Postautor: pz » czw maja 29, 2025 8:58 pm
W ramach supportowania Maiden Halestorm wyraźnie przygotowuje seta pod trasę promującą nowy album (wychodzi w sierpniu). W secie było 5 nowych numerów. Sam set nieznacznie się zmienił między pierwszym a drugim dniem. Zmieniła się kolejność numerów oraz wypadło Mz Hyde, a weszło I Get Off. Była jeszcze druga zmiana, bo wypadło Freak Like Me, ale nie pamiętam co weszło w zamian. Zdziwiło mnie, że na tak krótkim secie, jako support, Arejay grał mini solo (zwłaszcza, że było słabe w porównaniu z tym co widziałem na pełnych trasach). Lzzy jak zwykle na koncertach mocno się darła, ale miałem wrażenie, że drugiego dnia trochę delikatniej. Lepiej mi ten drugi występ pasował (chociaż szkoda braku Mz Hyde). Dwa nowe numery fajnie mi weszły i dzisiaj nawet sobie trochę nuciłem. Czekam na jesienną trasę.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK