30/10/2025 - Halestorm + Bloodywood - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
30/10/2025 - Halestorm + Bloodywood - Warszawa
30.10. Warszawa, Torwar
https://www.livenation.pl/halestorm-tickets-adp87580
Globalna trasa koncertowa „nEVEREST” zaplanowana jest na jesień 2025 roku.
Halestorm, zespół nagrodzony GRAMMY, założony pierwotnie przez rodzeństwo Lzzy i Arejaya Hale’ów wraz z gitarzystą Joe Hottingerem i basistą Joshem Smithem, ogłosił premierę „Everest” – swojego szóstego albumu studyjnego, który ukaże się 8 sierpnia nakładem Atlantic Records.
22 kwietnia br. zespół zaprezentował przedsmak albumu „Everest” w postaci utworu „Darkness Always Wins” – pierwszej piosenki z nadchodzącego albumu. Ten utwór zapowiada album wyprodukowany przez zdobywcę GRAMMY, Dave’a Cobba (Brandi Carlile, Chris Stapleton, Jason Isbell), który głęboko eksploruje wspinaczkę zespołu na muzyczne szczyty na przestrzeni ostatnich dekad.
„Nasz album Everest to opowieść o naszej drodze jako zespołu, pełna pięknych zakończeń i nowych początków” – mówi wokalistka Halestorm, Lzzy Hale. – „Tkamy splątaną sieć melancholii, frustracji, złości oraz bezkresnego czyśćca miłości i jej utraty. To rollercoaster pełen epickich muzycznych zakrętów, świetnego songwriting’u i kompletnie szalonych zwrotów akcji. Everest to dźwiękowa reprezentacja czterech filarów Halestorm. Pozwólcie, że przedstawimy się na nowo i zaprosimy Was do naszego świata... jeśli się odważycie.”
https://www.livenation.pl/halestorm-tickets-adp87580
Globalna trasa koncertowa „nEVEREST” zaplanowana jest na jesień 2025 roku.
Halestorm, zespół nagrodzony GRAMMY, założony pierwotnie przez rodzeństwo Lzzy i Arejaya Hale’ów wraz z gitarzystą Joe Hottingerem i basistą Joshem Smithem, ogłosił premierę „Everest” – swojego szóstego albumu studyjnego, który ukaże się 8 sierpnia nakładem Atlantic Records.
22 kwietnia br. zespół zaprezentował przedsmak albumu „Everest” w postaci utworu „Darkness Always Wins” – pierwszej piosenki z nadchodzącego albumu. Ten utwór zapowiada album wyprodukowany przez zdobywcę GRAMMY, Dave’a Cobba (Brandi Carlile, Chris Stapleton, Jason Isbell), który głęboko eksploruje wspinaczkę zespołu na muzyczne szczyty na przestrzeni ostatnich dekad.
„Nasz album Everest to opowieść o naszej drodze jako zespołu, pełna pięknych zakończeń i nowych początków” – mówi wokalistka Halestorm, Lzzy Hale. – „Tkamy splątaną sieć melancholii, frustracji, złości oraz bezkresnego czyśćca miłości i jej utraty. To rollercoaster pełen epickich muzycznych zakrętów, świetnego songwriting’u i kompletnie szalonych zwrotów akcji. Everest to dźwiękowa reprezentacja czterech filarów Halestorm. Pozwólcie, że przedstawimy się na nowo i zaprosimy Was do naszego świata... jeśli się odważycie.”
Ostatnio zmieniony wt kwie 29, 2025 6:40 pm przez Teddy123, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: 30/10/2025 - Halestorm + Bloodywood - Warszawa
Taaa jest. Dobrze prawisz. Już sprawdziłem czy nie koliduje mi z potencjalnymi planami na 1-2.11 i wygląda, że będzie ok 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Torwar wydaje się był spory jak na nich. Z drugiej strony ostatnio grali w Warszawie i Krakowie. Progresja była pełna. A w Krakowie soldout (chyba Studio), bo chciałem kupić bilety po koncercie w Warszawie i już nie było. W sumie nie wyszło źle, bo pojechaliśmy na dobry koncert Turbo. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
O, doskonały news - w końcu będzie można powtórzyć Halestorm i zaliczyć Hindusów.
To taki duży zespół na Torwar? Jak bilety będą w jakichś akceptowalnych cenach to z ciekawości bym zobaczył.
Miejsce siedzące : 160,00 zł–270,00 zł
Miejsce przy przejściu (Aisle Seat) : 216,00 zł–326,00 zł
GA - miejsce stojące : 230,00 zł
Artist pre-sale: https://www.ticketmaster.pl/event/hales ... IN=ORIGIN2
Kod: DARKNESS
Scena faktycznie w połowie płyty, przynajmniej na tą chwilę.
Miejsce przy przejściu (Aisle Seat) : 216,00 zł–326,00 zł
GA - miejsce stojące : 230,00 zł
Artist pre-sale: https://www.ticketmaster.pl/event/hales ... IN=ORIGIN2
Kod: DARKNESS
Scena faktycznie w połowie płyty, przynajmniej na tą chwilę.
Tanio nie jest, ale co zrobić.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Ceny spoko. Jak ja nie cierpię układu na połowę płyty!
W ramach supportowania Maiden Halestorm wyraźnie przygotowuje seta pod trasę promującą nowy album (wychodzi w sierpniu). W secie było 5 nowych numerów. Sam set nieznacznie się zmienił między pierwszym a drugim dniem. Zmieniła się kolejność numerów oraz wypadło Mz Hyde, a weszło I Get Off. Była jeszcze druga zmiana, bo wypadło Freak Like Me, ale nie pamiętam co weszło w zamian. Zdziwiło mnie, że na tak krótkim secie, jako support, Arejay grał mini solo (zwłaszcza, że było słabe w porównaniu z tym co widziałem na pełnych trasach). Lzzy jak zwykle na koncertach mocno się darła, ale miałem wrażenie, że drugiego dnia trochę delikatniej. Lepiej mi ten drugi występ pasował (chociaż szkoda braku Mz Hyde). Dwa nowe numery fajnie mi weszły i dzisiaj nawet sobie trochę nuciłem. Czekam na jesienną trasę. 
Ona jest jakimś osobiszczem, że napisałeś "darło", czy literówka? 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Literówka, dzięki, poprawiłem. Z drugiej strony dziwna, bo "a" i "o" są dość daleko. Może zmieniałem to zdanie i coś mi nie poszło. Chyba czas iść odespać Budapeszt
Jakbyś widział to co my widzieliśmy z pierwszego rzędu to byś nie zadawał takich pytań 
Uroda dość radiowa u tej pani
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 8263
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

A u niektórych, widzę, bez zmian 
Pierwszy raz usłyszałem 27.05.2025 w Budapeszcie, siłą głosu i czystością śpiewu kobitka mnie urzekła. Muzycznie - niekoniecznie wszystkim co grają, ale i tak super, że akurat Torwar będzie. Też będę.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
-
Deleted User 8263