22/06/2025 - Avenged Sevenfold - Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
22/06/2025 - Avenged Sevenfold - Wrocław
Po 10 latach przerwy Avenged Sevenfold zagrają w Polsce! Amerykańska grupa przywiezie swój spektakl do Wrocławia – koncert odbędzie się 22 czerwca we wrocławskiej Hali Stulecia.
Opisując muzykę większości zespołów metalowych nie sposób uniknąć przymiotników dookreślających podgatunek metalu jakim się parają – thrash, power, heavy, death… W przypadku Avenged Sevenfold można to sobie darować – Amerykanie nie mieszczą się w żadnej z wąskich szufladek, to po prostu 100 procent metalu w metalu!
Z drugiej strony ten kalifornijski zespół nie boi się eksperymentów, bez wahania absorbując skrajne wpływy – od nu-metalu i metalcore’a potrafią przejść do podniosłego, operowego power metalu czy wręcz progrocka, a M. Shadows wszystko to fantastycznie wyśpiewać. Ich ostatni album – „Life Is But a Dream...” – dowodzi, że ta artystyczna wizja nie uznaje żadnych granic i kompromisów.
Specjalna przedsprzedaż Artist’s Presale, z hasłem udostępnianym fanom bezpośrednio przez zespół, rusza już 5 grudnia, punktualnie o 10:00 i potrwa do 6 grudnia, do 9:59.
Otwarta sprzedaż rozpocznie się 6 grudnia o 10:00.
Bilety dostępne będą w serwisie ebilet.pl
Na koncert zaprasza Mystic Coalition, organizator Mystic Festival. To sojusz firm o bogatym doświadczeniu na rynku koncertowym, festiwalowym i wydawniczym. W jego skład wchodzą Knock Out Productions, Mystic Production i B90.
Opisując muzykę większości zespołów metalowych nie sposób uniknąć przymiotników dookreślających podgatunek metalu jakim się parają – thrash, power, heavy, death… W przypadku Avenged Sevenfold można to sobie darować – Amerykanie nie mieszczą się w żadnej z wąskich szufladek, to po prostu 100 procent metalu w metalu!
Z drugiej strony ten kalifornijski zespół nie boi się eksperymentów, bez wahania absorbując skrajne wpływy – od nu-metalu i metalcore’a potrafią przejść do podniosłego, operowego power metalu czy wręcz progrocka, a M. Shadows wszystko to fantastycznie wyśpiewać. Ich ostatni album – „Life Is But a Dream...” – dowodzi, że ta artystyczna wizja nie uznaje żadnych granic i kompromisów.
Specjalna przedsprzedaż Artist’s Presale, z hasłem udostępnianym fanom bezpośrednio przez zespół, rusza już 5 grudnia, punktualnie o 10:00 i potrwa do 6 grudnia, do 9:59.
Otwarta sprzedaż rozpocznie się 6 grudnia o 10:00.
Bilety dostępne będą w serwisie ebilet.pl
Na koncert zaprasza Mystic Coalition, organizator Mystic Festival. To sojusz firm o bogatym doświadczeniu na rynku koncertowym, festiwalowym i wydawniczym. W jego skład wchodzą Knock Out Productions, Mystic Production i B90.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: 22/06/2025 - Avenged Sevenfold - Wrocław
Wiadomo co Invader teraz robi 
Świetny news, kolejny taki zespół na solowym koncercie a nie na Mysticu
Forum internetowe to poważna sprawa.
Dobrze gadasz. W dodatku MC zarobi na nim dodatkowo i będzie mogło ściągać kolejne kapele.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Księżniczki nie będą zachwycone, kiedy Invader puści bokiem kilka stówek na bilet 
Może nie puści
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
