Byłem w pierwszym rzędziepz pisze: ↑pn gru 16, 2024 3:42 pm Raczej Hydro lub Hybrydy, a i to jedynie w przypadku jedynego koncertu w Polsce. Przeceniasz moc marketingową Blaze'a. Pamiętam koncert w Krakowie z setem Maiden (lata temu). Było pełno, ale sala malutka, a ludzie zjechali z całego kraju (pewnie głównie forumowicze)
Ten gig w Fortach (bo o tym klubie mowa) to był drugi koncert BB w Krakowie w 2014 roku - w marcu grał koncert z przekrojowym setem solowym w znacznie większej Rotundzie i dla większej liczby osób. Swoją drogą był to mój pierwszy koncert metalowy
Ostatnio grał w Krakowie ze Zwijsenem w 2018 i to był już wyprzedany koncert, o ile dobrze kojarzę. Co prawda Gwarek duży nie jest, ale te 250-300 osób wejdzie. Niestety na pewno kojarzę, że z seta wykreślił The Launch i chyba Fortunes of War albo Afraid to Shoot Strangers. Ten drugi numer to w ogóle wolę w jego interpretacji, więc lipa totalna. Myślę, że to epickie The Tour of France to też nie będą szczególnie duże koncerty, raczej porównywalne. Niestety ostatnie elektryczne gigi Blaze'a u nas to było promowanie tej nieszczęsnej trylogii, co mogło trochę osób zniechęcać.