TSA,Turbo czy Kat

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kogo najlepiej lubisz ?

TSA
37
23%
Turbo
42
27%
Kat
79
50%

Liczba głosów: 158

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: TSA,Turbo czy Kat

Post autor: pz »

Schizoid pisze: ndz gru 22, 2024 2:25 pm Widział i nie spodziewał się tu rewelacji. Z okładek Turbo najbardziej lubię obrazki zdobiące Wojownika i Alive. Są kiczowate, a ejtisowego sera jest w nich tyle, że można z niego zrobić zapiekanki, ale mają swój infantylny urok. Dead End też spoko. Epidemie - podoba mi się to, że grafika jest jakby innym spojrzeniem na świat zaprezentowany na okładce Oddechu wymarłych światów Kata, choć to nie ten poziom.

Raczej chodzi mi o to, że słaba okładka to po prostu słaba okładka. A słaba okładka robiona przez AI to dodatkowo oznaka lenistwa i skąpstwa.

Zapomniałem o Alive. Ta też była spoko.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
pz
-#Administrator
-#Administrator

Internety zachwycone :lol:

Obrazek

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Wow, ale fajny numer, nie spodziewałem się takiego kopa...
A okładka też bardzo spoko, nieważne kto robił.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

krusejder pisze: ndz gru 22, 2024 2:59 pm Bardzo dobre i nieoczywiste granie. Nawet na singlu słychać, że będzie brzmiało jak trzeba
Co tu nieoczywistego?
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Świetny numer, okładka też ok. Dawać mnie tę nową płytę!

Dzień Liczby Pi zapowiada się ciekawie. "Wiecznie młodzi w metalu" u mnie na prowincji :dance:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Odjechaliśmy dość daleko od Iron Maiden, od radiowego rocka. Jesteśmy bliżej Kreatora na ten przykład ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Na premierę CD i streaming, winyle "w przyszłości". Płyta wydana bezpośrednio przez sam zespół
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Jak dla mnie okładka jest okej, a singiel jest lepszy niż sie spodziewałem.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

krusejder pisze: ndz gru 22, 2024 6:56 pm Odjechaliśmy dość daleko od Iron Maiden, od radiowego rocka. Jesteśmy bliżej Kreatora na ten przykład ...
Tak, od 86 ;)
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Fajny ten nowy utwór. Okładka w sumie też :)
Night Mistress Fan Club Łódź
pz
-#Administrator
-#Administrator

No wkręcił mi się ten numer dobrze. Konstrukcyjnie i wokalnie przypomina mi numery ze strażnika. Zmiany napierdol/melodia, zmiany sposoby śpiewania. Czyli pozytywnie, bo Strażnik to moja ulubiona płyta.

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Posłuchałem, aby przekonać się po raz kolejny, że Turbo z Tomkiem nie jest dla mnie. Mimo szczerych chęci, nie potrafię usłyszeć w tym numerze niczego interesującego, abstrahując już od wokalisty, bo muzycznie to też nuda. W sumie Turbo to intrygujacy przykład zespołu, który mimo ponad 45 lat istnienia na scenie nie wypracował sobie własnego stylu. Mimo to, nagrania z Kupą miały jeszcze jakaś ikrę i charyzmę. Oczywiście to tylko moja refleksja. Jeśli kogoś ta muzyka cieszy, to świetnie.
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Mi się bardzo podoba. Rzekłbym powyżej oczekiwan. Ale nie chce mi się wierzyć, że okładka nowej płyty wyszła spod ludzkiej ręki.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

cezi pisze: pn gru 23, 2024 1:41 pm Mi się bardzo podoba. Rzekłbym powyżej oczekiwan. Ale nie chce mi się wierzyć, że okładka nowej płyty wyszła spod ludzkiej ręki.
Twórca podobno Marcin Loranc
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

IgorW pisze: pn gru 23, 2024 1:21 pm Posłuchałem, aby przekonać się po raz kolejny, że Turbo z Tomkiem nie jest dla mnie. Mimo szczerych chęci, nie potrafię usłyszeć w tym numerze niczego interesującego, abstrahując już od wokalisty, bo muzycznie to też nuda. W sumie Turbo to intrygujacy przykład zespołu, który mimo ponad 45 lat istnienia na scenie nie wypracował sobie własnego stylu. Mimo to, nagrania z Kupą miały jeszcze jakaś ikrę i charyzmę. Oczywiście to tylko moja refleksja. Jeśli kogoś ta muzyka cieszy, to świetnie.
To ja uważam odwrotnie. Tomek pod każdym względem jest dla mnie lepszy od Grzegorza. Jako tekściarz i jako wokalista. Jeżeli zaś chodzi o własny styl, to powiedziałbym, że właśnie od Strażnika Światła (tak, to zaledwie 3 płyty przez 15 lat i ostatniej jeszcze nie słyszeliśmy w całości) prezentują się spójnie w zakresie kompozycji (może poza TWM).

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Noooo, jestem pozytywnie zaskoczony, fajny kawałek, dla mnie lepszy niż te które słyszałem na koncertach które niby miały być na nowej płycie. Zachęca do nowej płyty jak i do koncertu w Poznaniu :wink:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Spoko numer, ale nic specjalnego w nim nie ma. Okładka ok.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

barsiarz pisze: pn gru 23, 2024 10:14 pm Noooo, jestem pozytywnie zaskoczony, fajny kawałek, dla mnie lepszy niż te które słyszałem na koncertach które niby miały być na nowej płycie. Zachęca do nowej płyty jak i do koncertu w Poznaniu :wink:
Dawaj do WWA ;)
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Albo do Poznania i Warszawy. Z tych dwóch my będziemy tylko w Warszawie. Kolega cocker również. Nie wiem jakie plany ma Sardi.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

barsiarz pisze: pn gru 23, 2024 10:14 pm Noooo, jestem pozytywnie zaskoczony, fajny kawałek, dla mnie lepszy niż te które słyszałem na koncertach które niby miały być na nowej płycie. Zachęca do nowej płyty jak i do koncertu w Poznaniu :wink:
Dawaj do Jarocina na premierę nowych numerów
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