22/06/2025 - Avenged Sevenfold - Wrocław

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

22/06/2025 - Avenged Sevenfold - Wrocław

Post autor: Max323 »

Po 10 latach przerwy Avenged Sevenfold zagrają w Polsce! Amerykańska grupa przywiezie swój spektakl do Wrocławia – koncert odbędzie się 22 czerwca we wrocławskiej Hali Stulecia.

Opisując muzykę większości zespołów metalowych nie sposób uniknąć przymiotników dookreślających podgatunek metalu jakim się parają – thrash, power, heavy, death… W przypadku Avenged Sevenfold można to sobie darować – Amerykanie nie mieszczą się w żadnej z wąskich szufladek, to po prostu 100 procent metalu w metalu!
Z drugiej strony ten kalifornijski zespół nie boi się eksperymentów, bez wahania absorbując skrajne wpływy – od nu-metalu i metalcore’a potrafią przejść do podniosłego, operowego power metalu czy wręcz progrocka, a M. Shadows wszystko to fantastycznie wyśpiewać. Ich ostatni album – „Life Is But a Dream...” – dowodzi, że ta artystyczna wizja nie uznaje żadnych granic i kompromisów.

Specjalna przedsprzedaż Artist’s Presale, z hasłem udostępnianym fanom bezpośrednio przez zespół, rusza już 5 grudnia, punktualnie o 10:00 i potrwa do 6 grudnia, do 9:59.

Otwarta sprzedaż rozpocznie się 6 grudnia o 10:00.
Bilety dostępne będą w serwisie ebilet.pl

Na koncert zaprasza Mystic Coalition, organizator Mystic Festival. To sojusz firm o bogatym doświadczeniu na rynku koncertowym, festiwalowym i wydawniczym. W jego skład wchodzą Knock Out Productions, Mystic Production i B90.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Re: 22/06/2025 - Avenged Sevenfold - Wrocław

Post autor: johnny_o »

Wiadomo co Invader teraz robi :D
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Świetny news, kolejny taki zespół na solowym koncercie a nie na Mysticu
Forum internetowe to poważna sprawa.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Żelazny pisze: śr gru 04, 2024 4:41 pm Świetny news, kolejny taki zespół na solowym koncercie a nie na Mysticu
Dobrze gadasz. W dodatku MC zarobi na nim dodatkowo i będzie mogło ściągać kolejne kapele.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Księżniczki nie będą zachwycone, kiedy Invader puści bokiem kilka stówek na bilet :roll:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Może nie puści

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

Puści, pytanie czy kilka stówek na bilet czy księżniczki z torbami, a może jedno i drugie ;)
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

No i super, niedziela, do Wrocka niecała godzinka jazdy.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Operowego power metalu czy wręcz progrocka, a M. Shadows wszystko to fantastycznie wyśpiewać.
Pasiak to pisal?
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Niespodziewany news, ale widać, że zrobili w końcu trasę dla tej "biedniejszej" Europy :wink:, bardziej dla promocji i poszerzenia fanbase'u niż wielkich pieniędzy. Jak zobaczyłem z ciekawości w jakich miejscówkach mają grać w Wilnie czy Ljubljanie, to bardzo kameralne i klimatyczne koncerty się szykują tamtejszym fanom :).

Ciekawe też, że to kolejne ogłoszenie w Hali Stulecia. Może w końcu ta hala będzie bardziej wykorzystywana na koncerty, bo imho ma mocno niewykorzystany potencjał, a klimat wyjątkowy i jeśli pamięć mnie nie myli, nagłośnienie też zwykle było tam dobre (aczkolwiek ostatni raz tam na koncercie byłem już parę ładnych lat temu, może ktoś ma jakieś nowsze odczucia).

No i odpada kolejny potencjalny headliner Mystika - coraz bardziej jestem ciekawy, kto ten slot dostanie w takim razie.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Fajnie :D

Dwie ostatnie płyty asłuchalne dla mnie są ale wybiorę się.

Ciekaw jestem frekwencji - 10 lat temu w Łodzi była bida z nędzą (a nie wiem czy ze dwa tysiące ludzi było co w Atlasie wyglądło dramatycznie) ale zagrali kapitalnie.

Żeby tylko pogoda siadła to się szykuje fajny wypad na weekend do Wrocka :)
Awatar użytkownika
johnny_o

Dzień przed Dream Theater w Sopocie... Ciekawe czy Invaderowi będzie się chciało, i co na to Księżniczki ;)
nugz
SMERF MARUDA

Cóż, money slave to chyba dość kosztowna pasja :)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Już 70% sprzedane. Ładnie to Koalicja ogarnęła, ciekawe czy rozważali ściągnięcie ich jako headlinera Mystika, a nie na solowy koncert, skoro potencjał frekwencyjny jest.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Biorąc pod uwagę, że nie było ich ponad 10 lat u nas, a Hala Stulecia jakaś duża wcale nie jest, to ta sprzedaż wcale nie taka niesamowita. Trochę to paradoksalne bo oni w Europie headowali największe festy.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

Kuba pisze: czw gru 05, 2024 1:20 pm
Ciekaw jestem frekwencji - 10 lat temu w Łodzi była bida z nędzą (a nie wiem czy ze dwa tysiące ludzi było co w Atlasie wyglądło dramatycznie) ale zagrali kapitalnie.
Koncert wyprzedany i ja dwa ostatnie albumy bardzo lubię akurat, mam nadzieję, że zagrają coś z The Stage jutro :D Ale że to mój pierwszy ich koncert to dla mnie mogą być nawet same szlagiery przez połowę setu, ale Hail to the King oby jak najmniej, a najlepiej w ogóle, ale tytułowy pewnie jest nieunikniony.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Dobra, whatever, Hail to the King i Shepherd of Fire też mogą być, oba utwory zacząłem naprawdę lubić :D To teraz się przekonujmy dalej jak reszta płyty mi wejdzie po powtórce :P
nugz
SMERF MARUDA

Invader, napisz godną relację, przeczytam w całości. To będzie dobry motyw na powrót ;)
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

ten Invader takim fanem Avenged Sevenfold jest? :D
Awatar użytkownika
johnny_o