Ghost
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: Ghost
Ej no, zepsułeś mi Ghosta... Może sam bym się zorientował prędzej czy później, ale po pierwszym odsłuchu nie wpadło mi do głowy a potem od razu przeczytałem Twój komentarz. Dlatego tym bardziej pożądane nowe numery!
- Saimon1995
- -#Moderator

"Lachryma" kolejnym singlem. Premiera ma być 11 kwietnia.
Według Tobiasa to może być najlepszy kawałek z nowej płyty, więc oczekiwania są spore 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Oficjalnie - Lachryma 11.04, 06:00
https://www.youtube.com/watch?v=DLG9oTH-ZbQ
https://www.youtube.com/watch?v=DLG9oTH-ZbQ
Teledysk zapowiada się bardzo fajnie. Natychmiastowe skojarzenia z niskobudżetowymi horrorami pierwszej połowy lat 80. Chyba dostaniemy lepszy podgląd na Perpetuę.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
Nie przywiązuję zbytniej uwagi do teledysków, ale chciałbym w końcu zobaczyć więcej Perpetuy. Na kilka godzin przed premierą złamałem się i odsłuchałem preview - bardzo spoko i pomoże zasnąć. Nie wiem czy wpadnę bo nie zbieram winyli, CD zamówiłem w pre-orderze i nie uśmiecha mi się nocny powrót akurat tego dnia, ale w razie gdyby kogoś interesowało:
https://m.facebook.com/events/667532525871961/
https://m.facebook.com/events/667532525871961/
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

O ile się cieszę, że brzmi to wszystko bardziej w starym stylu, o tyle jakoś melodia i wokal mnie nie porywa. Riff brzmi trochę jak Cirice. Ten fragment "in the middle of the night..." jest jakiś taki z dupy. Za to sekcja gitarowa bardzo dobrze.
- johnny_o
Cudo! Synthowe intro i "Crying over someone like you" wchodzą od razu, cała reszta na swoim miejscu. Będzie katowane przez najbliższe dwa tygodnie! Teledysk też niczego sobie, jeśli ktoś kiedyś będzie miał zagrać Tobiasza w filmie to tylko Bill Skarsgård.
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

No proszę, nie jest tak miałkie i nachalnie przebojowe, jak to ostatnio u Ghost. W dodatku tym razem nie przypomina to Mieczysława Fogga, który odkrył, że w przebraniu zombie zrobi międzynarodową karierę. Także jestem zaskoczony, bo nawet mi się podoba. Co więcej, wzbudziło to mój optymizm, że Skeleta nie będzie tak słabym albumem jak Impera.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Lachryma fajna i ogólnie dość zaskakująca. Nieoczywiste wokale w przedrefrenie, mocne riffy, fajny refren. Synthy kojarzą mi się z soundtrackiem do Christine
Chciałbym, żeby było ich więcej, bo po intrze pozostaje jakiś niedosyt. Według mnie poziom podobny, co Satanized, ale za wcześnie na szeregowanie tych numerów, potrzebuję się osłuchać z nowym. Na ten moment piosenki są lepsze od większości singli z Impery (CMLS, HM, 20s), słabsze niż Kaisarion (i Spillways, ale ono wyszło długo po płycie).
Swoją drogą, ballada Guiding Lights była napisana na potrzeby serialu Arcane, ale coś nie pykło i tam nie trafiła. Ta produkcja odniosła spory sukces, ciekawe o ile wzrosłaby popularność zespołu, gdyby wspomniana piosenka się w nim pojawiła.
Swoją drogą, ballada Guiding Lights była napisana na potrzeby serialu Arcane, ale coś nie pykło i tam nie trafiła. Ta produkcja odniosła spory sukces, ciekawe o ile wzrosłaby popularność zespołu, gdyby wspomniana piosenka się w nim pojawiła.
- johnny_o
Impera słaba? Takie stwierdzenie dyskwalifikuje Cię nie tylko jako człowieka, ale akademika i fana muzyki także... Tak że takRecit The Thornographer pisze: ↑pt kwie 11, 2025 10:52 am No proszę, nie jest tak miałkie i nachalnie przebojowe, jak to ostatnio u Ghost. W dodatku tym razem nie przypomina to Mieczysława Fogga, który odkrył, że w przebraniu zombie zrobi międzynarodową karierę. Także jestem zaskoczony, bo nawet mi się podoba. Co więcej, wzbudziło to mój optymizm, że Skeleta nie będzie tak słabym albumem jak Impera.
Jak Skeleta dobije do poziomu Impery, to będę bardzo zadowolony. Spore nadzieje pokładam w Peacefield, według opisów to może być fajny otwieracz.
W zasadzie na dniach start trasy, więc przekonamy się, co tam Tobias zaplanował. Ostatnio powiedział, że kilka niespodzianek zostawił na trasę.
W zasadzie na dniach start trasy, więc przekonamy się, co tam Tobias zaplanował. Ostatnio powiedział, że kilka niespodzianek zostawił na trasę.