Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Ghost

Post autor: remi »

"Ta ostatniaaaa niedzielaaaaa..."
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Ej no, zepsułeś mi Ghosta... Może sam bym się zorientował prędzej czy później, ale po pierwszym odsłuchu nie wpadło mi do głowy a potem od razu przeczytałem Twój komentarz. Dlatego tym bardziej pożądane nowe numery!
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

"Lachryma" kolejnym singlem. Premiera ma być 11 kwietnia.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Według Tobiasa to może być najlepszy kawałek z nowej płyty, więc oczekiwania są spore :)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

To jednak nie Umbra? Dla mnie wszystko jedno, choć i tak o wiele za późno.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Jak ktoś nie może się bardzo doczekać to podrzucam preview Lachryma:

https://gofile.io/d/OWfRxg
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Oficjalnie - Lachryma 11.04, 06:00
https://www.youtube.com/watch?v=DLG9oTH-ZbQ
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Teledysk zapowiada się bardzo fajnie. Natychmiastowe skojarzenia z niskobudżetowymi horrorami pierwszej połowy lat 80. Chyba dostaniemy lepszy podgląd na Perpetuę.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

Nie przywiązuję zbytniej uwagi do teledysków, ale chciałbym w końcu zobaczyć więcej Perpetuy. Na kilka godzin przed premierą złamałem się i odsłuchałem preview - bardzo spoko i pomoże zasnąć. Nie wiem czy wpadnę bo nie zbieram winyli, CD zamówiłem w pre-orderze i nie uśmiecha mi się nocny powrót akurat tego dnia, ale w razie gdyby kogoś interesowało:
https://m.facebook.com/events/667532525871961/
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

No nic, mamy dwa zacne single i dwa tygodnie do płyty. Nie mogę się doczekać całości.
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

O ile się cieszę, że brzmi to wszystko bardziej w starym stylu, o tyle jakoś melodia i wokal mnie nie porywa. Riff brzmi trochę jak Cirice. Ten fragment "in the middle of the night..." jest jakiś taki z dupy. Za to sekcja gitarowa bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Bdb utwór, jestem zadowolony.
Ma wszystko czego chce od ghost: dobry riff i buja.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

O, to jest fajny numer - keczi riff, nośny refren, harmonie, spoko solo, bardzo sprawny kawałek. Jest do czego potupać.
Ostatnio zmieniony pt kwie 11, 2025 9:54 am przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
johnny_o

Cudo! Synthowe intro i "Crying over someone like you" wchodzą od razu, cała reszta na swoim miejscu. Będzie katowane przez najbliższe dwa tygodnie! Teledysk też niczego sobie, jeśli ktoś kiedyś będzie miał zagrać Tobiasza w filmie to tylko Bill Skarsgård.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

O tak, dużo lepsze od Satanized
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

No proszę, nie jest tak miałkie i nachalnie przebojowe, jak to ostatnio u Ghost. W dodatku tym razem nie przypomina to Mieczysława Fogga, który odkrył, że w przebraniu zombie zrobi międzynarodową karierę. Także jestem zaskoczony, bo nawet mi się podoba. Co więcej, wzbudziło to mój optymizm, że Skeleta nie będzie tak słabym albumem jak Impera.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Lachryma fajna i ogólnie dość zaskakująca. Nieoczywiste wokale w przedrefrenie, mocne riffy, fajny refren. Synthy kojarzą mi się z soundtrackiem do Christine :) Chciałbym, żeby było ich więcej, bo po intrze pozostaje jakiś niedosyt. Według mnie poziom podobny, co Satanized, ale za wcześnie na szeregowanie tych numerów, potrzebuję się osłuchać z nowym. Na ten moment piosenki są lepsze od większości singli z Impery (CMLS, HM, 20s), słabsze niż Kaisarion (i Spillways, ale ono wyszło długo po płycie).

Swoją drogą, ballada Guiding Lights była napisana na potrzeby serialu Arcane, ale coś nie pykło i tam nie trafiła. Ta produkcja odniosła spory sukces, ciekawe o ile wzrosłaby popularność zespołu, gdyby wspomniana piosenka się w nim pojawiła.

Awatar użytkownika
johnny_o

Recit The Thornographer pisze: pt kwie 11, 2025 10:52 am No proszę, nie jest tak miałkie i nachalnie przebojowe, jak to ostatnio u Ghost. W dodatku tym razem nie przypomina to Mieczysława Fogga, który odkrył, że w przebraniu zombie zrobi międzynarodową karierę. Także jestem zaskoczony, bo nawet mi się podoba. Co więcej, wzbudziło to mój optymizm, że Skeleta nie będzie tak słabym albumem jak Impera.
Impera słaba? Takie stwierdzenie dyskwalifikuje Cię nie tylko jako człowieka, ale akademika i fana muzyki także... Tak że tak ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jak Skeleta dobije do poziomu Impery, to będę bardzo zadowolony. Spore nadzieje pokładam w Peacefield, według opisów to może być fajny otwieracz.

W zasadzie na dniach start trasy, więc przekonamy się, co tam Tobias zaplanował. Ostatnio powiedział, że kilka niespodzianek zostawił na trasę.

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Takie sobie te single. Hunter i Call bardziej mi podeszły.
A
B
C
D
E
ODPOWIEDZ