Guns N' Roses / Velvet Revolver / Slash

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: Guns N' Roses / Velvet Revolver / Slash

Post autor: Deleted User 4876 »

I też jest wypasiony - taki industrialny... wokal Axla odpowiednio podrasowany, ale z gitarką SLasha toto brzmi :D
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Perkusista Gunsów Frank Ferrer opuszcza zespół.
Steven ,Matt wracajcie :D
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

pz pisze: ndz sie 27, 2023 10:23 pm
mic7 pisze: ndz sie 27, 2023 10:21 pm ale Gunsi są bardziej leniwi niż [...] obecne Turbo ;)
Nie bluźnij. W kwestii nowego materiału oni są nie do pobicia.
Nie zestarzało się to za dobrze :wink:.

mic7 pisze: śr mar 19, 2025 6:59 pm Perkusista Gunsów Frank Ferrer opuszcza zespół.
Steven ,Matt wracajcie :D
To byłoby ciekawe, biorąc pod uwagę, że w 2016 bliżej powrotu to był Izzy. Frank nie był złym pałkerem, ale jakby wrócił Steven lub Matt, to na pewno zwiększyłoby to hype na tegoroczną trasę Gunsów i może przykryłoby to trochę fakt, że to kolejny rok grania "The Best of" i jechania na hypie reunionu. :wink:
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Steven chyba czeka w blokach startowych na propozycję, ale czy da rade grać dobrze i takie długie sety po swoich problemach zdrowotnych?

Matt z kolei chyba jest trochę obrażony, coś kiedyś mówił w wywiadzie, że zaproponowali mu granie w dwóch piosenkach, czy coś takiego. Ale mogę się mylić. On, jakby nie było, nie należy do składu z AFD.
Chociaż ja mam do niego sentyment, foto Gunsów właśnie z nim w składzie z książeczki UYI jest dla mnie kultowe, miałem taki plakat za dzieciaka :mrgreen: Zresztą uwielbiam obie części UYI, sentyment sprawia, że chyba bardziej niż AFD.

Chciałbym się mylić, ale jeżeli dołączy ktoś z przeszłości, to prędzej Bryan Mantia :mryellow: Jeju, nie! Może Josh Freese? Tylko on chyba już na pełen etat gra w Foo Fighters?
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Akurat dziś słuchałem fragment jakiegoś koncertu GnR z 2022 i poziom Axla był dramatycznie zły a reszta zespołu brzmiała baaardzo przeciętnie. Jakość pro nagrania tylko to obnażała. Po prostu słaba chałtura.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

A jednak grają koncerty po 3 godziny i czasem dłużej i tak na oko sprawia im to frajdę :P Jakby taka chałtura to była, to by weszli na scenę, odbębnili co trzeba i nara. Ale może idealizuję.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Im sprawia frajdę takie granie, mnie słuchanie ich - już niekoniecznie :/
Ale jeśli kto chce sobie wrzucić selfika z koncertu, rilsa czy coś jeszcze, niech idzie i to robi.

Być może - podkreślam BYĆ MOŻE ;) ... Axl wciąż byłby w stanie zaśpiewać na wyższym poziomie przez połowę tego czasu. Chyba wolałbym taki koncert, wtedy mógłbym w nim uczestniczyć. Bo 3h nudy na scenie to nie dla mnie :/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Recit The Thornographer pisze: śr mar 19, 2025 7:54 pm Zresztą uwielbiam obie części UYI, sentyment sprawia, że chyba bardziej niż AFD.
Mam tak samo. Zespołu jeszcze na żywo nie widziałem (jakoś nie miałem specjalnego parcia), a w tym roku grają na Wacken, więc elegancko odhaczę sobie :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

krusejder pisze: czw mar 20, 2025 7:24 am Ale jeśli kto chce sobie wrzucić selfika z koncertu, rilsa czy coś jeszcze, niech idzie i to robi.
Ale uproszczenie :D Nie mam nawet gdzie tego wrzucić. Byłem tylko na dwóch i mi się wydaje, że ludzie w podobnym wieku jadą na to z sentymentu. Teraz też jestem ciekawy, kto siądzie za perkusją i łażąc po scenie ze swoim pierdolcem Axl go przedstawi "and on the drums, Mr. ....".

Jeszcze co do wokalu. Axlowa Myszka Miki to głównie wysokie dźwięki, jak śpiewa niżej to jest ok. Niestety, albo jest ciężki do przekonania, albo się zapomina.

