Guns N' Roses / Velvet Revolver / Slash
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4876
Re: Guns N' Roses / Velvet Revolver / Slash
I też jest wypasiony - taki industrialny... wokal Axla odpowiednio podrasowany, ale z gitarką SLasha toto brzmi 
Perkusista Gunsów Frank Ferrer opuszcza zespół.
Steven ,Matt wracajcie
Steven ,Matt wracajcie
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Nie zestarzało się to za dobrze
To byłoby ciekawe, biorąc pod uwagę, że w 2016 bliżej powrotu to był Izzy. Frank nie był złym pałkerem, ale jakby wrócił Steven lub Matt, to na pewno zwiększyłoby to hype na tegoroczną trasę Gunsów i może przykryłoby to trochę fakt, że to kolejny rok grania "The Best of" i jechania na hypie reunionu.
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Steven chyba czeka w blokach startowych na propozycję, ale czy da rade grać dobrze i takie długie sety po swoich problemach zdrowotnych?
Matt z kolei chyba jest trochę obrażony, coś kiedyś mówił w wywiadzie, że zaproponowali mu granie w dwóch piosenkach, czy coś takiego. Ale mogę się mylić. On, jakby nie było, nie należy do składu z AFD.
Chociaż ja mam do niego sentyment, foto Gunsów właśnie z nim w składzie z książeczki UYI jest dla mnie kultowe, miałem taki plakat za dzieciaka
Zresztą uwielbiam obie części UYI, sentyment sprawia, że chyba bardziej niż AFD.
Chciałbym się mylić, ale jeżeli dołączy ktoś z przeszłości, to prędzej Bryan Mantia
Jeju, nie! Może Josh Freese? Tylko on chyba już na pełen etat gra w Foo Fighters?
Matt z kolei chyba jest trochę obrażony, coś kiedyś mówił w wywiadzie, że zaproponowali mu granie w dwóch piosenkach, czy coś takiego. Ale mogę się mylić. On, jakby nie było, nie należy do składu z AFD.
Chociaż ja mam do niego sentyment, foto Gunsów właśnie z nim w składzie z książeczki UYI jest dla mnie kultowe, miałem taki plakat za dzieciaka
Chciałbym się mylić, ale jeżeli dołączy ktoś z przeszłości, to prędzej Bryan Mantia
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Akurat dziś słuchałem fragment jakiegoś koncertu GnR z 2022 i poziom Axla był dramatycznie zły a reszta zespołu brzmiała baaardzo przeciętnie. Jakość pro nagrania tylko to obnażała. Po prostu słaba chałtura.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- -#Assassin

A jednak grają koncerty po 3 godziny i czasem dłużej i tak na oko sprawia im to frajdę
Jakby taka chałtura to była, to by weszli na scenę, odbębnili co trzeba i nara. Ale może idealizuję.
Im sprawia frajdę takie granie, mnie słuchanie ich - już niekoniecznie :/
Ale jeśli kto chce sobie wrzucić selfika z koncertu, rilsa czy coś jeszcze, niech idzie i to robi.
Być może - podkreślam BYĆ MOŻE
... Axl wciąż byłby w stanie zaśpiewać na wyższym poziomie przez połowę tego czasu. Chyba wolałbym taki koncert, wtedy mógłbym w nim uczestniczyć. Bo 3h nudy na scenie to nie dla mnie :/
Ale jeśli kto chce sobie wrzucić selfika z koncertu, rilsa czy coś jeszcze, niech idzie i to robi.
Być może - podkreślam BYĆ MOŻE
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Mam tak samo. Zespołu jeszcze na żywo nie widziałem (jakoś nie miałem specjalnego parcia), a w tym roku grają na Wacken, więc elegancko odhaczę sobieRecit The Thornographer pisze: ↑śr mar 19, 2025 7:54 pm Zresztą uwielbiam obie części UYI, sentyment sprawia, że chyba bardziej niż AFD.
www.MetalSide.pl
- -#Assassin

