Blaze Bayley

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Blaze Bayley

Post autor: Schizoid »

pz pisze: pn gru 16, 2024 3:42 pm Raczej Hydro lub Hybrydy, a i to jedynie w przypadku jedynego koncertu w Polsce. Przeceniasz moc marketingową Blaze'a. Pamiętam koncert w Krakowie z setem Maiden (lata temu). Było pełno, ale sala malutka, a ludzie zjechali z całego kraju (pewnie głównie forumowicze :lol:)
Byłem w pierwszym rzędzie :)

Ten gig w Fortach (bo o tym klubie mowa) to był drugi koncert BB w Krakowie w 2014 roku - w marcu grał koncert z przekrojowym setem solowym w znacznie większej Rotundzie i dla większej liczby osób. Swoją drogą był to mój pierwszy koncert metalowy :)

Ostatnio grał w Krakowie ze Zwijsenem w 2018 i to był już wyprzedany koncert, o ile dobrze kojarzę. Co prawda Gwarek duży nie jest, ale te 250-300 osób wejdzie. Niestety na pewno kojarzę, że z seta wykreślił The Launch i chyba Fortunes of War albo Afraid to Shoot Strangers. Ten drugi numer to w ogóle wolę w jego interpretacji, więc lipa totalna. Myślę, że to epickie The Tour of France to też nie będą szczególnie duże koncerty, raczej porównywalne. Niestety ostatnie elektryczne gigi Blaze'a u nas to było promowanie tej nieszczęsnej trylogii, co mogło trochę osób zniechęcać.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Mial grać na XX lecie Tenth Dimension oraz na Steel Feście, ale niestety wszystkie okazje przepadły. Bardzo chciałbym go zobaczyć z setem Silikonowym, ale chyba póki co nie zapowiada się na ściągnięcie go.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Set Silikonowy w 2015 to był mój najlepszy BB, mocarny gig.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: pn gru 16, 2024 3:42 pm Raczej Hydro lub Hybrydy, a i to jedynie w przypadku jedynego koncertu w Polsce. Przeceniasz moc marketingową Blaze'a. Pamiętam koncert w Krakowie z setem Maiden (lata temu). Było pełno, ale sala malutka, a ludzie zjechali z całego kraju (pewnie głównie forumowicze :lol:)
Potwierdzam, byłem :)
Bayleya widziałem 11 razy. Pierwszy raz na Metalmanii 2007. Kilka fajnych sztuk było . Akustyczne, czy cała płyta super. Ostatnio to już mocno przeciętnie bywało.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Blaze w wywiadzie radiowym powiedział, że na tej trasie ma grać cały debiut, więc całkiem spoko. W 2015 ominęły mnie 2 numery - The Hunger i Reach Out. Ale to akurat najsłabsze kawałki z płyty, więc nie płakałem i płakał nie będę, jeżeli trasa ominie moje okolice ;)

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Blaze zagra 10 koncertów w 10 krajach. W repertuarze będzie cały X Factor.
A
B
C
D
E
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ciekawe gdzie. X Factor chętnie bym posłuchał

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Chętnie :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Przechwytywanie.PNG
A
B
C
D
E
pz
-#Administrator
-#Administrator

A gdzie Niemcy i Czechy?!

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Na całe szczęście jeszcze to
Załączniki
Screenshot_20250715_131640_Chrome.jpg
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Max323 pisze: wt lip 15, 2025 11:51 am Blaze zagra 10 koncertów w 10 krajach. W repertuarze będzie cały X Factor.
taką trasę powinno zagrać Iron Maiden
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Kurde, niech da choć jedną datę w Polsce :/ Pomyśleć, ze były kiedyś mini toury w Polsce i po kilka dat, vide 2015. Ale bym se tego X Factora posłuchał...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No jest to dla mnie dziwne, że BB nagle przestał wpadać z wizytami do PL

Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Jest szansa, że coś dorzuci? Ostatni raz widziałem go u Bazyla w Poznaniu (r.i.p) Koncert rocznicowy "mesjasza" Wywaliło mnie z papci wtedy. Chętnie bym powtórzył, a z materiałem z X Factor to tym bardziej.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Miało być 10 gigów w 10 miejscówkach, a jest 11 w 10. Więc rzeczywistość trochę się różni od tego ogłoszenia. Niemniej, chyba nic w PL nie dołoży.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Zastanawiam się nad Rzymem, pasuje mi logistycznie
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Maiden on tour 2026 - plotki, ploteczki :)

30 lecie X Factor robi Blaze. Prawie jak oryginał.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Szkoda tylko, że jakoś nikt go już nie chce ściągać do PL, co uważam za dziwne

pz
-#Administrator
-#Administrator

Może się obraził na naszych orgów. Trzeba by zapytać ex-forumowiczów :lol:

Skoro dobrze poinformowani piszą o starcie w Ljublanie, to może jeszcze obstawiliby, w którym tygodniu to się rozpocznie, bo grafik na maj-czerwiec mam już mocno napięty.

ODPOWIEDZ