Koncerty trwające 3, czasem bliżej 4 godziny pewnie też nie pomagają. Dwa lata temu chyba grali krócej po tym, jak miał problemy, ale to też taka ich specyfika. Idąc na koncert nie wiesz co się wydarzy, ile to potrwa i co usłyszysz. Niektóre rzeczy mieszają przewidywalnie (kawałki śpiewane przez Duffa), a niektóre nie.

I tu sobie chyba odpowiedziałem, że na Adlera nie ma szans. Chłopak nie zagra tak długiego koncertu. Sorum? Może... Ale skoro miał jakąś kosę z Axlem to pewnie szanse są małe. A szkoda. Coś czuję, niestety, znów Mantię, bo sprawdziłem na Wiki i Freese jest faktycznie członkiem Foo Fighters, czyli pewnie nie będzie jechał w wyczerpującą trasę na pół roku (i wciąż dochodzą kolejne koncerty) z innym bandem. Mantia z nimi grał, zna specyfikę, pewnie pamięta jeszcze sporo repertuaru (wiele się nie zmieniło :mrgreen: wydali i grali tylko 2 gówniane single i odrzut z AFD)

Historia podpowiada, że pewnie będzie to ktoś z "uniwersum" zespołu, tak jak to bywało. Biorąc to pod uwagę, jeżeli nie Mantia, to nie zdziwię się jak będzie to... Brent Fitz, znany z projektu Slasha. Skoro Slash jest z Gunsami, to zespół z Mylesem Kennedym ma wolne, więc to akurat pasuje.
Ostatnio zmieniony czw mar 20, 2025 8:11 am przez Recit The Thornographer, łącznie zmieniany 1 raz.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Mam aktualnie do tego zespołu taki sam stosunek, jak przez dekady Slash miał do Rose'a, jak i w drugą stronę, zanim ponownie połączyła ich wielka kasa :) Niech spierdalają :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Szczerze ... jakby był dobry cover band GnR to chętniej bym ich posłuchał niż poszedł na basen narodowy, zapłacił 5x większy hajs i nic nie słyszał prócz łomotu
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

krusejder pisze: czw mar 20, 2025 8:26 am Szczerze ... jakby był dobry cover band GnR to chętniej bym ich posłuchał niż poszedł na basen narodowy, zapłacił 5x większy hajs i nic nie słyszał prócz łomotu
Skoro Axla w Studni Narodowej i tak nie będzie słychać, to w sumie nie powinno się to zaliczać na plus? :mryellow:
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Brent sprawdziłby się wyśmienicie. Zresztą ja uwielbiam każdego z Konspiratorów i uważam, że nadawaliby się na ew. zastępstwa :D
Ciekawe, że tyle pomyj na Axla się wylało, a nikt nie wspomniał o tym Kudłatym szkodniku, który spartolił chyba każde solo z Chinki, które na płycie miotą jajca, a Slash je przerobił w swoim nudnym stylu
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Nie no, ChD, czy jak piszesz, "Chinka" nie istnieje... po co mi przypomniałeś?! :lol: To koszmarny album, tego nie da się spieprzyć :D
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Recit The Thornographer pisze: czw mar 20, 2025 10:20 am Nie no, ChD, czy jak piszesz, "Chinka" nie istnieje... po co mi przypomniałeś?! :lol: To koszmarny album, tego nie da się spieprzyć :D
Jak miałem 13 lat uważałem tak samo :roll: możemy się pięknie różnić :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Recit The Thornographer pisze: czw mar 20, 2025 10:20 am Nie no, ChD, czy jak piszesz, "Chinka" nie istnieje... po co mi przypomniałeś?! :lol: To koszmarny album, tego nie da się spieprzyć :D
Najlepsza płyta wydana pod tym szyldem
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

O czym piszecie? O tym legendarnym albumie "Chińska Demokracja", który mają wydać? Dajcie spokój, to już 25 lat! Nie wydadzą tego, no way.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Recit The Thornographer pisze: czw mar 20, 2025 11:41 am O czym piszecie? O tym legendarnym albumie "Chińska Demokracja", który mają wydać? Dajcie spokój, to już 25 lat! Nie wydadzą tego, no way.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Chinese_Democracy
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Jak to kolega powiedział w innym temacie: mogłem dać emotke na koniec :D
Awatar użytkownika
Shedao Shai