Ale uproszczenie
Jeszcze co do wokalu. Axlowa Myszka Miki to głównie wysokie dźwięki, jak śpiewa niżej to jest ok. Niestety, albo jest ciężki do przekonania, albo się zapomina.
Koncerty trwające 3, czasem bliżej 4 godziny pewnie też nie pomagają. Dwa lata temu chyba grali krócej po tym, jak miał problemy, ale to też taka ich specyfika. Idąc na koncert nie wiesz co się wydarzy, ile to potrwa i co usłyszysz. Niektóre rzeczy mieszają przewidywalnie (kawałki śpiewane przez Duffa), a niektóre nie.
I tu sobie chyba odpowiedziałem, że na Adlera nie ma szans. Chłopak nie zagra tak długiego koncertu. Sorum? Może... Ale skoro miał jakąś kosę z Axlem to pewnie szanse są małe. A szkoda. Coś czuję, niestety, znów Mantię, bo sprawdziłem na Wiki i Freese jest faktycznie członkiem Foo Fighters, czyli pewnie nie będzie jechał w wyczerpującą trasę na pół roku (i wciąż dochodzą kolejne koncerty) z innym bandem. Mantia z nimi grał, zna specyfikę, pewnie pamięta jeszcze sporo repertuaru (wiele się nie zmieniło
Historia podpowiada, że pewnie będzie to ktoś z "uniwersum" zespołu, tak jak to bywało. Biorąc to pod uwagę, jeżeli nie Mantia, to nie zdziwię się jak będzie to... Brent Fitz, znany z projektu Slasha. Skoro Slash jest z Gunsami, to zespół z Mylesem Kennedym ma wolne, więc to akurat pasuje.
Ostatnio zmieniony czw mar 20, 2025 8:11 am przez Recit The Thornographer, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam aktualnie do tego zespołu taki sam stosunek, jak przez dekady Slash miał do Rose'a, jak i w drugą stronę, zanim ponownie połączyła ich wielka kasa
Niech spierdalają 
Szczerze ... jakby był dobry cover band GnR to chętniej bym ich posłuchał niż poszedł na basen narodowy, zapłacił 5x większy hajs i nic nie słyszał prócz łomotu
Skoro Axla w Studni Narodowej i tak nie będzie słychać, to w sumie nie powinno się to zaliczać na plus?
- blackcocker
- -#Moderator

Brent sprawdziłby się wyśmienicie. Zresztą ja uwielbiam każdego z Konspiratorów i uważam, że nadawaliby się na ew. zastępstwa 
Ciekawe, że tyle pomyj na Axla się wylało, a nikt nie wspomniał o tym Kudłatym szkodniku, który spartolił chyba każde solo z Chinki, które na płycie miotą jajca, a Slash je przerobił w swoim nudnym stylu
Ciekawe, że tyle pomyj na Axla się wylało, a nikt nie wspomniał o tym Kudłatym szkodniku, który spartolił chyba każde solo z Chinki, które na płycie miotą jajca, a Slash je przerobił w swoim nudnym stylu
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- -#Assassin

Nie no, ChD, czy jak piszesz, "Chinka" nie istnieje... po co mi przypomniałeś?!
To koszmarny album, tego nie da się spieprzyć 
- blackcocker
- -#Moderator

Jak miałem 13 lat uważałem tak samoRecit The Thornographer pisze: ↑czw mar 20, 2025 10:20 am Nie no, ChD, czy jak piszesz, "Chinka" nie istnieje... po co mi przypomniałeś?!To koszmarny album, tego nie da się spieprzyć
![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Najlepsza płyta wydana pod tym szyldemRecit The Thornographer pisze: ↑czw mar 20, 2025 10:20 am Nie no, ChD, czy jak piszesz, "Chinka" nie istnieje... po co mi przypomniałeś?!To koszmarny album, tego nie da się spieprzyć
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- -#Assassin

O czym piszecie? O tym legendarnym albumie "Chińska Demokracja", który mają wydać? Dajcie spokój, to już 25 lat! Nie wydadzą tego, no way.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Chinese_DemocracyRecit The Thornographer pisze: ↑czw mar 20, 2025 11:41 am O czym piszecie? O tym legendarnym albumie "Chińska Demokracja", który mają wydać? Dajcie spokój, to już 25 lat! Nie wydadzą tego, no way.
www.MetalSide.pl
- -#Assassin

Jak to kolega powiedział w innym temacie: mogłem dać emotke na koniec 
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Gumbyy jeszcze chyba wczorajszy