym forum FC regularnie opisuje to co Paul odpierdala. Facet ma tryb totalnej autodrstrukcjiblackcocker pisze: ↑wt wrz 03, 2024 12:31 am Szkoda Paula? Nie. Sam sobie to zrobił. Miał szansa, żadna szkoda, mógł podbić świat, naprawdę, nawet bez Maiden. Kto na te gigi idzie i narzeka, jest sam sobie winien....
-
Deleted User 8263
Jak będę miał chwilę to mogę to zredagowacKevin18 pisze: ↑śr wrz 04, 2024 2:56 pmJakieś szczegóły ?Dzosef pisze: ↑śr wrz 04, 2024 1:04 pmFacet z Chorwacji na oficjalnym forum FC regularnie opisuje to co Paul odpierdala. Facet ma tryb totalnej autodrstrukcjiblackcocker pisze: ↑wt wrz 03, 2024 12:31 am Szkoda Paula? Nie. Sam sobie to zrobił. Miał szansa, żadna szkoda, mógł podbić świat, naprawdę, nawet bez Maiden. Kto na te gigi idzie i narzeka, jest sam sobie winien....
W skrócie, facet zalatwia Paulowi leczenie w Chorwacji, a ten potrafi je przerwac, wziac kase, leciec do UK, rozjebac siano i tak w kółko.
Możesz wrzucić jak będziesz miał chwilę. Dzięki z góry szefie. Co by nie było, Paul to kawał historii Maiden i mimo wszystko żal że tak się potoczyło jego życie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Tak, teraz pisał ten Stjepan że będzie już mu potrącał z góry kasę z koncertów i sam na siłę mu płacił za leczenie a jak tym razem znowu coś odjebie to już nie będzie się tym zajmował a tylko organizował mu koncerty jako menago
Tak jak już wskazał @Blackcocker, facet sam sobie zgotował ten los i ja go skreśliłem lata temu. Czy szkoda mi Paula? W jakimś sensie tak, bo to marnowanie talentu. Uważam, że może nie był wybitny, ale mógł sobie mieć karierę na poziomie Blaze'a, nawet większą, bo Maiden to marka. Ale sam jest sobie winien.
Właśnie to porównanie Blaze vs Paul jest dość ciekawe. Jeden z nich miał możliwości, miał dobre "CV". Drugi możliwości miał skromniejsze, a jego okres w Maiden zyskał rehabilitację dopiero kawałek czasu po fakcie, ale niestrudzenie wkłada w to wszystko serce i wysiłek. Gdzie jeden, a gdzie drugi?
Właśnie to porównanie Blaze vs Paul jest dość ciekawe. Jeden z nich miał możliwości, miał dobre "CV". Drugi możliwości miał skromniejsze, a jego okres w Maiden zyskał rehabilitację dopiero kawałek czasu po fakcie, ale niestrudzenie wkłada w to wszystko serce i wysiłek. Gdzie jeden, a gdzie drugi?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Powiem Wam, że jak tam czytam to wszystko, to jeśli przyjedzie do Wrocka to przejdę się zobaczyć ten... show xD
W sumie, to obaj są w dość podobnych miejscach pod kątem statusu - jednak dwie pierwsze płyty Maiden to przy całej mojej sympatii do płyt z BB to inny poziom. No ale właśnie - Blaze solowo coś sobą prezentuje (chociaż ostatnie jego płyty są dramatycznie słabe, jak z czytanki dla przedszkolaka "mój pierwszy album heavy metalowy") i często grywa na koncertach maksymalnie po parę utworów Maiden. Dianno kiedyś jeszcze grał jakieś tam pojedyncze utwory z albumu Murder One, teraz już w ogóle nie zachowuje żadnych pozorów
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
U mnie z Wawą to samoShedao Shai pisze: ↑śr wrz 04, 2024 10:25 pm Powiem Wam, że jak tam czytam to wszystko, to jeśli przyjedzie do Wrocka to przejdę się zobaczyć ten... show xD
Jakże inna relacja niż ta Kuby... Ten Stjepan to jakiś masochista?
https://muzyka.interia.pl/metal/news-sc ... Id,7771503
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Przecież właśnie Stjepan Juras potwierdził tą informację, mówił o premierze z końcem roku.nugz pisze: ↑śr wrz 04, 2024 8:32 pmWidzę, że wyobraźnia ma się świetnie, RalfPiotr Lange pisze: ↑śr wrz 04, 2024 1:30 pmZawsze taki był, dlatego z IM wyleciał. Ma być film biograficzny o jego życiu i karierze, jeszcze może się okazać, że taki Marilyn Manson to bardzo grzeczny chłopiec.![]()
Miałem na myśl MM