TSA,Turbo czy Kat

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kogo najlepiej lubisz ?

TSA
37
23%
Turbo
42
27%
Kat
79
50%

Liczba głosów: 158

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Re: TSA,Turbo czy Kat

Post autor: Sardi »

pz pisze: pn gru 23, 2024 11:30 pm Albo do Poznania i Warszawy. Z tych dwóch my będziemy tylko w Warszawie. Kolega cocker również. Nie wiem jakie plany ma Sardi.
Na 90% takie same, do Poznania się nie wybieram
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Nie no Panowie, całkowicie mnie przekonaliście, jak jest okazja dodatkowo na spotkanie z tak szerokim gronem to tym bardziej jadę do WWy :D Jeszcze w Walentynki - czego chcieć więcej!
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

barsiarz pisze: wt gru 24, 2024 9:13 am Nie no Panowie, całkowicie mnie przekonaliście, jak jest okazja dodatkowo na spotkanie z tak szerokim gronem to tym bardziej jadę do WWy :D Jeszcze w Walentynki - czego chcieć więcej!
Szykuj jakąś ładną, walentynkową bieliznę :lol:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

No i oczywiście piękna postawa!
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

blackcocker pisze: wt gru 24, 2024 11:00 am
barsiarz pisze: wt gru 24, 2024 9:13 am Nie no Panowie, całkowicie mnie przekonaliście, jak jest okazja dodatkowo na spotkanie z tak szerokim gronem to tym bardziej jadę do WWy :D Jeszcze w Walentynki - czego chcieć więcej!
Ok, tylko podaj swój rozmiar :mryellow:
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

barsiarz pisze: wt gru 24, 2024 2:24 pm
blackcocker pisze: wt gru 24, 2024 11:00 am
Ok, tylko podaj swój rozmiar :mryellow:
:lol: XXS oczywiście, przecież wiesz, że mam wąski tyłek i duże cycki :D
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Kałboj już chyba sylwestra zaczął i najebany fest:

https://www.youtube.com/watch?v=-e7OsZQScm8
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Piterus »

Wolał bym dyskusję o tym co Luczyk stworzył niż to co prezentuje obecnie . Obecnie to są tematy dla pudelka więc ja daruje sobie takie wieści
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Jeśli chodzi o nowy twór Turbo to jestem na tak. Fajnie wykorzystali umiejętności wokalne Tomasza. Do samej kompozycji też nie mam zastrzeżeń .
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Jestem po przesłuchaniu nowej płyty Turbo, nawet dwukrotnie. Niestety musiałem przerzucic do mp3 i na telefon, bo jestem dziś cały dzień poza domem. Pierwsze wrazenia bardzo pozytywne. Prawie cała płyta jest dobra, a momentami bardzo dobra. Trudno mi oceniać poszczegolne utwory, ale swietny jest Nowy Rozdział, Na Dno, Magnetyczny Sen oraz przede wszystkim Zwyczajnie Nie.....ze świetnym tekstem chwytliwym riffem i meledyjnym refrenem. Tylko dwa utwory mnie odrzucają.....bardzo słabe Do Domu, oraz znane juz wcześniej. W.W.W.W. ( Wszystko Wszedzie Woła Wiecej). Ten numer nawet stylistycznie nie pasuje do płyty....bardziej moze się z dokonaniami Illusion kojarzyć. Tak jak Wojtek mowił, jest duzo melodii, ale tez bardzo duzo podwojnej stopy. Myslę, ze fani mogą być ukontentowani.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Po jednym odsłuchu- najlepszy na płycie "Przyjdź do mnie", szybki, dynamiczny, przebojowy, z najlepszym refrenem na płycie.
Poza tym "Nowy Rozdział" i "Łotr", znane już wcześniej. "Na dno" też fajne. Jest nieźle, ale myślałem, że będzie lepiej. Ale to dopiero pierwszy odsłuch.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Płyty słuchałem dotychczas raz. Ogólnie tak jak Cezi napisał, jest dobra, miejscami bardzo dobra. Na ewidentny plus Nowy rozdział i Przyjdź do mnie, zwłaszcza ten ostatni - wspaniale zaaranżowane wokale. W.W.W.W. może stylistycznie trochę odstaje od całości, ale też mi fajnie siedzi. Intro mogłoby być krótsze, aczkolwiek te pierwsze sekundy w stylu Top Gun Anthem bardzo fajne :lol: Outro Łotra zbędne, Spokojny w sumie też. Na ten moment uważam, że to wydawnictwo słabsze od dwóch poprzednich krążków, ale satysfakcjonujące. Powiedzmy, że poziom Popióra (płyty, nie zespołu).

