Nocny Kochanek - Polska 2025 (10 lecie - trasa klubowa)

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Nocny Kochanek - Polska 2025 (10 koncertów na 10 lecie)

Post autor: pz »

nugz pisze: sob mar 01, 2025 12:32 pm A jak Hamulec? Bardzo spoko wariatami wydają się być :)
Chujowe, nie słuchałem. ;)

A szczerze to zmęczyli nas jednym utworem i wyszliśmy z sali. Ale trochę ludzi pod sceną się bawiło.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Muszę przyznać, że zaskoczony jestem długością koncertu. Według setlist 26 utworów... Mega plus za Wojownika, zdecydowanie jeden z moich ulubionych kawałków...
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Fajna relka. Set wydaje się być w miarę zjadliwy.

Ja chyba mimo wszystko się wybiorę na jedną sztukę. Nocnego widziałem do tej pory tylko raz, to też wygórowanych wymagań nie mam.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Lando pisze: sob mar 01, 2025 4:32 pm Według setlist 26 utworów...
wg pz też, bo to on jest tym "friend", którego podałem jako źródło :lol: :lol: :lol:
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

Sprawdziłem. Set się zgadza :) Część tytułów z nowej płyty Sardi musiał sobie wymyślić, bo wysłałem tylko wers tekstu, ale poradził sobie bardzo dobrze :)

Sam byłem zaskoczony długością drugiej części koncertu. Nie poszli na łatwiznę. Nawet Krzysiek niewiele jak na jego możliwości gadał. Głównie pod koniec. Było też "pokaż dupę", ale Żurek nie pokazał (widać było jak mówi do Krzyśka "czemu znowu ja").

I chyba nie pisałem, że na start "Konia" 4 ochroniarzy z barierek założyło głowy konia (jakby 4 Dzosefów pilnowało porządku), więc Krzysiek zaprosił ich na scenę na kawałek numeru (potem wrócili na swoje stanowiska).

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Dzisiaj w końcu odpaliłem nową płytę. Po opiniach w temacie nastawiałem się, że będzie źle, ale nie ma tragedii, średnio-niezły poziom z ostatniej płyty utrzymany. Kilka utworów pozytywnie wpada w ucho, zobaczymy jak będzie po kolejnych przesłuchaniach, czy nie będzie jak z poprzednim krążkiem - całkiem niezły, ale chyba nie dobiłem nawet do dwucyfrowej liczby odsłuchów, bo po prostu nie zapadł mocniej w pamięć. Na koncert warszawski pewnie się wybiorę, może być dobre halowe show, a występ z Torwaru wciąż uważam za najlepszy gig Kochanków na jakim byłem.

Ciekawy jestem co dalej, bo, po pierwsze, słychać już wypalenie się tematu, co było już slyszalne przy poprzedniej płycie, ale mam też wrażenie, że miejscami jakby konieczność zaaplikowania odpowiednich melodii pod heheszkowe rymowanki i refreny powoduje ograniczanie się w stworzeniu dobrej kompozycji. Fajnie, jakby chłopaki zrobili sobie przerwę od Kochanków i następną płytę nagrali jako Night Mistress z tekstami po angielsku, nie ograniczając się tekstowo i kompozycyjnie. Raczej nie mają takich planów, ale kto wie, zależy pewnie jak się nowy krążek i trasa przyjmą.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Mr. M pisze: ndz mar 02, 2025 9:40 pm czy nie będzie jak z poprzednim krążkiem - całkiem niezły, ale chyba nie dobiłem nawet do dwucyfrowej liczby odsłuchów, bo po prostu nie zapadł mocniej w pamięć.
No to jak to? Niezła płyta której nie chce Ci się sluchać i nic w głowie nie pozostaje? To w czym ona jest dobra? ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

