20-21/10/2025 - Sting - Kraków/Gliwice

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

20-21/10/2025 - Sting - Kraków/Gliwice

Post autor: johnny_o »

STING 3.0
20.10.2025 – TAURON Arena Kraków
21.10.2025 - PreZero Arena Gliwice

STING - 17-krotny zdobywca nagrody Grammy wyrusza w trasę koncertową „STING 3.0”. Podczas wyjątkowych koncertów towarzyszyć mu będą: wirtuoz gitary i wieloletni współpracownik Dominic Miller oraz dynamiczny perkusista Chris Maas (Mumford & Sons, Maggie Rogers). Wykonają najbardziej elektryzujące hity z ponadczasowej dyskografii Stinga.

STING 3.0 to nowa, dynamiczna era w muzyce, prezentująca utwory z jego obszernego dorobku. Podczas koncertu usłyszymy również nowy utwór "I Wrote Your Name (Upon My Heart)". To dzieło koncertowego trio, a za miks odpowiada Robert Orton – czterokrotny zdobywca nagrody Grammy.

Przedsprzedaż na stronie artysty rusza we wtorek, 12 listopada o godz. 13:00 na www.sting.com

Przedsprzedaż Ticketmaster rozpocznie się w czwartek, 14 listopada o godz. 12:00
Sprzedaż ogólna zaczyna się w piątek, 15 listopada o godz. 12:00 na www.LiveNation.pl

Jak już założyłem pierwszy temat koncertowy... Sting tyle razy u nas grał a jeszcze go nie widziałem, rozważam więc mocno.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 20/10/2025 - Sting - Kraków

Post autor: Shedao Shai »

Ja też go nigdy nie widziałem, co roku sobie obiecuję że nadrobię i nigdy nie wychodzi. Tak samo mam z Lennym Kravitzem i miałem ze Scorpionsami (udało się w tym roku). Ci artyści perfekcyjnie balansują u mnie na granicy "o, będzie grał, rozważam" a "ee, drogo, termin kiepski, nie chce mi się" xD
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Może w końcu się uda... xD choć pewnie nie :lol: ceny zawsze mnie odstraszają od koncertów tego pana, którego zobaczyłbym tylko z ciekawości i sentymentu do paru ballad ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
johnny_o

U mnie Sting jest wręcz wzorcem tego co napisałeś. Lenny dla mnie meh a Scorpions uwielbiam więc to zupełnie inne półki - na pierwszego nie chciało mi się swego czasu za darmo, a drugich żałuję że widziałem tylko trzy razy.
No właśnie, tylko i aż ;)
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Zobaczę jak będzie z dostępnością i ceną biletów bliżej koncertu.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Gra dużo Police na tej trasie (w sumie jak zawsze, a wiadomo że to jeden z najlepszych zespołów na świecie), ale kurde chyba bardziej bym wolał zobaczyć Copelanda z tym materiałem...może może
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Sardi pisze: wt lis 12, 2024 9:05 pm Gra dużo Police na tej trasie (w sumie jak zawsze, a wiadomo że to jeden z najlepszych zespołów na świecie), ale kurde chyba bardziej bym wolał zobaczyć Copelanda z tym materiałem...może może
O ile nie wytnie 5 kawałków z setu w trakcie trasy, jak to było ostatnio przy okazji koncertu w Warszawie :wink:.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Shedao Shai pisze: wt lis 12, 2024 2:33 pm Ja też go nigdy nie widziałem, co roku sobie obiecuję że nadrobię i nigdy nie wychodzi. Tak samo mam z Lennym Kravitzem i miałem ze Scorpionsami (udało się w tym roku). Ci artyści perfekcyjnie balansują u mnie na granicy "o, będzie grał, rozważam" a "ee, drogo, termin kiepski, nie chce mi się" xD
Mam tak samo. Tzn. widziałem Stinga w The Police, ale solo nigdy. A już parę razy byłem "blisko". Kraków - lokalizacja, dla mnie, niezła. Więc może w 2025 się w końcu uda.
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

GA - miejsce stojące : 394,00 zł
Miejsce siedzące : 424,00 zł–1166,00 zł
Oficjalny bilet Platinum : 748,00 zł–1898,00 zł

Trybuna dolna blisko 1200 zł, i to nie żadne platinum, szok.