Puści, pytanie czy kilka stówek na bilet czy księżniczki z torbami, a może jedno i drugie 
No i super, niedziela, do Wrocka niecała godzinka jazdy.
-
Deleted User 8263
Pasiak to pisal?Operowego power metalu czy wręcz progrocka, a M. Shadows wszystko to fantastycznie wyśpiewać.
Niespodziewany news, ale widać, że zrobili w końcu trasę dla tej "biedniejszej" Europy
, bardziej dla promocji i poszerzenia fanbase'u niż wielkich pieniędzy. Jak zobaczyłem z ciekawości w jakich miejscówkach mają grać w Wilnie czy Ljubljanie, to bardzo kameralne i klimatyczne koncerty się szykują tamtejszym fanom
.
Ciekawe też, że to kolejne ogłoszenie w Hali Stulecia. Może w końcu ta hala będzie bardziej wykorzystywana na koncerty, bo imho ma mocno niewykorzystany potencjał, a klimat wyjątkowy i jeśli pamięć mnie nie myli, nagłośnienie też zwykle było tam dobre (aczkolwiek ostatni raz tam na koncercie byłem już parę ładnych lat temu, może ktoś ma jakieś nowsze odczucia).
No i odpada kolejny potencjalny headliner Mystika - coraz bardziej jestem ciekawy, kto ten slot dostanie w takim razie.
Ciekawe też, że to kolejne ogłoszenie w Hali Stulecia. Może w końcu ta hala będzie bardziej wykorzystywana na koncerty, bo imho ma mocno niewykorzystany potencjał, a klimat wyjątkowy i jeśli pamięć mnie nie myli, nagłośnienie też zwykle było tam dobre (aczkolwiek ostatni raz tam na koncercie byłem już parę ładnych lat temu, może ktoś ma jakieś nowsze odczucia).
No i odpada kolejny potencjalny headliner Mystika - coraz bardziej jestem ciekawy, kto ten slot dostanie w takim razie.
Fajnie
Dwie ostatnie płyty asłuchalne dla mnie są ale wybiorę się.
Ciekaw jestem frekwencji - 10 lat temu w Łodzi była bida z nędzą (a nie wiem czy ze dwa tysiące ludzi było co w Atlasie wyglądło dramatycznie) ale zagrali kapitalnie.
Żeby tylko pogoda siadła to się szykuje fajny wypad na weekend do Wrocka
Dwie ostatnie płyty asłuchalne dla mnie są ale wybiorę się.
Ciekaw jestem frekwencji - 10 lat temu w Łodzi była bida z nędzą (a nie wiem czy ze dwa tysiące ludzi było co w Atlasie wyglądło dramatycznie) ale zagrali kapitalnie.
Żeby tylko pogoda siadła to się szykuje fajny wypad na weekend do Wrocka
- johnny_o
Dzień przed Dream Theater w Sopocie... Ciekawe czy Invaderowi będzie się chciało, i co na to Księżniczki 
Cóż, money slave to chyba dość kosztowna pasja 
Już 70% sprzedane. Ładnie to Koalicja ogarnęła, ciekawe czy rozważali ściągnięcie ich jako headlinera Mystika, a nie na solowy koncert, skoro potencjał frekwencyjny jest.
Biorąc pod uwagę, że nie było ich ponad 10 lat u nas, a Hala Stulecia jakaś duża wcale nie jest, to ta sprzedaż wcale nie taka niesamowita. Trochę to paradoksalne bo oni w Europie headowali największe festy.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- Caracalized
- -#Assassin

Koncert wyprzedany i ja dwa ostatnie albumy bardzo lubię akurat, mam nadzieję, że zagrają coś z The Stage jutro
- Caracalized
- -#Assassin

Dobra, whatever, Hail to the King i Shepherd of Fire też mogą być, oba utwory zacząłem naprawdę lubić
To teraz się przekonujmy dalej jak reszta płyty mi wejdzie po powtórce 
Invader, napisz godną relację, przeczytam w całości. To będzie dobry motyw na powrót 
- Caracalized
- -#Assassin

ten Invader takim fanem Avenged Sevenfold jest? 
- johnny_o
Największym