gumbyy pisze: ndz mar 02, 2025 10:18 pm No to jak to? Niezła płyta której nie chce Ci się sluchać i nic w głowie nie pozostaje? To w czym ona jest dobra? ;)
Tak. Nie widzę w tym nic dziwnego. Jest tyle świetnych albumów, że na słuchanie tych "tylko niezłych" często brakuje po prostu czasu i chęci. W samym klasycznym heavy są dziesiątki lepszych płyt, o całości muzyki nie wspominając. Nie zmienia to jednak faktu, że to nie jest zła płyta. Ot, po prostu "niezła". :) A pojedyncze kawałki zawsze w głowie zostają. Otwieracz czy Romantycznego księcia metalu bardzo lubię.
W ocenach natomiast tak to by się rozkładało: 5/10 to płyta średnia, 6/10 niezła, 7/10 dobra, a ostatnim dwóm krążkom Kochanków trochę do tej 7 brakuje.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ze 3 czy 4 fajne numery na "Moście" się znajdą. Na najnowszej gorzej. Nawet te, które są ok, są jednak słabsze. Z "ostatnich" numerów zdecydowanie Dariusz jest moim numerem jeden. Fajny muzycznie, fajny tekst, ale tu życie przyniosło inspirację.

Mr. M pisze: ndz mar 02, 2025 9:40 pm Ciekawy jestem co dalej, bo, po pierwsze, słychać już wypalenie się tematu, co było już slyszalne przy poprzedniej płycie, ale mam też wrażenie, że miejscami jakby konieczność zaaplikowania odpowiednich melodii pod heheszkowe rymowanki i refreny powoduje ograniczanie się w stworzeniu dobrej kompozycji. Fajnie, jakby chłopaki zrobili sobie przerwę od Kochanków i następną płytę nagrali jako Night Mistress z tekstami po angielsku, nie ograniczając się tekstowo i kompozycyjnie. Raczej nie mają takich planów, ale kto wie, zależy pewnie jak się nowy krążek i trasa przyjmą.

Jako bardziej poważną odskocznię i reset, to prędzej bym widział (w sensie prawdopodobieństwa) nową płytę solową Krzyśka. Chociaż oczywiście cokolwiek podpisane jako Night Mistress chętnie przyjmę. Najbardziej chyba mini traskę :) Ale to też się niestety nie wydarzy.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Jak ktoś nie ma jeszcze biletu na trasę, to dzisiaj promka 2 za 1.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Hej,
Mam na sprzedaż jeden bilet kolekcjonerski na płytę na koncert Nocnego Kochanka we Wrocławiu, Hala Orbita – 22.03.2025, sprzedaje po cenie zakupu: 119 zł.

Dodatkowo mam jeszcze nową koszulkę, rozmiar L: 80 zł -> https://sklep.nocnykochanek.pl/produkt/ ... g5NzY2Nzc0
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Wasz odzew pod postem z pierwszym i ostatnio odbytym koncertem nas zaskoczył!
Idziemy w to dalej!

Wszystkich, którzy byli na koncercie w klubie U Bulka w Sulęcinie, 26 lutego 2016 roku zapraszamy na koncert 4 kwietnia w MTP, w Poznaniu!
ZAPRASZAMY - nie musicie mieć biletu na ten koncert!

ARCHIWALNE WYDARZENIE - SULĘCIN - U BULKA: https://fb.me/e/6fXakwfRV

Weryfikacja nastąpi na bramce wydarzenia, na podstawie zdjęcia z koncertu i rozpoznania twarzy przez bliżej nieokreśloną teraz komisję orzekającą LUB posiadanego biletu na ten koncert, które sprzedawane były wówczas WYŁĄCZNIE w formie papierowej! Naliczyliśmy około 20-30osób, mamy nadzieje, że ktoś z Was się pojawi na jubileuszowym koncercie trasy „10 na 10” w Poznaniu, 4 kwietnia 2025 roku!

Fot. M. Dębowski
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Co by nie mówić, świetna sprawa
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Fajna akcja :D oj było się na kilku-kilkunastu takich koncertach zanim stali się sławni...
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Wybrałem się na ten spęd. Udało się wyrwać bilet za z drugiej ręki za 80,50 PLNów, czyli nawet trzy dyszki mniej niż pierwsza tura, a pięć niż jakbym kupował normalnie z bileterii.