Co ciekawsze, zauważyłem, że od jakiegoś czasu LN/TM już nie oznacza trybun z bocznym/ograniczonym widokiem (które zazwyczaj były szczyptę tańsze) i trafiły do jednego worka z normalnymi miejscówkami...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Dobrze, że już widziałem i nawet się nie muszę zastanowiać nad ewentualnym kolejnym razem. Koncerty przyjemne daje, ale te ceny tak co najmniej o połowę przesadzone, szczególnie biorąc pod uwagę aktualną formę wokalną Stinga.
Awatar użytkownika
johnny_o

Saimon1995 pisze: wt lis 12, 2024 10:32 pm Mam tak samo. Tzn. widziałem Stinga w The Police, ale solo nigdy. A już parę razy byłem "blisko". Kraków - lokalizacja, dla mnie, niezła. Więc może w 2025 się w końcu uda.
Zazdro, miałem jechać do Chorzowa ale nie wyszło, podobnie z Genesis i do dziś żałuję bardzo.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Doszedł koncert w Gliwicach dzień później.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Re: 20-21/10/2025 - Sting - Kraków/Gliwice

To chyba znak, żebym w końcu go zobaczył (solo) na żywo. :wink: Bliżej miałbym tylko Katowice. Więc na Gliwice narzekać nie zamierzam.
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Ktoś spadł z krzesła i mocno głową walnął, by 2,5h czekania dawać od otwarcia bram do startu
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

To chyba po to, by zjeść zapiekankę, popić piwem dwuipółprocentowym rozrzedzonym i załapać klimat ogólnie.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Żona była. Któryś tam już raz na nim. Mówi że słabiej jak dwa lata temu. Ale Tauron dobity jak ostatnim razem pod sufit.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

W 2008 widziałem The Police, po prawie dwóch dekadach znów dziś usłyszę te słynne numery. I przy okazji posłucham solowych klasyków Stinga. :dance: Sytuacja win-win.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Po długomiesięcznych rozważaniach ostatecznie zdecydowałem się pójść na wczorajszego Stinga w Tauron i absolutnie nie żałuję.

Formuła 3.0 jest niby nawiązaniem do The Police, stąd setlista w połowie zajęła się przypominaniem materiału macierzystego zespołu Gordona, co finalnie było głównym powodem mojej wczorajszej obecności. Chris Maas na garach to przekocur, grający z ogromnym szacunkiem partie mistrza Copelanda i innych tuz perkusji współpracująćych z Żądłem podczas kariery solowej. W zasadzie jedyny mankament to to, że Dominic Miller momentami grał za rzadko - miało się wrażenie że słyszymy tylko bębny i wokal, bo bas był mega cicho. Poza tym nagłośnienie - żyleta, tak samo zresztą jak wokal Stinga (mimo kilku zmian tonacji, najbardziej słyszalna to ta w otwierającym koncert Message). Najlepiej wypadły te bardziej wpierdolowe momenty, jak So Lonely, czy Can't Stand Losing You z bridgem z Reggata de Blanc. Szkoda, że wywalił w stosunku do zeszłego roku dwa bardzo ważne utwory Policjantów - Voices Inside My Head i Synchronicity II, ale za to wleciało Wrapped Around Your Finger, czyli chyba mój ulubiony numer londyńskiego trio.

Miłą niespodzianką było wykonanie Fragile wraz z gościnnym występem legendarnego (stwierdzenie nie na wyrost, wystarczy zerknąć na jego CV) Mino Cinelu - oryginalnego perkusjonisty z płyty ...Nothing Like the Sun - jedyny raz na trasie - Mino kilka dni temu grał w Krakowie ze swoim zespołem i po prostu chyba został na miejscu :)

pozdro dla manicheana
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Stinga miałem na liście do odhaczenia od dobrych 7 lat. Lenistwo brało dotychczas górę - wszystkie koncerty Żądła na Tauronie za ten czas odpuściłem. Na tegoroczny koncert też nie miałem ciśnienia. Znowu miałem go gdzieś z tyłu głowy, ale nie zbierało mi się przy tych cenach by bawić się w kupowanie biletu zbyt wcześnie. Niechęć (grają teraz trasę) do mniejszych koncertów w Krk tej jesieni skłoniła mnie w weekend, by jednak kopsnąć się na staruszka.

I była to spoko decyzja. Bo mimo, że The Police i solowego Gordona nie słucham już ostatnimi czasy za wiele, to ta muzyka rozgrzewa człowieka na żywo bez żadnych przygotowań. Jedne aranżacje pozycji klasycznych mnie kupiły, inne nie. Mniej znane kawałki z solowej kariery Żądła siedziały zadziwiająco dobrze, jako że kilka z nich było nastawionych na szpanowanie grą na instrumentach przez kilka minut. Sting wokalnie nadal wyciąga naprawdę elegancko. Udane 1h 50 min koncertu.

Pozdro dla Sarda
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Sardi pisze: wt paź 21, 2025 1:46 pm
Miłą niespodzianką było wykonanie Fragile wraz z gościnnym występem legendarnego (stwierdzenie nie na wyrost, wystarczy zerknąć na jego CV) Mino Cinelu - oryginalnego perkusjonisty z płyty ...Nothing Like the Sun - jedyny raz na trasie - Mino kilka dni temu grał w Krakowie ze swoim zespołem i po prostu chyba został na miejscu :)
Właśnie trochę mnie zdziwiło, że gość wszedł tylko na ostatni utwór, bo raczej średnio by jeździł z nimi całą trasę. Bardzo fajny guest appearance.
ODPOWIEDZ