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Po kolejnym odsłuchu:

1. Intro- jak intro, nie jest najgorsze.
2. Nowy Rozdział- jeden z najlepszych numerów na płycie, wszystko tu się zgadza.
3. WWWW- faktycznie nie do końca w stylu Turbo. Piotrek nawet pasuje, zaśpiewał lepiej od brata na tej płycie. Numer ok, ale nic więcej.
4. Łotr- pierwsza połowa super- thrash, agresywne wokale- o to chodzi! W drugiej części niepotrzebna melorecytacja i outro jak z innego utworu. Szkoda tej końcówki, bo to byłby top płyty. Choć i tak chyba jest.
5. Przyjdź do mnie- jak pisałem- najlepszy na płycie, szybki, przebojowy, refren kapitalny. Znakomity kawałek, będzie działał na żywo.
6. Magnetyczny sen- całkiem ok, na początku słowa w refrenie mi wadziły, ale chyba się przyzwyczaję.
7. Zawrót głowy- trochę przypomina mi Wariacki Taniec, ale jest lepszy. Znowu szybko i konkretnie, ale już bez przebojowego refrenu.
8. Na dno- top 3 płyty- podobnie jak w PDM- szybko, przebojowo, melodie wchodzą do głowy od razu.
9. Do domu- wokal Wojtka mi tu nie pasuje, zaśpiewał tu za łagodnie. Ten numer wymaga więcej odsłuchów, ale potencjał ma.
10. Zwyczajnie nie- konstrukcyjnie podobny do poprzednika, w ogóle te dwa numery trochę mi się zlewają w jeden. Nie ma tu konstrukcji zwrotka- refren. A właśnie- słowa refrenu do cringe, mogli sobie to darować. będzie mi zgrzytało. I ten refren to dla mnie zdecydowanie najsłabszy moment na płycie.
11. Spokojny- raczej trzeba traktować jako outro, nie ma za bardzo co pisać o tej miniaturce.

Super: Nowy Rozdział, Łotr (w pierwszej części), Przyjdź do mnie, Na dno.
Ok: WWWW, Magnetyczny Sen, Zawrót Głowy
Nie mam zdania jeszcze: Do domu, Zwyczajnie nie

Trochę zabrakło mi spójności chyba- z jednej strony chcą łoić, z drugiej jakieś popowe refreny jak w Zwyczajnie Nie. W sumie trochę jak Wojtek mówił: thrash i hard rock. Jest fajnie, ale mogło być znakomicie. Na razie bez oceny. Zakup i tak będzie.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Dobra płyta, na poziomie reszty ze strusiem. Musi się osłuchać.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Odbijając od tematu Turbo: gostek od High Voltage Productions (to ci od wydawanych ostatnio archiwalnych rzeczy Kata) kupił od Luczyka/kogoś z kręgu Luczyka sporo dobroci "z epoki". W tym taśmy z pierwszych prób Kata, materiał zgłoszeniowy do Jarocina (1981), demówki z pierwszych płyt, a także VHSy z różnych Metalmanii, Jarocinów, oraz innych imprez. No kurde, oby to się ukazało, bo wartość historyczna tych materiałów jest nieoceniona. W tej kwestii zawsze istniał deficyt, teraz być może uda się go zażegnać.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Piterus
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Zazdroszczę Wam odsłuchu nowej płyty Turbo. Byłem nastawiony na premierę 1.02 a tu cisza.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Schizoid pisze: pn lut 03, 2025 12:00 am Odbijając od tematu Turbo: gostek od High Voltage Productions (to ci od wydawanych ostatnio archiwalnych rzeczy Kata) kupił od Luczyka/kogoś z kręgu Luczyka sporo dobroci "z epoki". W tym taśmy z pierwszych prób Kata, materiał zgłoszeniowy do Jarocina (1981), demówki z pierwszych płyt, a także VHSy z różnych Metalmanii, Jarocinów, oraz innych imprez. No kurde, oby to się ukazało, bo wartość historyczna tych materiałów jest nieoceniona. W tej kwestii zawsze istniał deficyt, teraz być może uda się go zażegnać.
Już pierwszy tytuł wyszedł. "Rock Arena`85". Całkiem niezły.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ten Poznań to akurat od paru ładnych lat wisiał na YT

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

BLIZNY to bardzo dobra i różnorodna płyta. W zasadzie to jako stary heavymetalowy tradycjonalista najbardziej chciałbym 10 takich numerów jak Przyjdź do mnie, do tego balladkę na koniec. Ale ... dostalibyśmy wtedy płytę znakomitą, lecz jednowymiarową. Istotą tego krążka jest inteligencja linij wokalnych i teksty Struszczyka, które wymagają nieco więcej muzycznej przestrzeni.

Na płycie aż roi się od pomysłów. Nie jestem w stanie powiedzieć "warto było czekać 11 lat ...", bo od lat uważam, że kogoś należałoby postraszyć kijem za zmarnowanie tylu lat, podczas których powinno powstać ok. 5 wybitnych płyt ...

na tę chwilę top 4: Nowy rozdział - najbardziej osłuchany, Przyjdź do mnie, Magnetyczny sen, Zwyczajnie nie

Jutro dla przeciwwagi wyjmuję tę płytę z odtwarzacza i przypomnę sobie V żywioł
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

https://www.facebook.com/share/p/15z7CDagtu/

Mamy potwierdzenie od Mystika
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
ODPOWIEDZ