Pogoda w Krakowie paskudna, leje i zimno. Myślałem, że może uda się wybrać na koncert w bluzie, ale niestety trzeba było się przeprosić z kurtałą.

Scena ustawiona odrobinę dalej niż w połowie płyty.

Transgresja to całkiem ciekawy band. Taki lekki rock z psychodelią, elektroniką, momentami mocniejszymi riffami. Wokal czasem jakby rapowany, czasem darcie ryjca. Ogólnie całkiem ciekawy zespół. Zrobiłem śledztwo i odkryłem, że są wciąż na etapie grania gigów na korytarzzach w małych spelunach, więc jakby była okazja zobaczyć ich solo za nieduże pieniądze, to na pewno bym rozważył.

Mastrubator to mhrokh, schatan i kreff. Jestem pod wrażeniem, że wokalista wygłaszał te swoje przemowy z poważną miną. Wokoł mnie co chwile było słychać wybuchy śmiechu. Chętnie zobaczyłbym drugi raz tak dla beki. Łokietek Królem Polski.

Nocny zagrał wporzo. Z potworka najlepiej wypadły pierwsze dwa wałki oraz milf. Ten milf chyba będzie pojawiał się w secie często, tym bardziej że Krzysiek ma pianinko do wykonu. O dziwo niemrawo wypadł ostatni wałek. Na płycie mi podchodził, a tu jakby bez energii.

Podczas filmu w pewnym momencie poleciało “napierdalać”.

Druga część koncertu zdecydowanie lepsza. Większa energia zarówno w zespole jak i na widowni. Więcej śpiewania, bujania, podskakiwania, machania i tym podobne. Było kilka akcji chyba spontanicznych.

Przed Kebabem na scenę zaproszono jakiegoś Pawła, który później zaprosił Izę i się oświadczył. Przyjęła (na Nocnym Kochanku!). Następnie zapowiedział piosenkę i bawili się razem na scenie podczas wykonania.

Przed Dariuszem Krzysiek zaczął opowiadać o czasach, jak kiedyś grali w Kwadracie, Zaścianku i Studiu, a teraz to już Tauron. Na wspomnieniu o Warszawie poszło mocne buczenie i przyśpiewki “Legia to stara…”.

Wstęp do Andżeju śpiewało jakichś dwóch typów wątpliwej trzeźwości z publiczności. Ponoć to nie był pierwszy raz.

Na koniu zaproszony został typek, który zagrał na flecie. Byłem na gigu w Studiu, gdy debiutował w tej roli. Teraz poszło mu o wiele lepiej. Gościu zawsze sobie dopisuje na setlist.fm, że grał. Przekot. Pewnie zostanie stałą atrakcją w Krk.

Jak na Kochanka to całkiem sporo ognia. Niekiedy nawet paliło w ryjec.

Możliwe, że zapomniałem o czymś napisać, ale widać nie było to istotne.

Ogólnie, to wieczór uznałem za udany.

Złapałem pałkę.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Ciekawostka: para która się zaręczyła pochodzi z Buska Zdroju :D
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

Max323 pisze: sob mar 15, 2025 10:38 am Złapałem pałkę.

Chyba złapałeś "za pałkę". Pytanie tylko kogo? Cóż takie rzeczy mogą się zdarzyć na NK. Oświadczyny na koncercie - nie lubię tego. W Łodzi też było lekkie "zniecierpliwienie" na filmie-outro, chyba o tym nie wspominałem w relacji. A z piro, to NK jest całkiem pro zespołem. Nie ma na co narzekać.

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: sob mar 15, 2025 1:51 pm
Max323 pisze: sob mar 15, 2025 10:38 am Złapałem pałkę.

Chyba złapałeś "za pałkę". Pytanie tylko kogo?
Łokietka.
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Na KSE też kiedyś złapałem pałkę i buchali ze mnie, że chwyciłem pałkera za pałkę ;)
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

To jest sanatoryjny poziom komedii właśnie.
A
B
C
D
E
ODPOWIEDZ